
-
זמן הכנה10 דקות
-
זמן כולל45 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים10
עוגת טחינה עם סילאן היא עוגת הדגל שלי, כזו שתמיד מצליחה ואם אורחים מפתיעים ואומרים שהם בדרך, אני מפתיעה אותם בחזרה וב-10 דקות יש לי עוגה ניחוחית ומנצחת.
את העוגה אפשר לקשט בזילופים של סילאן ובתמרים או בשערות חלבה. הכל הולך.
מצרכים
לעוגה:
לקישוט:
-
1/2 סילאן
-
קצוצים או אגוזים (לא חובה)
אופן הכנה
- בקערה עמוקה ורחבה מערבבים ביצים, חלב, סוכר, חמאה, טחינה וסילאן עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים את הקמח ואת הסולת ומערבבים טיפונת עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- משמנים את תבנית הקוגלהופ היטב ומעבירים את הבלילה לתבנית.
- מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות ואופים בערך 40 דקות.
- יש לבדוק עם קיסם שהעוגה יבשה במרכז. אם בחרתם לאפות בתבניות אינגלישקייק זמן האפייה יהיה קצר יותר, משהו כמו 30 דקות.
- מזלפים על העוגה החמה סילאן. אפשר לקשט בתמרים חתוכים או באגוזים.
עוגת טחינה וסילאן ב-10 דקות - מושלמת לקפה של אחר הצהריים!
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
1
מנות
קלוריות
4176.8
קק״ל
4176.8
קק״ל
פחמימות
736.8
גרם
736.8
גרם
שומן
257.2
גרם
257.2
גרם
נתרן
3274.6
מ״ג
3274.6
מ״ג
חלבון
175.8
גרם
175.8
גרם
סיבים תזונתיים
102.0
גרם
102.0
גרם
שומן רווי
158.0
גרם
158.0
גרם
כולסטרול
1369.8
מ״ג
1369.8
מ״ג
סידן
761.3
מ״ג
761.3
מ״ג
ברזל
103.8
מ״ג
103.8
מ״ג
אשלגן
2757.7
מ״ג
2757.7
מ״ג
אבץ
98.8
מ״ג
98.8
מ״ג
תגובות (13)