פטה כבד – מחצילים! גרסה טבעונית מושלמת לפטה מרשים וטעים

זוכרים את ממרח החצילים בטעם כבד? אז אולגה טוכשר הכינה לנו פטה כבד מחצילים שיטריף את הטבעונים ויקשט יפה כל שולחן אירוח. אפשר להגיש שלם או על טוסטונים עם ריבת בצל
זוכרים את ממרח החצילים בטעם כבד? אז אולגה טוכשר הכינה לנו פטה כבד מחצילים שיטריף את הטבעונים ויקשט יפה כל שולחן אירוח. אפשר להגיש שלם או על טוסטונים עם ריבת בצל
  • אולגה טוכשר
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 3]
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • קלוריות
    1922
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1922.1 קק״ל 1922.1 קק״ל
    פחמימות 176.6 גרם 176.6 גרם
    שומן 124.3 גרם 124.3 גרם
    נתרן 3160.4 מ״ג 3160.4 מ״ג
    חלבון 36.6 גרם 36.6 גרם
    סיבים תזונתיים 57.7 גרם 57.7 גרם
    שומן רווי 31.5 גרם 31.5 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 344.4 מ״ג 344.4 מ״ג
    ברזל 13.8 מ״ג 13.8 מ״ג
    אשלגן 4787.7 מ״ג 4787.7 מ״ג
    אבץ 8.6 מ״ג 8.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • קלוריות
    1922
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1922.1 קק״ל 1922.1 קק״ל
    פחמימות 176.6 גרם 176.6 גרם
    שומן 124.3 גרם 124.3 גרם
    נתרן 3160.4 מ״ג 3160.4 מ״ג
    חלבון 36.6 גרם 36.6 גרם
    סיבים תזונתיים 57.7 גרם 57.7 גרם
    שומן רווי 31.5 גרם 31.5 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 344.4 מ״ג 344.4 מ״ג
    ברזל 13.8 מ״ג 13.8 מ״ג
    אשלגן 4787.7 מ״ג 4787.7 מ״ג
    אבץ 8.6 מ״ג 8.6 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
1 דירג [ציון 3]

מצרכים

מצרכים


קישוט


אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 190 מעלות. מרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
  2. משרים את הקשיו במים רותחים למשך 30 דקות לפחות.
  3. מכינים את החצילים: חותכים את החצילים לטבעות בעובי של 2-3 ס”מ, ולאחר מכן כל טבעת ל-4 או 6 משולשים. מסדרים את החצילים בשכבה אחת על גבי התבניות, מתיזים מעט שמן, ממליחים ומפלפלים.

    חצילים מוכנים לאפייה
    חצילים מוכנים לאפייה. צילום: אולגה טוכשר

  4. אופים 25-30 דקות, או עד שהחצילים מצטמקים ומתחילים להשחים.

    חצילים אפויים
    חצילים אפויים. צילום: אולגה טוכשר

  5. מכינים את הבצל השחום: מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל באיטיות על אש נמוכה עד להשחמה עמוקה. בהתחלה הבצל נעשה שקוף ואז מזהיב. מוסיפים למחבת כמויות קטנות של מים, ¼ כוס בכל פעם, מערבבים וממשיכים לטגן עד שהם מתאדים. בצורה כזאת הבצל מתקרמל ולא נשרף, ומקבל צבע ענברי עמוק.
  6. מעבירים את החצילים, הבצל והקשיו למעבד מזון או בלנדר, מוסיפים את התבלינים והמזולה וטוחנים לממרח אחיד וחלק. טועמים ומתקנים את התיבול.

    מעבירים את הכל לבלנדר
    מעבירים את הכל לבלנדר. צילום: אולגה טוכשר

  7. מרפדים תבנית אינגלישקייק בניילון נצמד כך שיישארו קצוות ארוכים. מפזרים בתחתית התבנית פיסטוק קצוץ.

    פיסטוק לקישוט
    פיסטוק לקישוט. צילום: אולגה טוכשר

  8. יוצקים לתוך התבנית את מסת הפטה ומיישרים. מכסים עם הניילון מכל הצדדים ומעבירים למקרר ל-6 שעות לפחות, או עד שהפטה יציב למגע.
  9. פותחים את קצוות הניילון ושמים על התבנית צלחת הגשה. הופכים את הפטה על הצלחת, מסירים את הניילון, חותכים ומגישים. הכי מומלץ בליווי טוסטים וריבת בצל.
  10. שומרים בכלי אטום במקרר.
פטה כבד
בתיאבון! צילום: אולגה טוכשר
הצעת הגשה פטה כבד
הצעת הגשה. צילום: אולגה טוכשר
פטה כבד חצילים על טוסט
הצעת הגשה. צילום: אולגה טוכשר
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
פטה כבד – מחצילים! גרסה טבעונית מושלמת לפטה מרשים וטעים

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (8)

Avatar

    Avatar
    מרינה יוחננוב

    ממש טעים חציל בטעם כבד אני אוהבת

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות