בואו נעשה את אמריקה גדולה שוב! פאי תפוחים אמריקאי

אמריקה אצלכם בצלחת! פאי תפוחים אמריקאי קלאסי שמכינים בקלות עם בצק פריך, מלית תפוחים עשירה וכדור גלידת וניל מעל. אמריקה! כבר אמרנו...
אמריקה אצלכם בצלחת! פאי תפוחים אמריקאי קלאסי שמכינים בקלות עם בצק פריך, מלית תפוחים עשירה וכדור גלידת וניל מעל. אמריקה! כבר אמרנו...
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
4 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-45 דק׳
  • קלוריות
    564
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 564.2 קק״ל 4513.3 קק״ל
    פחמימות 72.9 גרם 583.1 גרם
    שומן 27.1 גרם 216.7 גרם
    נתרן 148.1 מ״ג 1184.8 מ״ג
    חלבון 6.6 גרם 52.4 גרם
    סיבים תזונתיים 4.8 גרם 38.5 גרם
    שומן רווי 11.4 גרם 90.9 גרם
    כולסטרול 36.9 מ״ג 295.4 מ״ג
    סידן 20.1 מ״ג 160.5 מ״ג
    ברזל 0.9 מ״ג 7.4 מ״ג
    אשלגן 220.9 מ״ג 1767.6 מ״ג
    אבץ 0.6 מ״ג 5.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-45 דק׳
  • קלוריות
    564
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 564.2 קק״ל 4513.3 קק״ל
    פחמימות 72.9 גרם 583.1 גרם
    שומן 27.1 גרם 216.7 גרם
    נתרן 148.1 מ״ג 1184.8 מ״ג
    חלבון 6.6 גרם 52.4 גרם
    סיבים תזונתיים 4.8 גרם 38.5 גרם
    שומן רווי 11.4 גרם 90.9 גרם
    כולסטרול 36.9 מ״ג 295.4 מ״ג
    סידן 20.1 מ״ג 160.5 מ״ג
    ברזל 0.9 מ״ג 7.4 מ״ג
    אשלגן 220.9 מ״ג 1767.6 מ״ג
    אבץ 0.6 מ״ג 5.0 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
פאי וטארט (מתוקים)
מערכת Foody
X

4 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

מלית תפוחים

הברשה וציפוי

הגשה


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: שמים בקערת מעבד מזון את הקמח, הסוכר, המלח והמחמאה ומעבדים עד שמתקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את הביצה וממשיכים לעבד עד שמתקבל בצק. מניילנים ומקררים כ-30 דקות במקרר.
  2. מכינים את המלית: שמים בקערת ערבוב את התפוחים, שני סוגי הסוכר, הקמח והקינמון ומערבבים היטב. משאירים בצד.
  3. מוציאים את הבצק ומחלקים ל-2 חלקים. מקמחים את משטח העבודה ומרדדים כל חלק לעיגול בקוטר יותר גדול מהתבנית, כ-26 ס”מ.
  4. מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.
  5. מרכיבים את הפאי: מרפדים את התבנית בחלק הראשון של הבצק ודוקרים את התחתית עם המזלג. מעבירים את מלית התפוחים פנימה, מיישרים ומשטחים קלות. מפזרים מעל קוביות קטנות של מחמאה. מורחים את שולי הפאי במחמאה מומסת. מכסים את המלית ע”י החלק השני של הבצק ומחברים את השוליים. מקפלים אותם לצורה גלית יפה. חורצים בחלק העליון של הבצק 6 חתכים קצרים.

    פאי תפוחים אמריקאי. צילום: שניר גואטה
    ביסים מושלמים של בצק מתוק על פאי תפוחים מושלם. צילום: שניר גואטה

  6. מברישים את הפאי במחמאה, מפזרים סוכר ואופים 15 דקות. מנמיכים את החום לחום של 180 מעלות וממשיכים לאפות עוד 35-40 דקות, או עד שהפאי משחים יפה.
  7. מצננים, חותכים ומגישים עם כדור גלידה בצד.

    פאי תפוחים אמריקאי. צילום: שניר גואטה
    מגישים עם גלידת וניל ומתמוגגים. צילום: שניר גואטה


מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
בואו נעשה את אמריקה גדולה שוב! פאי תפוחים אמריקאי

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות