פרחי תפוחי עץ ובצק פילו

שי-לי ליפא מכינה פרחי תפוחי עץ יפהפיים עם בצק פילו פריך. האורחים יתעלפו ואתם תקצרו המון מחמאות בארוחת החג שלכם. לא יאמינו לכם שהכנתם את זה לבד
1 Loading... 5
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    55 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    8

מצרכים

אופן הכנה

  1. מפשירים את בצק הפילו לפי הוראות היצרן.
  2. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית שקעים.
  3. מערבבים בסיר בינוני מים רותחים, מיץ לימון וסוכר.
  4. בעזרת סכין חדה חוצים כל תפוח ומגלענים. פורסים כל חצי לפרוסות דקות בעובי 2 מ”מ ומעבירים מיד למים.
  5. מבשלים את התפוחים 1-2 דקות במים הרותחים עד מתחילים להתרכך. מסננים ומצננים.
  6. מערבבים בקערית דבש עם 2 כפות מים.
  7. מתיזים על עלה פילו תרסיס שמן ומקפלים לשניים כך שמתקבל מלבן ארוך של פילו. מברישים בדבש ומקפלים שוב למלבן צר.
  8. מברישים את מלבן הפילו בדבש ומניחים את פרוסות התפוחים בחפיפה בחלק העליון של פס הפילו כשצידם העגול עם הקליפה כלפי מעלה. מקפלים את הפילו בחלק התחתון, ללא התפוחים כדי שהגובה הפס יתאים לגובה תבנית השקעים. מגלגלים לפרח. מניחים בתבנית ומועכים מעט כדי שהפרח ישב טוב בשקע.
  9. אופים בתנור החם כ-25 דקות עד שהתפוחים והבצק זהובים.
  10. זורים אבקת סוכר ומגישים.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 12 מנות
קלוריות 88.4 קק״ל 1060.3 קק״ל
פחמימות 15.9 גרם 190.6 גרם
שומן 0.0 גרם 0.0 גרם
נתרן 1.1 מ״ג 13.1 מ״ג
חלבון 0.0 גרם 0.0 גרם
סיבים תזונתיים 1.9 גרם 22.4 גרם
שומן רווי 0.0 גרם 0.0 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 5.2 מ״ג 62.2 מ״ג
ברזל 0.1 מ״ג 1.3 מ״ג
אשלגן 87.3 מ״ג 1047.4 מ״ג
אבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody