פיצת סופגניות מתוקה שתדליק לכם את החנוכה
כשתרצו להפתיע את המשפחה - הכינו פיצת סופגניות ויכתירו אתכם למלכי החנוכה! כל סופגניה מגיע בצורת משולש פיצה עם קרם אחר וצבעוני. תשאירו ביס ליהודה המכבי!
כשתרצו להפתיע את המשפחה - הכינו פיצת סופגניות ויכתירו אתכם למלכי החנוכה! כל סופגניה מגיע בצורת משולש פיצה עם קרם אחר וצבעוני. תשאירו ביס ליהודה המכבי!
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 381.0 קק״ל 6096.2 קק״לפחמימות 44.1 גרם 705.7 גרםשומן 16.7 גרם 267.8 גרםנתרן 240.7 מ״ג 3850.7 מ״גחלבון 6.4 גרם 102.9 גרםסיבים תזונתיים 1.6 גרם 25.2 גרםשומן רווי 9.5 גרם 152.1 גרםכולסטרול 78.8 מ״ג 1261.5 מ״גסידן 60.7 מ״ג 970.5 מ״גברזל 1.1 מ״ג 18.0 מ״גאשלגן 147.8 מ״ג 2364.7 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 13.8 מ״גסגור
-
מרכיבים24
-
הכנה 40 דק׳כולל שעתיים ו-40 דק׳
-
קלוריות381
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 381.0 קק״ל 6096.2 קק״לפחמימות 44.1 גרם 705.7 גרםשומן 16.7 גרם 267.8 גרםנתרן 240.7 מ״ג 3850.7 מ״גחלבון 6.4 גרם 102.9 גרםסיבים תזונתיים 1.6 גרם 25.2 גרםשומן רווי 9.5 גרם 152.1 גרםכולסטרול 78.8 מ״ג 1261.5 מ״גסידן 60.7 מ״ג 970.5 מ״גברזל 1.1 מ״ג 18.0 מ״גאשלגן 147.8 מ״ג 2364.7 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 13.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 24 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-40 דק׳ | קלוריות 381 | כמות מנות 16 |
---|
מצרכים
מצרכים
שמרים
-
2 1/2 כפיות שמרים טריים
-
1 כף סוכר לבן
-
1/4 כוס מים
בצק
-
1/3 כוס סוכר לבן
-
500 גרם קמח לבן
-
3/4 כוס שמנת לבישול 9%
-
1 כפית אבקת אפייה
-
2 ביצים L
-
1 חלמון L
-
50 גרם חמאה רכה
-
1 כפית מלח דק
מילוי
-
100 גרם שוקולד מרירמומס
-
1 מיכל שמנת מתוקה 38%
גנאש שוקולד חלב
-
100 גרם שוקולד חלב
-
1/2 מיכל שמנת לבישול 9%
גנאש שוקולד לבן
-
150 גרם שוקולד לבן
-
1/2 מיכל שמנת לבישול 9%
רויאל אייסינג ורוד
-
1 כוס אבקת סוכר
-
2 כפות שמנת לבישול 9%
-
2 1/2 טיפות צבע מאכל ורודאו אדום
עיטור
-
חופן סוכריות צבעוניות
-
חופן עוגיות חמאהשבורות
-
חופן אגוזי לוזמסוכרים
אופן הכנה
- בקערת המיקסר מערבבים את השמרים עם כף הסוכר והמים ומשאירים למנוחה במשך 10 דקות.
- מוסיפים את שאר מרכיבי הבצק, למעט המלח, ומערבלים עם וו לישה על מהירות בינונית במשך כ-10 דקות.
- בשלב זה מוסיפים את המלח וממשיכים לערבל במשך 2 דקות נוספות.
- מעבירים בעזרת לקקן את הבצק הדביק לקערה משומנת היטב ומכסים את הקערה בניילון נצמד.
- מניחים במקום חמים להתפחה במשך 60 דקות.
- מעבירים את הבצק למשטח מקומח היטב ומחלקים אותו ל-2.
- כל חלק מרדדים לגובה 2 ס”מ.
- קורצים את הבצק עם רינג של עוגה בקוטר 24 ס”מ או הופכים צלחת גדולה וחותכים מסביב.
- בעזרת גלגלת פיצה חותכים את הבצק ל-8 משולשים.
- כל משולש מניחים על נייר אפייה קטן גזור לגודל המתאים, מכסים במגבת מטבח ומתפיחים שוב במשך כ-60 דקות נוספות.
- מחממים שמן לטיגון עמוק על חום בינוני-גבוה.
- מכניסים את הסופגניות לשמן החם עם נייר האפייה ומטגנים במשך כ-2 דקות מכל צד. במהלך הטיגון מוציאים בעדינות את ניירות האפייה.
- מעבירים את הסופגניות לצלחת עם נייר סופג.
- מכינים את המילוי: מקציפים את השמנת עד לקבלת קצפת רכה ומזלפים את השוקולד המומס תוך כדי הקצפה עד לקבלת קצפת שוקולד.
- מעבירים את הקצפת לשקית זילוף עם צנתר. דוקרים את הקצה החיצוני של הסופגנייה וממלאים אותה בקצפת.
- מכינים את הגנאש: קוצצים את השוקולד ומניחים אותו בקערה.
- מרתיחים את השמנת לבישול ומוזגים אותה מעל השוקולד הקצוץ. מחכים כדקה שהשוקולד יימס ומערבבים היטב לקבלת מרקם אחיד.
- מכינים את הרויאל אייסינג הוורוד: מערבבים את אבקת הסוכר עם השמנת ועם צבע המאכל עד לקבלת מרקדם אחיד ורוד.
- מצפים את הסופגניות בגנאש וברויאל ומעטרים עם סוכריות צבעוניות, עוגיות, אגוזים, ופיסטוקים.
אופן הכנה
- בקערת המיקסר מערבבים את השמרים עם כף הסוכר והמים ומשאירים למנוחה במשך 10 דקות.
- מוסיפים את שאר מרכיבי הבצק, למעט המלח, ומערבלים עם וו לישה על מהירות בינונית במשך כ-10 דקות.
- בשלב זה מוסיפים את המלח וממשיכים לערבל במשך 2 דקות נוספות.
- מעבירים בעזרת לקקן את הבצק הדביק לקערה משומנת היטב ומכסים את הקערה בניילון נצמד.
- מניחים במקום חמים להתפחה במשך 60 דקות.
- מעבירים את הבצק למשטח מקומח היטב ומחלקים אותו ל-2.
- כל חלק מרדדים לגובה 2 ס”מ.
- קורצים את הבצק עם רינג של עוגה בקוטר 24 ס”מ או הופכים צלחת גדולה וחותכים מסביב.
- בעזרת גלגלת פיצה חותכים את הבצק ל-8 משולשים.
- כל משולש מניחים על נייר אפייה קטן גזור לגודל המתאים, מכסים במגבת מטבח ומתפיחים שוב במשך כ-60 דקות נוספות.
- מחממים שמן לטיגון עמוק על חום בינוני-גבוה.
- מכניסים את הסופגניות לשמן החם עם נייר האפייה ומטגנים במשך כ-2 דקות מכל צד. במהלך הטיגון מוציאים בעדינות את ניירות האפייה.
- מעבירים את הסופגניות לצלחת עם נייר סופג.
- מכינים את המילוי: מקציפים את השמנת עד לקבלת קצפת רכה ומזלפים את השוקולד המומס תוך כדי הקצפה עד לקבלת קצפת שוקולד.
- מעבירים את הקצפת לשקית זילוף עם צנתר. דוקרים את הקצה החיצוני של הסופגנייה וממלאים אותה בקצפת.
- מכינים את הגנאש: קוצצים את השוקולד ומניחים אותו בקערה.
- מרתיחים את השמנת לבישול ומוזגים אותה מעל השוקולד הקצוץ. מחכים כדקה שהשוקולד יימס ומערבבים היטב לקבלת מרקם אחיד.
- מכינים את הרויאל אייסינג הוורוד: מערבבים את אבקת הסוכר עם השמנת ועם צבע המאכל עד לקבלת מרקדם אחיד ורוד.
- מצפים את הסופגניות בגנאש וברויאל ומעטרים עם סוכריות צבעוניות, עוגיות, אגוזים, ופיסטוקים.
בשיתוף עם "הנמל"
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן