פנקוטה שוקולד ברוטב שוקולד

שי-לי ליפא מכינה את הקינוח האיטלקי הכי טעים בגרסה קצת אחרת - פנקוטה שוקולד, קינוח במרקם קטיפתי עם רוטב שוקולד מעל
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    4 שעות ו-20 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    8

מצרכים

פנקוטה

רוטב שוקולד

אופן הכנה

  1. יוצקים חלב לסיר, מפזרים מעל אבקת ג’לטין בשכבה אחידה ומשהים ל-10 דקות.
  2. בינתיים יוצקים שמנת מתוקה לסיר אחר ומוסיפים שוקולד מריר, סוכר ותמצית וניל. מבשלים תוך כדי בחישה עד שהשוקולד והסוכר נמסים. מביאים לרתיחה (נזהרים שהתערובת לא תגלוש) ומסירים מהלהבה.
  3. מחממים את הסיר עם תערובת הג’לטין על להבה נמוכה ומערבבים לתערובת חלקה ללא גושים. מביאים לסף רתיחה ומסירים מהלהבה (לא מרתיחים).
  4. יוצקים את תערובת השוקולד החמה על תערובת הג’לטין ומערבבים. מסננים דרך מסננת דקה ויוצקים לכלי סיליקון אישיים או כוסות חד פעמיות. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-6 שעות לפחות.

הערות

  • אפשר להכין את הפנקוטה בתבנית שקעים מסיליקון בצורות שונות

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 8 מנות
קלוריות 202.7 קק״ל 1622.0 קק״ל
פחמימות 27.6 גרם 221.1 גרם
שומן 8.6 גרם 68.5 גרם
נתרן 20.3 מ״ג 162.4 מ״ג
חלבון 4.2 גרם 33.5 גרם
סיבים תזונתיים 2.5 גרם 20.0 גרם
שומן רווי 5.7 גרם 45.6 גרם
כולסטרול 3.3 מ״ג 26.6 מ״ג
סידן 51.8 מ״ג 414.3 מ״ג
ברזל 2.2 מ״ג 17.4 מ״ג
אשלגן 235.0 מ״ג 1880.0 מ״ג
אבץ 1.0 מ״ג 8.2 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody