פרסבורגר פרג: כשרוצים לפנק ולהתפנק באמת!

ליאור שרף בעוד מתכון לפינוק אמיתי - עוגת פרסבורגר פרג, עוגת בצק שמרים במרקם פריך מפוצץ בפרג, קלה מאוד להכנה, ונהדרת לאירוח או סתם להשאיר לחברים מחוץ לדלת בסגר
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    40 דקות
  • זמן כולל
    5 שעות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    20

מצרכים

בצק

מלית פרג

לפני אפייה

זיגוג סירופ סוכר אחרי אפייה

אופן הכנה

  1. מכינים את מלית הפרג: בסיר מביאים לרתיחה את כל חומרי המלית מלבד הפרג והאגוזים.
  2. מוסיפים את הפרג והאגוזים, מבשלים כשתי דקות על אש נמוכה. מניחים בצד בטמפרטורת החדר עד השימוש.
  3. מכינים את הבצק: במיקסר עם וו גיטרה במהירות נמוכה עד בינונית מערבבים קמח, חמאה, אבקת סוכר, שמרים ומלח לתערובת פירורית.
  4. מוסיפים חלמונים, גרידת לימון ,תמצית וניל וממשיכים ללוש.
  5. מוסיפים חלב בשלוש פעמים. כשהבצק מתגבש עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-4 שעות.
  6. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  7. מחלקים הבצק לארבעה חלקים שווים, כל חלק מרדדים למלבן 30×20, מורחים מלית פרג ומשאירים מסגרת של ס”מ מהשוליים ללא מלית ומגלגלים לרולדה.
  8. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומעבירים את הרולדה ע”ג נייר האפייה.
  9. מערבבים את החלמון עם כף חלב, מורחים את הרולדה, חורצים על פני כל רולדה כארבעה חריצים לשחרור אדים במהלך האפייה.
  10. מעבירים לתנור שחומם מראש לאפייה של 20 דקות עד השחמת המאפה.
  11. מרתיחים בקלחת את חומרי סירופ הסוכר, מכבים את האש.
  12. כשהמאפה שחום, מוציאים מהתנור ומורחים בסירופ סוכר.
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 2159.6 קק״ל 8638.3 קק״ל
פחמימות 251.9 גרם 1007.7 גרם
שומן 119.7 גרם 478.7 גרם
נתרן 199.0 מ״ג 795.8 מ״ג
חלבון 43.7 גרם 174.9 גרם
סיבים תזונתיים 15.5 גרם 62.2 גרם
שומן רווי 39.6 גרם 158.3 גרם
כולסטרול 309.5 מ״ג 1237.9 מ״ג
סידן 194.8 מ״ג 779.0 מ״ג
ברזל 2.7 מ״ג 11.0 מ״ג
אשלגן 436.6 מ״ג 1746.3 מ״ג
אבץ 2.9 מ״ג 11.5 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (21)

Avatar

      Avatar
      Foody Foody

      בשמחה רבה! כיף לשמוע!

    Avatar
    Darly Sapir

    בוקר טוב ותודה על המתכון. שאלה קצת מצחיקה ובכל זאת, בתמונה שלך העוגות לא נראות כרולדה אלא בצק שעוטף את המלית בשכבה אחת. באיזו שיטה ניתן לעטוף כך את המלית? תודה רבה ויום מקסים

      Avatar
      Foody Foody

      היי, את סך הבצק מחלקים ל-4 וכל רבע ממלאים בנדיבות במלית ואז מסובבים את הבצק סביב המלית כך שיעטוף את כולה עם מעט “שארית” כדי לסגור את הבצק (כמו מעטפה, וזה החלק התחתון שמונח על התבנית כדי שהרולדה לא תפתח באפייה) . אין צורך בכמה “סיבובי” בצק סביב המלית. בהצלחה!

      Avatar
      Darly Sapir

      תודה רבה!

הצג עוד