פוקאצ’ה גרעינים מקמח מלא

שי-לי ליפא מכינה גרסה קצת יותר בריאה של המאפה האיטלקי הכי טעים - פוקאצ'ה גרעינים מקמח מלא שאי אפשר להפסיק לאכול
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    25 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים ו-35 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    13

מצרכים

אופן הכנה

  1. ממיסים בקערת מיקסר שמרים וסוכר במים החמימים. משהים כ-10 דקות עד שהתערובת תוססת.
  2. מוסיפים את שאר חומרי הבצק ומערבלים עם וו לישה כ-10 דקות במהירות איטית-בינונית עד לקבלת בצק רך ודביק.
  3. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה ורבע עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  4. מחלקים את הבצק ל-4 חלקים במשקל 200 גרם כל אחד. מרדדים כל חלק למלבן בגודל 8*28 ס”מ.
  5. מניחים ב-2 תבניות מרופדות בנייר אפייה, מברישים במעט מים ומפזרים מעל את תערובת הגרעינים. מכסים במגבת לחה ומתפיחים כ-40 דקות.
  6. בינתיים מחממים תנור ל-220 מעלות. זורים על הפוקאצ’ות תימין ומעט מלח גס.
  7. אופים בתנור החם כ-15 דקות שהפוקאצ’ות זהובות.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 659.5 קק״ל 2637.8 קק״ל
פחמימות 107.1 גרם 428.5 גרם
שומן 25.0 גרם 99.8 גרם
נתרן 1363.3 מ״ג 5453.3 מ״ג
חלבון 19.0 גרם 76.1 גרם
סיבים תזונתיים 17.1 גרם 68.6 גרם
שומן רווי 3.7 גרם 14.9 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 206.3 מ״ג 825.2 מ״ג
ברזל 8.3 מ״ג 33.0 מ״ג
אשלגן 634.6 מ״ג 2538.2 מ״ג
אבץ 5.0 מ״ג 19.8 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody