נטלי לוין מפנקת – פאי תפוחים אישי מבצק פילו
נטלי לוין מכינה פאי תפוחים אישי מבצק פילו עם מלית תפוחים מבושמת בקינמון. מתכון מהיר וקל הכנה שאפשר להכין רגע לפניי שהאורחים מגיעים
נטלי לוין מכינה פאי תפוחים אישי מבצק פילו עם מלית תפוחים מבושמת בקינמון. מתכון מהיר וקל הכנה שאפשר להכין רגע לפניי שהאורחים מגיעים
- נטלי לוין
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 412.9 קק״ל 3303.1 קק״לפחמימות 46.0 גרם 368.4 גרםשומן 22.2 גרם 177.8 גרםנתרן 118.2 מ״ג 945.8 מ״גחלבון 1.9 גרם 15.5 גרםסיבים תזונתיים 4.0 גרם 31.7 גרםשומן רווי 5.2 גרם 41.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 12.1 מ״ג 96.7 מ״גברזל 0.5 מ״ג 3.7 מ״גאשלגן 180.5 מ״ג 1444.0 מ״גאבץ 114.3 מ״ג 914.5 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 20 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות413
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 412.9 קק״ל 3303.1 קק״לפחמימות 46.0 גרם 368.4 גרםשומן 22.2 גרם 177.8 גרםנתרן 118.2 מ״ג 945.8 מ״גחלבון 1.9 גרם 15.5 גרםסיבים תזונתיים 4.0 גרם 31.7 גרםשומן רווי 5.2 גרם 41.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 12.1 מ״ג 96.7 מ״גברזל 0.5 מ״ג 3.7 מ״גאשלגן 180.5 מ״ג 1444.0 מ״גאבץ 114.3 מ״ג 914.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 8 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 413 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
מלית
-
6 תפוחי עץ גרני סמיט בינוניים
-
1/3כוס או 70 גרם סוכר לבן
-
1 כפית תמצית וניל
-
1 כפית קינמון טחון
אופן הכנה
- מכינים את מלית התפוחים: קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות קטנות.
- מחממים מחבת רחבה על להבה גבוהה ומכניסים פנימה את קוביות התפוחים.
- מבשלים את קוביות התפוחים במשך 2-3 דקות על להבה גבוהה עד שהם מתחילים להגיר נוזלים ומוסיפים סוכר, וניל וקינמון.
- ממשיכים לבשל את קוביות התפוחים עם הסוכר והתבלינים במשך 2-3 דקות על להבה בינונית עד שהתפוחים מעט מתרככים.
- מצננים לחלוטין.
- מכינים את הפאי: מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מניחים יריעה של בצק פילו על משטח עבודה ומברישים בשמן.
- מעל מניחים שכבה נוספת של פילו, מברישים בשמן ואז עוד שכבה מוברשת בשמן. סך הכל שלוש שכבות של פילו.
- חוצים ל-2 ומניחים 2-3 כפות ממלית התפוחים בשליש התחתון של כל פילו.
- מגלגלים למעין אגרול ומניחים על גבי תבנית עם נייר אפייה כאשר תפר הגלגול מונח כלפי מטה.
- חוזרים על הפעולה עם עוד עלי פילו ומלית תפוחים.
- מברישים את החלק העליון של המאפים בשמן ומפזרים סוכר דמררה בנדיבות.
- אופים את הפאי במשך 12-18 דקות או עד לקבלת גוון זהוב עמוק.
- מפזרים אבקת סוכר ומגישים חם.
אופן הכנה
- מכינים את מלית התפוחים: קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות קטנות.
- מחממים מחבת רחבה על להבה גבוהה ומכניסים פנימה את קוביות התפוחים.
- מבשלים את קוביות התפוחים במשך 2-3 דקות על להבה גבוהה עד שהם מתחילים להגיר נוזלים ומוסיפים סוכר, וניל וקינמון.
- ממשיכים לבשל את קוביות התפוחים עם הסוכר והתבלינים במשך 2-3 דקות על להבה בינונית עד שהתפוחים מעט מתרככים.
- מצננים לחלוטין.
- מכינים את הפאי: מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מניחים יריעה של בצק פילו על משטח עבודה ומברישים בשמן.
- מעל מניחים שכבה נוספת של פילו, מברישים בשמן ואז עוד שכבה מוברשת בשמן. סך הכל שלוש שכבות של פילו.
- חוצים ל-2 ומניחים 2-3 כפות ממלית התפוחים בשליש התחתון של כל פילו.
- מגלגלים למעין אגרול ומניחים על גבי תבנית עם נייר אפייה כאשר תפר הגלגול מונח כלפי מטה.
- חוזרים על הפעולה עם עוד עלי פילו ומלית תפוחים.
- מברישים את החלק העליון של המאפים בשמן ומפזרים סוכר דמררה בנדיבות.
- אופים את הפאי במשך 12-18 דקות או עד לקבלת גוון זהוב עמוק.
- מפזרים אבקת סוכר ומגישים חם.
בשיתוף עם שמרית
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות