פטה כבד – מחצילים! גרסה טבעונית מושלמת לפטה מרשים וטעים
זוכרים את ממרח החצילים בטעם כבד? אז אולגה טוכשר הכינה לנו פטה כבד מחצילים שיטריף את הטבעונים ויקשט יפה כל שולחן אירוח. אפשר להגיש שלם או על טוסטונים עם ריבת בצל
זוכרים את ממרח החצילים בטעם כבד? אז אולגה טוכשר הכינה לנו פטה כבד מחצילים שיטריף את הטבעונים ויקשט יפה כל שולחן אירוח. אפשר להגיש שלם או על טוסטונים עם ריבת בצל
- אולגה טוכשר
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1922.1 קק״ל 1922.1 קק״לפחמימות 176.6 גרם 176.6 גרםשומן 124.3 גרם 124.3 גרםנתרן 3160.4 מ״ג 3160.4 מ״גחלבון 36.6 גרם 36.6 גרםסיבים תזונתיים 57.7 גרם 57.7 גרםשומן רווי 31.5 גרם 31.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 344.4 מ״ג 344.4 מ״גברזל 13.8 מ״ג 13.8 מ״גאשלגן 4787.7 מ״ג 4787.7 מ״גאבץ 8.6 מ״ג 8.6 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 30 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות1922
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1922.1 קק״ל 1922.1 קק״לפחמימות 176.6 גרם 176.6 גרםשומן 124.3 גרם 124.3 גרםנתרן 3160.4 מ״ג 3160.4 מ״גחלבון 36.6 גרם 36.6 גרםסיבים תזונתיים 57.7 גרם 57.7 גרםשומן רווי 31.5 גרם 31.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 344.4 מ״ג 344.4 מ״גברזל 13.8 מ״ג 13.8 מ״גאשלגן 4787.7 מ״ג 4787.7 מ״גאבץ 8.6 מ״ג 8.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 9 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 1922 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
3/4 כוס אגוזי קשיו טבעיים
-
2 1/2 כפות שמן זיתאפשר גם קנולה או שמן זרעי ענבים
-
3 בצלים גדוליםקלופים וחתוכים לחצאי טבעות
-
3 חצילים גדוליםעם הקליפה
-
1 כפית מלח דקאו לפי הטעם
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
-
1/2 כפית כמון טחון
-
60 גרם מזולה – ללא תוספת מלחמומסת
קישוט
-
1 חופן פיסטוקים טבעייםקצוצים
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 190 מעלות. מרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
- משרים את הקשיו במים רותחים למשך 30 דקות לפחות.
- מכינים את החצילים: חותכים את החצילים לטבעות בעובי של 2-3 ס”מ, ולאחר מכן כל טבעת ל-4 או 6 משולשים. מסדרים את החצילים בשכבה אחת על גבי התבניות, מתיזים מעט שמן, ממליחים ומפלפלים.
- אופים 25-30 דקות, או עד שהחצילים מצטמקים ומתחילים להשחים.
- מכינים את הבצל השחום: מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל באיטיות על אש נמוכה עד להשחמה עמוקה. בהתחלה הבצל נעשה שקוף ואז מזהיב. מוסיפים למחבת כמויות קטנות של מים, ¼ כוס בכל פעם, מערבבים וממשיכים לטגן עד שהם מתאדים. בצורה כזאת הבצל מתקרמל ולא נשרף, ומקבל צבע ענברי עמוק.
- מעבירים את החצילים, הבצל והקשיו למעבד מזון או בלנדר, מוסיפים את התבלינים והמזולה וטוחנים לממרח אחיד וחלק. טועמים ומתקנים את התיבול.
- מרפדים תבנית אינגלישקייק בניילון נצמד כך שיישארו קצוות ארוכים. מפזרים בתחתית התבנית פיסטוק קצוץ.
- יוצקים לתוך התבנית את מסת הפטה ומיישרים. מכסים עם הניילון מכל הצדדים ומעבירים למקרר ל-6 שעות לפחות, או עד שהפטה יציב למגע.
- פותחים את קצוות הניילון ושמים על התבנית צלחת הגשה. הופכים את הפטה על הצלחת, מסירים את הניילון, חותכים ומגישים. הכי מומלץ בליווי טוסטים וריבת בצל.
- שומרים בכלי אטום במקרר.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 190 מעלות. מרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
- משרים את הקשיו במים רותחים למשך 30 דקות לפחות.
- מכינים את החצילים: חותכים את החצילים לטבעות בעובי של 2-3 ס”מ, ולאחר מכן כל טבעת ל-4 או 6 משולשים. מסדרים את החצילים בשכבה אחת על גבי התבניות, מתיזים מעט שמן, ממליחים ומפלפלים.
- אופים 25-30 דקות, או עד שהחצילים מצטמקים ומתחילים להשחים.
- מכינים את הבצל השחום: מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל באיטיות על אש נמוכה עד להשחמה עמוקה. בהתחלה הבצל נעשה שקוף ואז מזהיב. מוסיפים למחבת כמויות קטנות של מים, ¼ כוס בכל פעם, מערבבים וממשיכים לטגן עד שהם מתאדים. בצורה כזאת הבצל מתקרמל ולא נשרף, ומקבל צבע ענברי עמוק.
- מעבירים את החצילים, הבצל והקשיו למעבד מזון או בלנדר, מוסיפים את התבלינים והמזולה וטוחנים לממרח אחיד וחלק. טועמים ומתקנים את התיבול.
- מרפדים תבנית אינגלישקייק בניילון נצמד כך שיישארו קצוות ארוכים. מפזרים בתחתית התבנית פיסטוק קצוץ.
- יוצקים לתוך התבנית את מסת הפטה ומיישרים. מכסים עם הניילון מכל הצדדים ומעבירים למקרר ל-6 שעות לפחות, או עד שהפטה יציב למגע.
- פותחים את קצוות הניילון ושמים על התבנית צלחת הגשה. הופכים את הפטה על הצלחת, מסירים את הניילון, חותכים ומגישים. הכי מומלץ בליווי טוסטים וריבת בצל.
- שומרים בכלי אטום במקרר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (10)
אולגה הסלט בטעם כבד משגע טעים ברמות תודה רבה !!
שמחים לשמוע! תודה רבה 🙂
גאונייי!!! וטעים ממשש
ממש טעים חציל בטעם כבד אני אוהבת