פוקצ’ה משפחתית עם עגבניות, זיתים ובצל
הנה המנה שכל בני המשפחה יזללו - פוקצ'ה משפחתית מבצק אוורירי ונהדר עם תוספות מגניבות. פוקצ'ה מושלמת עם עגבניות שרי, זיתי קלמטה ובצל סגול
הנה המנה שכל בני המשפחה יזללו - פוקצ'ה משפחתית מבצק אוורירי ונהדר עם תוספות מגניבות. פוקצ'ה מושלמת עם עגבניות שרי, זיתי קלמטה ובצל סגול
- בת חן דיאמנט
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 8325.6 קק״ל 8325.6 קק״לפחמימות 6723.6 גרם 6723.6 גרםשומן 6376.0 גרם 6376.0 גרםנתרן 11022.4 מ״ג 11022.4 מ״גחלבון 6407.4 גרם 6407.4 גרםסיבים תזונתיים 6364.3 גרם 6364.3 גרםשומן רווי 6354.6 גרם 6354.6 גרםכולסטרול 6350.4 מ״ג 6350.4 מ״גסידן 6395.8 מ״ג 6395.8 מ״גברזל 6351.0 מ״ג 6351.0 מ״גאשלגן 6553.1 מ״ג 6553.1 מ״גאבץ 6350.6 מ״ג 6350.6 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 20 דק׳כולל 10 דק׳
-
קלוריות8326
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 8325.6 קק״ל 8325.6 קק״לפחמימות 6723.6 גרם 6723.6 גרםשומן 6376.0 גרם 6376.0 גרםנתרן 11022.4 מ״ג 11022.4 מ״גחלבון 6407.4 גרם 6407.4 גרםסיבים תזונתיים 6364.3 גרם 6364.3 גרםשומן רווי 6354.6 גרם 6354.6 גרםכולסטרול 6350.4 מ״ג 6350.4 מ״גסידן 6395.8 מ״ג 6395.8 מ״גברזל 6351.0 מ״ג 6351.0 מ״גאשלגן 6553.1 מ״ג 6553.1 מ״גאבץ 6350.6 מ״ג 6350.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 10 דק׳ | קלוריות 8326 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
350 מ"ל מים
-
500 גרם קמח 00
-
5גרם או 1 כפית שמרים יבשים
-
15מ"ל או 1 כף שמן זית
-
12 גרם מלח דק
ציפוי
-
3 גבעולי רוזמריןאו 4
-
10 עגבניות שריחצויות
-
12 זיתי קלמטהמגולענים
-
1 בצל סגול בינוניחתוך גס
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: בקערה גדולה שמים את מים ומעליהם את הקמח.
- מערבבים עם כף עץ עד שכל המים נספגים בקמח ולא נשאר לנו קמח בתחתית ובדפנות הקערה, מכסים וממתינים כארבעים דקות. שלב זה עוזר לקמח לספוח את הנוזלים ולבצק להגיע למרקם ייחודי.
- מעבירים את הבצק לקערת מיקסר עם וו לישה, מוסיפים שמרים ולשים כ-5 דקות. מוסיפים שמן זית בהדרגה וממשיכים ללוש במשך 3 דקות נוספות.
- מוסיפים מלח ולשים כשתי דקות נוספות על מהירות גבוהה יותר. הבצק יוצא מאוד דביק בשל כמות המים הגדולה וזה בסדר - זה מה שיניב מרקם טעים ואוורירי.
- מרטיבים מעט את הידיים, מוציאים את הבצק מקערת המיקסר, מעבירים את הבצק לקופסא משומנת מעט, סוגרים עם מכסה ומשאירים על השיש כשעה.
- מתפיחים כ -24 שעות במקרר.
- מניחים נייר אפייה על גבי תבנית הטוסטר אובן הדיגיטלי ומקמחים אותו במעט סמולינה.
- מוציאים את הבצק מהמקרר כשעה לפני שרוצים לאפות, מקמחים את משטח העבודה ואת הבצק בסמולינה.
- הופכים את קופסת הבצק ישירות על קמח הסמולינה.
- יוצרים בעזרת האצבעות שקעים בבצק הפוקצ’ה ומותחים אותו בעדינות.
- מעבירים את הפוקצ’ה לתבנית שהכנו ומותחים את הבצק על מנת שיגיע לכל קצוות התבנית.
- מזלפים מעל הבצק שמן זית, מפזרים מלח ים אטלנטי, רוזמרין, שמים עגבניות שרי, זיתים ובצל סגול. מזלפים עוד שמן זית מעל.
- מחממים את הטוסטר אובן הדיגיטלי לתוכנית אפייה, אופים את הפוקצ’ה לכ-10 דקות עד להזהבה יפה של הבצק.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: בקערה גדולה שמים את מים ומעליהם את הקמח.
- מערבבים עם כף עץ עד שכל המים נספגים בקמח ולא נשאר לנו קמח בתחתית ובדפנות הקערה, מכסים וממתינים כארבעים דקות. שלב זה עוזר לקמח לספוח את הנוזלים ולבצק להגיע למרקם ייחודי.
- מעבירים את הבצק לקערת מיקסר עם וו לישה, מוסיפים שמרים ולשים כ-5 דקות. מוסיפים שמן זית בהדרגה וממשיכים ללוש במשך 3 דקות נוספות.
- מוסיפים מלח ולשים כשתי דקות נוספות על מהירות גבוהה יותר. הבצק יוצא מאוד דביק בשל כמות המים הגדולה וזה בסדר - זה מה שיניב מרקם טעים ואוורירי.
- מרטיבים מעט את הידיים, מוציאים את הבצק מקערת המיקסר, מעבירים את הבצק לקופסא משומנת מעט, סוגרים עם מכסה ומשאירים על השיש כשעה.
- מתפיחים כ -24 שעות במקרר.
- מניחים נייר אפייה על גבי תבנית הטוסטר אובן הדיגיטלי ומקמחים אותו במעט סמולינה.
- מוציאים את הבצק מהמקרר כשעה לפני שרוצים לאפות, מקמחים את משטח העבודה ואת הבצק בסמולינה.
- הופכים את קופסת הבצק ישירות על קמח הסמולינה.
- יוצרים בעזרת האצבעות שקעים בבצק הפוקצ’ה ומותחים אותו בעדינות.
- מעבירים את הפוקצ’ה לתבנית שהכנו ומותחים את הבצק על מנת שיגיע לכל קצוות התבנית.
- מזלפים מעל הבצק שמן זית, מפזרים מלח ים אטלנטי, רוזמרין, שמים עגבניות שרי, זיתים ובצל סגול. מזלפים עוד שמן זית מעל.
- מחממים את הטוסטר אובן הדיגיטלי לתוכנית אפייה, אופים את הפוקצ’ה לכ-10 דקות עד להזהבה יפה של הבצק.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (4)
למי שמעוניין לאפות בתנור – באיזו טמפרטורה?
ב-180 מעלות ל-25 דקות.
היי, חייב טוסטר אובן?
ניתן להשתמש בתנור.
קטגוריות
- אוכל איטלקי
- אוכל שילדים אוהבים
- אוכל שילדים יטרפו
- ארוחה קלילה
- ארוחות בוקר
- ארוחות ערב
- ארוחות צהריים
- ארוחת לילה
- ארוחת ערב משפחתית
- ארוחת עשר
- בראנץ'
- מאפים מלוחים
- מנות ראשונות
- מתכונים ללא לקטוז
- מתכונים לשבת
- מתכונים צמחוניים
- מתכונים קלים
- נינג'ה תנור אובן
- נינג'ה תנור אובן - SP103
- עולם ה- NINJA
- פוקאצ'ות
- פיקניק
- צמחוני וטבעוני
- קסם של שבת
- שישי טעים