פלפלים ממולאים צמחוניים בקלי קלות

מי אמר שחייבים להכין ממולאים עם בשר? אולגה טוכשר מכינה פלפלים ממולאים צמחוניים ואפילו טבעוניים ממש בקלות. מנה בריאה וטעימה שהיא ארוחה בפני עצמה
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    23

מצרכים

אופן הכנה

  1. מכינים את הירקות: חותכים את כיפות הפלפלים (לא זורקים), מרוקנים את הזרעים ומנקים את הצלעות הפנימיות.
  2. מגררים את הגזרים בפומפייה, וחותכים את הבצל, החציל והעגבנייה לקוביות בינוניות ואת השום לקוביות קטנות. קוצצים את הפטרוזיליה.
  3. מבשלים את האורז לפי הוראות היצרן ושומרים בצד.
  4. מחממים את השמן במחבת גדולה ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה.
  5. מוסיפים את החציל והגזר, מערבבים וממשיכים לטגן עד שהירקות מתחילים להתרכך.
  6. מוסיפים את העגבנייה וממשיכים לטגן עד שהירקות מקבלים צבע כתמתם.
  7. מוסיפים את רסק העגבניות, רוטב הסויה, רוטב הטריאקי, רוטב הצ’ילי, רוטב השזיפים והתבלינים, מערבבים ומטגנים כ-5 דקות נוספות. מכבים את האש ומשאירים בצד.
  8. מרסקים בבלנדר או חותכים דק בעזרת סכין את השעועית. בקערה גדולה מערבבים את הירקות המטוגנים עם השעועית, האורז והפטרוזיליה. מתקנים את התיבול.
  9. ממלאים את הפלפלים במילוי עד הסוף, אפשר אפילו לדחוס טיפה, מכסים ע”י הכיפות התואמות ומעמידים בצפיפות בתוך הסיר.
  10. מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב ויוצקים על הפלפלים. מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה. מידי פעם יוצקים קצת מהרוטב לתוך הפלפלים.

הערות

  • לממולאים כדאי לבחור פלפלים גבוהים וזהים
  • אפשר להחליף את האורז הלבן באורז מלא
  • אפשר להחליף את הפטרוזיליה בכוסברה

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 534.3 קק״ל 2137.3 קק״ל
פחמימות 104.0 גרם 415.9 גרם
שומן 9.9 גרם 39.6 גרם
נתרן 1291.4 מ״ג 5165.6 מ״ג
חלבון 22.1 גרם 88.4 גרם
סיבים תזונתיים 37.3 גרם 149.4 גרם
שומן רווי 1.4 גרם 5.4 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 288.7 מ״ג 1154.8 מ״ג
ברזל 12.0 מ״ג 48.1 מ״ג
אשלגן 4211.3 מ״ג 16845.1 מ״ג
אבץ 3.4 מ״ג 13.5 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody