
-
זמן הכנה10 דקות
-
זמן כולל20 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים14
כמה פעמים קמתם עם חשק לפנקייק מפנק, אבל החלטתם להסתפק בארוחת בוקר בריאה יותר? מה תאמרו אם נספר לכם שאפשר ליהנות מפנקייק בלי שהוא יהפוך לארוחת שחיתות מוגזמת?
הגיע הזמן להכיר - פנקייק בננה בריא, טעים וחם. הדרך המושלמת ליהנות מפינוק מלא במתיקות, בלי כל רגשות האשם. המתכון הבא, פנקייק בננה ושיבולת שועל, הוא מהיר, קל להכנה וסופר טעים, ואנחנו מבטיחים לכם שהוא גם משביע הרבה יותר מאשר הגרסה הרגילה. ספרו לנו בתגובות מה חשבתם!
מצרכים
פנקייקים
-
3/4 כוס שיבולת שועל דקה (אינסטנט)קוואקר
-
1 כוס קמח תופח
-
1 קורט מלח דק
-
4 כפות סוכר חום בהיר דמררה
-
1 מיכל יוגורט 3%עדיף 4.5%, 200 גרם
-
1/4 כוס חלב 3%
-
1 בננה Lמעוכה במזלג
-
2 ביצים L
-
1 כף תמצית וניל
-
20 גרם חמאהמומסת
טיגון
-
1 מיכל תרסיס שמן קנולהלפי הצורך, או מעט שמן קנולה רגיל
הגשה
-
2 בננות בינוניותחתוכות לפרוסות, או פרי אחר שאוהבים
-
1 בקבוק סירופ מייפל
-
1 מיכל יוגורט 3%או שמנת חמוצה
אופן הכנה
- מערבבים בקערה את שיבולת השועל, הקמח התופח, המלח והסוכר.
- מערבבים בקערה נפרדת את היוגורט עם הבננות, החלב, הביצים, הוניל והחמאה.
- מוסיפים את תערובת היוגורט והביצים לקערת ה”יבשים” תוך כדי ערבוב ועד שמתקבלת תערובת אחידה (הזהרו מערבוב יתר).
- משמנים מעט מחבת ומחממים. בעזרת מצקת מוזגים מתערובת הפנקייקים למחבת (כ-3/4 מצקת, תלוי בגודל הפנקייקים שאתם רוצים) ומטגנים עד שנוצרות מעט בועות בחלק העליון והצד התחתון מזהיב. הופכים את הפנקייק לעוד כמה שניות עד שגם צידו השני מזהיב ומעבירים לצלחת הגשה.
- מקשטים בבננות ובקצת שמנת חמוצה או יוגורט ודבש.
פנקייק שיבולת שועל, בננות ושמנת חמוצה
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
4
מנות
קלוריות
335.9
קק״ל
1343.5
קק״ל
פחמימות
54.4
גרם
217.8
גרם
שומן
8.3
גרם
33.0
גרם
נתרן
687.9
מ״ג
2751.5
מ״ג
חלבון
8.5
גרם
34.1
גרם
סיבים תזונתיים
1.6
גרם
6.4
גרם
שומן רווי
3.8
גרם
15.1
גרם
כולסטרול
138.7
מ״ג
554.8
מ״ג
סידן
45.5
מ״ג
182.0
מ״ג
ברזל
1.0
מ״ג
4.1
מ״ג
אשלגן
298.7
מ״ג
1194.9
מ״ג
אבץ
0.6
מ״ג
2.3
מ״ג
תגובה אחת
מושלם! תודה על המתכון