< רקע נינג'ה

פריקסה תוצרת בית: איך מכינים את הפריקסה המושלם?

הסוד של הפריקסה המושלם הוא כמובן בלחמנייה המטוגנת. אנחנו מצאנו דרך להכין פריקסה תוצרת בית עם לחמנייה בגרסה הרבה יותר בריאה ולא פחות טעימה
הסוד של הפריקסה המושלם הוא כמובן בלחמנייה המטוגנת. אנחנו מצאנו דרך להכין פריקסה תוצרת בית עם לחמנייה בגרסה הרבה יותר בריאה ולא פחות טעימה
  • מלי זיידמן
שמרו
כשר
3 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    236
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 236.1 קק״ל 1416.3 קק״ל
    פחמימות 70.9 גרם 425.4 גרם
    שומן 35.0 גרם 210.0 גרם
    נתרן 164.6 מ״ג 987.6 מ״ג
    חלבון 37.9 גרם 227.2 גרם
    סיבים תזונתיים 34.0 גרם 203.9 גרם
    שומן רווי 32.6 גרם 195.7 גרם
    כולסטרול 32.4 מ״ג 194.2 מ״ג
    סידן 39.9 מ״ג 239.4 מ״ג
    ברזל 33.0 מ״ג 197.9 מ״ג
    אשלגן 85.9 מ״ג 515.4 מ״ג
    אבץ 32.9 מ״ג 197.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    236
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 236.1 קק״ל 1416.3 קק״ל
    פחמימות 70.9 גרם 425.4 גרם
    שומן 35.0 גרם 210.0 גרם
    נתרן 164.6 מ״ג 987.6 מ״ג
    חלבון 37.9 גרם 227.2 גרם
    סיבים תזונתיים 34.0 גרם 203.9 גרם
    שומן רווי 32.6 גרם 195.7 גרם
    כולסטרול 32.4 מ״ג 194.2 מ״ג
    סידן 39.9 מ״ג 239.4 מ״ג
    ברזל 33.0 מ״ג 197.9 מ״ג
    אשלגן 85.9 מ״ג 515.4 מ״ג
    אבץ 32.9 מ״ג 197.2 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
3 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

תוספות

לטיגון באיירפריי


אופן הכנה

  1. מכינים את הלחמניות: מערבבים יחד את כל חומרי הבצק בקערה. לשים מעט עד לקבלת בצק. אם דביק אפשר להוסיף עוד מעט קמח. מכסים את הקערה ונותנים לבצק להכפיל את נפחו במשך כשעה.
  2. מוציאים את האוויר מהבצק על ידי לישה זריזה, מחלקים את הבצק ל-6 ויוצרים צורת פריקסה (עין) בעזרת הידיים או בעזרת מכסה של קופסת אבקת מרק (ראו הערה). מניחים על תבנית עם נייר אפייה וגוזרים את נייר האפייה כך שכל 3 לחמניות יקבלו נייר אפייה משלהן.

    פריקסה תוצרת בית 10
    קורצים מהבצק צורות אליפסה, אפשר בעזרת מכסה של אבקת מרק. סטיילינג קולינרי: יעל מגן, צילום: נמרוד סונדרס

  3. מרססים את הלחמניות בספריי שמן זית, עוטפים ביריעת ניילון נצמד ומתפיחים שוב במשך כ-30 דקות. 
  4. בוחרים במכשיר הנינג’ה גריל XL בתוכנית AIRFRY בחום של 180 מעלות ובזמן של 10 דקות. 
  5. מכניסים את סלסלת טיגון האוויר ולוחצים start\stop להתחלת החימום מראש. המכשיר יצפצף לאותת שהחימום המוקדם הסתיים. מעבירים 3 לחמניות לסלסלת הטיגון יחד עם ניירות האפייה ומרססים עליהן עוד ספריי שמן. סוגרים את המכסה.

    פריקסה תוצרת בית 10
    מעבירים את הלחמניות לסלסלת הטיגון. סטיילינג קולינרי: יעל מגן, צילום: נמרוד סונדרס

  6. אחרי 5 דקות, כשהמכשיר מצפצף ומציג FLIP פותחים את המכסה, הופכים את הלחמנייה ומרססים שוב שמן, שולפים את נייר האפייה ואופים עוד 5 דקות. 
  7. כשהמכשיר כבה, מוציאים את הלחמניות, מחכים 5 דקות שיתקררו ובעזרת סכין מסור חותכים באמצע למילוי. 
  8. חוזרים על פעולות 5-7 עם שלוש הלחמניות הנותרות.
  9. מרכיבים את הפריקסה: ממלאים את הסנדוויץ’ או מגישים את הלחמניות לצד קעריות עם כל התוספות וכל אחד ממלא בעצמו. הסדר הוא: אריסה, לימון כבוש, טונה, ביצה קשה, פרוסות תפוח אדמה, פטרוזיליה, זיתים ומלפפון חמוץ.

    פריקסה תוצרת בית 2
    הלחמניות המושלמות לפריקסה ביתי. סטיילינג קולינרי: יעל מגן, צילום: נמרוד סונדרס

לאתר המוצרים של NINJA היכנסו ל- > https://sarig.com/ninja

הערות

  • טיפ: אם מנטרלים את הטיגון העמוק של לחמניות הפריקסה, הרי שמדובר בארוחת בוקר סופר מזינה ובריאה. ביצה, טונה, תפוח אדמה, אריסה ולימון כבוש שנכנסים לתוך לחמנייה קריספית וטעימה. אנחנו מכינים את הלחמניות האלה בנינג’ה בתוכנית איירפריי והן לא נופלות מאלו המטוגנות. רוצים את הצורה המסורתית של לחמניות הפריקסה? השתמשו במכסה של אבקת המרק. יש לו בדיוק את הצורה הנכונה (צורת עין) והוא יוצר לחמניות מושלמות!
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
פריקסה תוצרת בית: איך מכינים את הפריקסה המושלם?

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות