פסטה שקשוקה של תמרה אהרוני

תמר אהרוני עם מתכון מקורי - פסטה שקשוקה - שמשלב בין שני דברים מאוד טעימים: פסטה ורוטב עגבניות משגע עם ביצים מבושלות. ארוחה שלמה במחבת אחת
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    25 דקות
  • זמן כולל
    25 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    10

מצרכים

אופן הכנה

  1. קולפים את השום ואת הבצל.
  2. ממלאים את הסיר במים, מכסים ושמים על האש. קוצצים את עלי המרווה, הצ’ילי, השום והבצל. חותכים את העגבניות לקוביות.
  3. במחבת גדולה מחממים את השמן, מוסיפים את המרווה, השום והצ’ילי ומערבבים עד שהשמן רותח. מוסיפים את הבצל ומטגנים כ-3-4 דקות עד שהוא נהיה שקוף. מוסיפים את העגבניות ומטגנים כ-2-3 דקות עד שהן מתרככות ומתחילות להפריש נוזלים. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, המלח והפלפל ומבשלים על אש בינונית כ-5 דקות. טועמים ומתקנים את התיבול.
  4. בעזרת כף יוצרים בתוך הרוטב 4 גומות. שוברים בזהירות את הביצים, כל אחת לתוך גומה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-10 דקות, עד שהחלבון כבר לא רוטט, אבל החלמון לא קשה.
  5. כשהמים בסיר רותחים, מוסיפים את הפסטה ומבשלים לפי הוראות היצרן. מסננים.
  6. מחלקים את הפסטה לצלחות ומניחים מעליה בזהירות את הרוטב ואת הביצה.

מתכון של קציצות עוף עם אפונה וירקות שילדים ממש אוהבים

מתכון מושלם של שניצלונים אפויים בציפוי קינואה

מתכון מטרף של מוקפץ עוף ופלפלים צבעוניים

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 489.6 קק״ל 1958.3 קק״ל
פחמימות 61.2 גרם 244.8 גרם
שומן 19.2 גרם 76.6 גרם
נתרן 615.3 מ״ג 2461.3 מ״ג
חלבון 19.9 גרם 79.7 גרם
סיבים תזונתיים 5.7 גרם 22.8 גרם
שומן רווי 3.6 גרם 14.4 גרם
כולסטרול 296.1 מ״ג 1184.4 מ״ג
סידן 104.2 מ״ג 416.7 מ״ג
ברזל 4.9 מ״ג 19.7 מ״ג
אשלגן 652.8 מ״ג 2611.1 מ״ג
אבץ 1.2 מ״ג 4.9 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody