
פריקסה ממולא בבשר אסאדו מפורק ועסיסי
הסנדוויץ' הטוניסאי במפגש עם נתח בשר עסיסי - פריקסה מטוגן ממולא בבשר אסאדו מפורק, רך ונימוח. חגיגה של טעמים בפה לארוחת הצהריים או הערב!
הסנדוויץ' הטוניסאי במפגש עם נתח בשר עסיסי - פריקסה מטוגן ממולא בבשר אסאדו מפורק, רך ונימוח. חגיגה של טעמים בפה לארוחת הצהריים או הערב!
- ענת אלישע
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 252.2 קק״ל 3782.8 קק״לפחמימות 11.3 גרם 168.8 גרםשומן 15.2 גרם 227.8 גרםנתרן 889.7 מ״ג 13344.9 מ״גחלבון 16.3 גרם 244.0 גרםסיבים תזונתיים 0.9 גרם 14.0 גרםשומן רווי 3.4 גרם 51.1 גרםכולסטרול 73.0 מ״ג 1094.9 מ״גסידן 27.4 מ״ג 410.7 מ״גברזל 2.7 מ״ג 41.2 מ״גאשלגן 430.6 מ״ג 6458.6 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.8 מ״גסגור
-
מרכיבים20
-
הכנה 30 דק׳כולל 4 שעות
-
קלוריות252
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 252.2 קק״ל 3782.8 קק״לפחמימות 11.3 גרם 168.8 גרםשומן 15.2 גרם 227.8 גרםנתרן 889.7 מ״ג 13344.9 מ״גחלבון 16.3 גרם 244.0 גרםסיבים תזונתיים 0.9 גרם 14.0 גרםשומן רווי 3.4 גרם 51.1 גרםכולסטרול 73.0 מ״ג 1094.9 מ״גסידן 27.4 מ״ג 410.7 מ״גברזל 2.7 מ״ג 41.2 מ״גאשלגן 430.6 מ״ג 6458.6 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.8 מ״גסגור
מרכיבים 20 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 4 שעות | קלוריות 252 | כמות מנות 15 |
---|
מצרכים
מצרכים


בצק
-
500 גרם קמח לחם
-
1 כף שמרים יבשים
-
1 כף סוכר לבן
-
1/2 כף מלח דק
-
1 ביצה L
-
1 כף ערק
-
3 כפות שמן זית
-
250 מ"ל מים
-
1 חבילה נייר אפייה
אסאדו

אופן הכנה
- מכינים את האסאדו: בכלי חסין לתנור מניחים שתי שכבות של רדיד אלומיניום. מעליו מניחים 2 שכבות של ניירות אפייה.
- מסדרים את הירקות ומעליהם מניחים את נתח האסאדו.
- מניחים בקערה מלח, פלפל, עלה דפנה, שמן זית שתי כפות סילאן וחצי כוס מים, מערבבים ושופכים מעל האסאדו והירקות.
- סוגרים את הניירות בצורת סוכריה ולאחר מכן את נייר האלומיניום באותה הצורה.
- מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך חצי שעה. מנמיכים לחום של 160 מעלות למשך 3 שעות נוספות (ניתן אפילו למשך 4 שעות).
- מעבירים את נתח האסאדו למשטח עץ, מוסיפים כף סילאן נוספת ו-4 כפות מהציר של הבשר. מפרקים בעזרת הידיים ומתקנים תיבול לפי הצורך.
- מכינים את הפריקסה: בקערת המיקסר מניחים את כל מרכיבי הבצק ולשים במשך 10 דקות. אמור להתקבל בצק מעט דביק אבל רך ונעים.
- מורידים למשטח מעט מקומח את הבצק, יוצרים כדור ומחזירים לקערה. מכסים ומתפיחים כשעה או עד הכפלת נפח (בחורף יותר).
- חותכים ניירות אפייה לריבועים, מסדרים אותם ומקמחים מעט כל נייר.
- מקמחים שוב את משטח העבודה ומורידים את הבצק. מקמחים גם מעל הבצק! בעזרת מערוך מרדדים לעלה בעובי 2.5 ס״מ. בעזרת קורצן קורצים עיגולים/אליפסות. מניחים על ניירות האפייה ומכסים במגבת.
- אוספים את שאריות הבצק, יוצרים כדור, מכסים למנוחה בת 10 דקות, מרדדים וקורצים שוב.
- יוצקים שמן עמוק לתוך סיר טיגון, מחממים לחום של 165 מעלות.
- מעבירים לתוך השמן את הפריקסה עם הניירות. תוך שניות הוא נפרד מהנייר. מוציאים את הניירות ומטגנים עד הזהבה משני הצדדים.
- מניחים על רשת צינון.
- ממלאים את הפריקסה באסאדו המפורק שהכנו, אפשר להוסיף כרוב כבוש, סלט גזר, קצת חריף או כל ירק רענן שאוהבים. ניתן לשפוך מעט סילאן מעל הבשר.

אופן הכנה
- מכינים את האסאדו: בכלי חסין לתנור מניחים שתי שכבות של רדיד אלומיניום. מעליו מניחים 2 שכבות של ניירות אפייה.
- מסדרים את הירקות ומעליהם מניחים את נתח האסאדו.
- מניחים בקערה מלח, פלפל, עלה דפנה, שמן זית שתי כפות סילאן וחצי כוס מים, מערבבים ושופכים מעל האסאדו והירקות.
- סוגרים את הניירות בצורת סוכריה ולאחר מכן את נייר האלומיניום באותה הצורה.
- מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך חצי שעה. מנמיכים לחום של 160 מעלות למשך 3 שעות נוספות (ניתן אפילו למשך 4 שעות).
- מעבירים את נתח האסאדו למשטח עץ, מוסיפים כף סילאן נוספת ו-4 כפות מהציר של הבשר. מפרקים בעזרת הידיים ומתקנים תיבול לפי הצורך.
- מכינים את הפריקסה: בקערת המיקסר מניחים את כל מרכיבי הבצק ולשים במשך 10 דקות. אמור להתקבל בצק מעט דביק אבל רך ונעים.
- מורידים למשטח מעט מקומח את הבצק, יוצרים כדור ומחזירים לקערה. מכסים ומתפיחים כשעה או עד הכפלת נפח (בחורף יותר).
- חותכים ניירות אפייה לריבועים, מסדרים אותם ומקמחים מעט כל נייר.
- מקמחים שוב את משטח העבודה ומורידים את הבצק. מקמחים גם מעל הבצק! בעזרת מערוך מרדדים לעלה בעובי 2.5 ס״מ. בעזרת קורצן קורצים עיגולים/אליפסות. מניחים על ניירות האפייה ומכסים במגבת.
- אוספים את שאריות הבצק, יוצרים כדור, מכסים למנוחה בת 10 דקות, מרדדים וקורצים שוב.
- יוצקים שמן עמוק לתוך סיר טיגון, מחממים לחום של 165 מעלות.
- מעבירים לתוך השמן את הפריקסה עם הניירות. תוך שניות הוא נפרד מהנייר. מוציאים את הניירות ומטגנים עד הזהבה משני הצדדים.
- מניחים על רשת צינון.
- ממלאים את הפריקסה באסאדו המפורק שהכנו, אפשר להוסיף כרוב כבוש, סלט גזר, קצת חריף או כל ירק רענן שאוהבים. ניתן לשפוך מעט סילאן מעל הבשר.
בשיתוף עם "הנמל"
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?
כן
תגובה (1)
אמאאלללההההה???