פוקאצ’ה עם רוזמרין של משה שגב

אין ארוחה איטלקית אמיתית שלא מתחילה בלחם טוב - משה שגב מכין פוקאצ'ה עם רוזמרין שמכינים בקלי קלות. משתמשים בשמן זית איכותי ונהנים ממאפה שחום וריחני
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    12

מצרכים

בצק

זיגוג לפני אפייה

הגשה

אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: מניחים בקערת מיקסר עם וו לישה את הקמח, הסולת, השמרים והסוכר ומערבבים.
  2. מוסיפים את השמן, המים והמלח וממשיכים לערבל כ-5 דקות. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים כ-30 דקות, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  3. מעבירים את הבצק לתבנית תנור גדולה עם מעט סולת בתחתית ולוחצים עם האצבעות על מנת להכניס אותו לכל חלקי התבנית. מניחים לעוד 20 דקות התפחה.
  4. מחממים את התנור ל-190 מעלות במצב טורבו.
  5. לוחצים עם האצבעות על הבצק ליצירת גומות, מזלפים מעל את שמן הזית, מפזרים את המלח והרוזמרין ואופים כ-30 דקות, או עד שהפוקאצ’ה תופחת ומזהיבה.
  6. בינתיים, ממיסים את החמאה.
  7. מוציאים מהתנור ומברישים בחמאה. מפזרים את הסוכר ומגישים.

הערות

  • הבצק תופח יחסית מהר בגלל הכמות הגדולה של השמרים
  • אם רוצים שהפוקאצ'ה תהיה טבעונית, מחליפים את החמאה שבהגשה בשמן זית

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 1562.0 קק״ל 6248.1 קק״ל
פחמימות 202.0 גרם 808.1 גרם
שומן 67.4 גרם 269.4 גרם
נתרן 2732.1 מ״ג 10928.6 מ״ג
חלבון 27.5 גרם 110.1 גרם
סיבים תזונתיים 10.0 גרם 40.2 גרם
שומן רווי 14.3 גרם 57.3 גרם
כולסטרול 26.9 מ״ג 107.5 מ״ג
סידן 45.2 מ״ג 180.7 מ״ג
ברזל 3.5 מ״ג 14.0 מ״ג
אשלגן 406.3 מ״ג 1625.3 מ״ג
אבץ 2.7 מ״ג 10.9 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody