פרגיות ממולאות בורגול ועגבניות מיובשות

רוצים להפתיע את האורחים במנת עוף נהדרת? אבי לוי מכין פרגיות ממולאות בורגול עם עגבניות מיובשות. מגישים עם טחינה וסלט רענן ונהנים ממנה משביעה וטעימה
רוצים להפתיע את האורחים במנת עוף נהדרת? אבי לוי מכין פרגיות ממולאות בורגול עם עגבניות מיובשות. מגישים עם טחינה וסלט רענן ונהנים ממנה משביעה וטעימה
  • אבי לוי
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    42
  • הכנה 50 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    1163
  • רמת קושי:
    קשה
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1162.7 קק״ל 4650.8 קק״ל
    פחמימות 286.5 גרם 1145.9 גרם
    שומן 68.0 גרם 271.8 גרם
    נתרן 4231.4 מ״ג 16925.4 מ״ג
    חלבון 53.9 גרם 215.4 גרם
    סיבים תזונתיים 21.1 גרם 84.4 גרם
    שומן רווי 9.6 גרם 38.6 גרם
    כולסטרול 4.5 מ״ג 18.0 מ״ג
    סידן 213.3 מ״ג 853.2 מ״ג
    ברזל 9.6 מ״ג 38.4 מ״ג
    אשלגן 1913.0 מ״ג 7652.0 מ״ג
    אבץ 3.4 מ״ג 13.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    42
  • הכנה 50 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    1163
  • רמת קושי:
    קשה
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1162.7 קק״ל 4650.8 קק״ל
    פחמימות 286.5 גרם 1145.9 גרם
    שומן 68.0 גרם 271.8 גרם
    נתרן 4231.4 מ״ג 16925.4 מ״ג
    חלבון 53.9 גרם 215.4 גרם
    סיבים תזונתיים 21.1 גרם 84.4 גרם
    שומן רווי 9.6 גרם 38.6 גרם
    כולסטרול 4.5 מ״ג 18.0 מ״ג
    סידן 213.3 מ״ג 853.2 מ״ג
    ברזל 9.6 מ״ג 38.4 מ״ג
    אשלגן 1913.0 מ״ג 7652.0 מ״ג
    אבץ 3.4 מ״ג 13.6 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

פרגיות

פסטו

רוטב

זיגוג פרגית

טחינה


אופן הכנה

  1. מכינים את המילוי של הפרגית: קוצצים את הבצל, השום, העגבניות המיובשות, עלי הבזיליקום, הזיתים והלימון הכבוש.
  2. במחבת גדולה מחממים שמן זית. מטגנים את הבצל עד לשקיפות. מוסיפים את השום ומטגנים כדקה, מוסיפים את האריסה ומטגנים כ-30 שניות.
  3. מוסיפים את הבורגול, המלח, הפלפל, העגבניות המיובשות, הלימון הכבוש והתבלינים ומערבבים.
  4. מתחילים לבשל את הבורגול כמו ריזוטו: מוסיפים בכל פעם מצקת של ציר עוף ומערבבים עד שהנוזלים נספגים. בכל פעם מוסיפים מצקת של ציר, עד שהבורגול מוכן (בערך 12 דקות). מורידים מהאש ומצננים.
  5. מכינים פסטו: במעבד מזון שמים את כל מרכיבי הפסטו. מערבבים את הפסטו בתערובת המילוי.
  6. מכינים את הרוטב: חוצים את שיני השום וחותכים את הפלפל החריף לרצועות דקות.
  7. מגררים את העגבניות על פומפייה.
  8. בסיר רחב מחממים שמן זית ומטגנים את שיני השום החצויות והפלפל החריף עד להזהבה קלה.
  9. מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים היטב, מוסיפים את העגבניות המגוררות ומערבבים, ומבשלים על אש קטנה כ-20 דקות.
  10. ממלאים את הפרגית: מחממים תנור לטמפרטורה של 190 מעלות.
  11. פורשים את הפרגיות על משטח העבודה. מניחים במרכז כל פרגית 3 כפות מהמילוי. מגלגלים את הפרגית לצינור הדוק ומניחים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
  12. בקערה קטנה מערבבים את שני רטבי הצ’ילי. מברישים את הפרגיות בתערובת בעזרת מברשת סיליקון, ואופים בתנור במצב אפייה 15 דקות, ולאחר מכן עוד 30 דקות במצב גריל.
  13. כשהפרגיות מוכנות מעבירים אותן לסיר הרוטב ומבשלים כ-10 דקות.
  14. מכינים את הטחינה: שמים את כל מרכיבי הטחינה מלבד המים במעבד מזון. מעבדים למשחה חלקה. מוסיפים מים קרים בהדרגה עד להגעה לסמיכות הרצויה.
  15. מכינים סלט: מערבבים את כל רכיבי הסלט, טועמים ומתקנים תיבול.
  16. מגישים: בצלחת הגשה מניחים נתח פרגית ממולאת עם רוטב. מזלפים מעל טחינה ומגישים בליווי סלט רענן.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
פרגיות ממולאות בורגול ועגבניות מיובשות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות