
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 413.4 קק״ל 1653.6 קק״לפחמימות 6.6 גרם 26.2 גרםשומן 25.5 גרם 102.1 גרםנתרן 474.6 מ״ג 1898.3 מ״גחלבון 32.2 גרם 128.9 גרםסיבים תזונתיים 1.4 גרם 5.8 גרםשומן רווי 11.7 גרם 46.6 גרםכולסטרול 16.1 מ״ג 64.5 מ״גסידן 60.2 מ״ג 240.7 מ״גברזל 1.2 מ״ג 4.8 מ״גאשלגן 67.4 מ״ג 269.7 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 0.9 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 15 דק׳כולל 35 דק׳
-
קלוריות413
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 413.4 קק״ל 1653.6 קק״לפחמימות 6.6 גרם 26.2 גרםשומן 25.5 גרם 102.1 גרםנתרן 474.6 מ״ג 1898.3 מ״גחלבון 32.2 גרם 128.9 גרםסיבים תזונתיים 1.4 גרם 5.8 גרםשומן רווי 11.7 גרם 46.6 גרםכולסטרול 16.1 מ״ג 64.5 מ״גסידן 60.2 מ״ג 240.7 מ״גברזל 1.2 מ״ג 4.8 מ״גאשלגן 67.4 מ״ג 269.7 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 0.9 מ״גסגור
סלמון הוא אחד הדגים האהובים בארץ – משלבים אותו באינספור מתכונים וארוחות. קבלו מתכון נפלא ומיוחד במינו של השף ישראל אהרוני לפילה סלמון ברוטב עשיר טעמים וניחוחות על בסיס שמנת, מיסו וחרדל.
מרכיבים 9 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 35 דק׳ | קלוריות 413 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים


-
600 גרם פילה דג סלמון4 יחידות שכל אחת שוקלת 150 גרם
-
12 עלי מרווה
-
30 גרם חמאה
-
1/2 כוס יין לבן חצי יבש
-
1 כף גדושה מיסו בהיר
-
2 כפות חרדל דיז’וןחלק
-
1מיכל או 250 מ"ל שמנת לבישול יטבתה 15%
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס

אופן הכנה
- מתבלים את נתחי הסלמון במלח ופלפל שחור ומדביקים עליהם עלי מרווה.
- מחממם את החמאה במחבת וצורבים את הסלמון משני הצדדים עד שהוא מזהיב ומוכן מבפנים. מוציאים לצלחת.
- מוסיפים למחבת את היין, המיסו והחרדל, מערבבים ומבשלים 2 דקות. מוסיפים את השמנת, המלח והפלפל, מערבבים ומבשלים כמה דקות נוספות.
- מחזירים את הסלמון למחבת ומבשלים ברוטב עוד 3 דקות.
- מפזרים מעל בצל ירוק ומגישים.

אופן הכנה
- מתבלים את נתחי הסלמון במלח ופלפל שחור ומדביקים עליהם עלי מרווה.
- מחממם את החמאה במחבת וצורבים את הסלמון משני הצדדים עד שהוא מזהיב ומוכן מבפנים. מוציאים לצלחת.
- מוסיפים למחבת את היין, המיסו והחרדל, מערבבים ומבשלים 2 דקות. מוסיפים את השמנת, המלח והפלפל, מערבבים ומבשלים כמה דקות נוספות.
- מחזירים את הסלמון למחבת ומבשלים ברוטב עוד 3 דקות.
- מפזרים מעל בצל ירוק ומגישים.
בשיתוף עם יטבתה
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?
כן