פיתות אבולעפיה מתוקות ללא גלוטן
- אסי רוז
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 359.0 קק״ל 2872.2 קק״לפחמימות 13.8 גרם 110.2 גרםשומן 28.0 גרם 224.0 גרםנתרן 238.2 מ״ג 1905.5 מ״גחלבון 12.0 גרם 95.8 גרםסיבים תזונתיים 1.7 גרם 13.3 גרםשומן רווי 4.6 גרם 36.8 גרםכולסטרול 184.6 מ״ג 1477.0 מ״גסידן 49.6 מ״ג 397.1 מ״גברזל 2.9 מ״ג 22.9 מ״גאשלגן 201.8 מ״ג 1614.5 מ״גאבץ 1.9 מ״ג 15.5 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 20 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות359
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 359.0 קק״ל 2872.2 קק״לפחמימות 13.8 גרם 110.2 גרםשומן 28.0 גרם 224.0 גרםנתרן 238.2 מ״ג 1905.5 מ״גחלבון 12.0 גרם 95.8 גרםסיבים תזונתיים 1.7 גרם 13.3 גרםשומן רווי 4.6 גרם 36.8 גרםכולסטרול 184.6 מ״ג 1477.0 מ״גסידן 49.6 מ״ג 397.1 מ״גברזל 2.9 מ״ג 22.9 מ״גאשלגן 201.8 מ״ג 1614.5 מ״גאבץ 1.9 מ״ג 15.5 מ״גסגור
זיכרונות של טעמי ילדות תמיד מלווים אותנו, הם מזכירים לנו רגעים מתוקים ואנשים אהובים.
כהשצליאק שלי התגלה גרנו ביפו ממש צמוד למאפיית אבולעפיה, ובכל בוקר שעברתי לידה הייתי רואה אותן ומבינה שזהו את הזיכרון ילדות הזה כבר לא אפגוש יותר.
בוקר אחד שעיני פגשו את הפיתות הללו החלטתי שאין סיכוי שאני מוותרת על הזיכרון המתוק הזה. ושאני חייבת ליצור כאלה מושלמות, טעימות בריאות וכמובן ללא גלוטן.
התחלתי לבנות את המתכון בראשי, עשיתי כמה ניסויים במטבח וזה קרה, הביס הזה שהחזיר אותי לזיכרון ילדות שבה את ליבי.
מאז אני מכינה אותן לאירוח, לפינוק או לארוחת ערב משפחתית.
וברגע שאני נותנת את הביס בפיתות הללו אני נזכרת ברגעים המתוקים שהן מלוות.
מרכיבים 10 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 359 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
5 ביצים L
-
1/2 כוס שמן זית
-
1/4 כוס סירופ מייפל
-
1 כוס קמח עדשים כתומות
-
1 כוס קמח שקדים
-
1 כף רסק עגבניות
-
1 כפית אבקת סודה לשתייה
-
1/2 שקית אבקת אפייה
-
1/4 כפית מלח דק
-
3/4 כוס שומשוםשומשום מלא או שומשום לבן
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו ומרפדים תבנית אפייה בנייר אפיה.
- מערבבים את כל החומרים הרטובים בבלנדר או בקערה עם מטרפה: ביצים, שמן זית, רסק עגבניות, מלח וסירופ מייפל.
- מוסיפים לבלילה קמח שקדים, קמח עדשים, אבקת סודה לשתייה ואבקת אפייה ומערבבים היטב.
- מזלפים מעט שמן זית על תבנית האפיה ומפזרים מעט שומשום. בעזרת כף או שקית זילוף מזלפים 4 פיתות בתבנית אפיה בצורת עיגול שטוח עם חור קטנטן במרכז, בגובה סנטימטר וחצי לערך.
- מפזרים על הפיתה הרבה שומשום עד לכיסוי מלא.
- אופים 5-7 דקות עד שהפיתות יוצאות תפוחות ואווריריות.
- מצננים מעט ומגישים.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו ומרפדים תבנית אפייה בנייר אפיה.
- מערבבים את כל החומרים הרטובים בבלנדר או בקערה עם מטרפה: ביצים, שמן זית, רסק עגבניות, מלח וסירופ מייפל.
- מוסיפים לבלילה קמח שקדים, קמח עדשים, אבקת סודה לשתייה ואבקת אפייה ומערבבים היטב.
- מזלפים מעט שמן זית על תבנית האפיה ומפזרים מעט שומשום. בעזרת כף או שקית זילוף מזלפים 4 פיתות בתבנית אפיה בצורת עיגול שטוח עם חור קטנטן במרכז, בגובה סנטימטר וחצי לערך.
- מפזרים על הפיתה הרבה שומשום עד לכיסוי מלא.
- אופים 5-7 דקות עד שהפיתות יוצאות תפוחות ואווריריות.
- מצננים מעט ומגישים.
הערות
- איך טוחנים קמח עדשים כתומות בבית? מכניסים לבלנדר או למעבד מזון כוס עדשים כתומות יבשות וטוחנים אותן, במידה והטחינה לא הופכת את העדשים לקמח דק דללו את כמות העדשים בבלנדר והפעילו את הבלנדר בפולסים קצרים עד לקבלת המרקם הרצוי (זהה לקמח רגיל). אני טוחנת מראש קילו עדשים כתומות ומאחסנת את הקמח עדשים בכלי אטום בארון או במקרר לעת הצורך
- אני ממליצה לטחון את המרכיבים הרטובים עם קמח העדשים, הטחינה תגרום לכך שהבלילה לא תהיה גושית מפני שלקמח עדשים יש נטייה להפוך לגושי בבלילה רטובה (ניתן לטחון בבלנדר "שייקים" או בלנדר מוט). במידה ואין בלנדר השתדלו לערבב היטב עם מטרפה עד שהמסה אחידה וחלקה
- ניתן להחליף את הקמח עדשים בכוס נוספת של קמח שקדים
הערות
- איך טוחנים קמח עדשים כתומות בבית? מכניסים לבלנדר או למעבד מזון כוס עדשים כתומות יבשות וטוחנים אותן, במידה והטחינה לא הופכת את העדשים לקמח דק דללו את כמות העדשים בבלנדר והפעילו את הבלנדר בפולסים קצרים עד לקבלת המרקם הרצוי (זהה לקמח רגיל). אני טוחנת מראש קילו עדשים כתומות ומאחסנת את הקמח עדשים בכלי אטום בארון או במקרר לעת הצורך
- אני ממליצה לטחון את המרכיבים הרטובים עם קמח העדשים, הטחינה תגרום לכך שהבלילה לא תהיה גושית מפני שלקמח עדשים יש נטייה להפוך לגושי בבלילה רטובה (ניתן לטחון בבלנדר "שייקים" או בלנדר מוט). במידה ואין בלנדר השתדלו לערבב היטב עם מטרפה עד שהמסה אחידה וחלקה
- ניתן להחליף את הקמח עדשים בכוס נוספת של קמח שקדים
הכנתם את המתכון?
תגובות (10)
מה מחליף את הסומסום למי שאלרגי?
היי, אפשר לוותר על הסומסום לחלוטין או לפזר מלמעלה מיני אגוזים, שקדים או גרעינים אחרים שאוהבים (זרעי חמניה, פשתן, פרג וכדומה). בהצלחה!
האם זה יהיה בסדר אם אשתמש בקמח מעדשים שחורות?
היי שרון, אפשר להמיר לקמח מעדשים שחורות, ככל הנראה ישפיע על הטעם
האם עדשים שחורות יתאימו כאן במקום הכתומות ?