
-
זמן הכנה20 דקות
-
זמן כולל50 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים12
מצרכים
תערובת בשר
-
2 בצלים גדוליםקצוץ
-
1 ק"ג בשר בקר טחון
-
1 כף מלח דק
-
1 כף פלפל שחור טחון
-
1 כפית בהרטאו תבלין מעורב ירושלמי
-
1 כפית פפריקה מתוקה
בצק
-
1 ק"ג קמח לבן
-
1 1/2 כפות שמרים יבשים
-
1 כף סוכר לבן
-
2 כוסות מים פושרים
-
1/2 כוס שמן קנולה
-
1 כף שטוחה מלח דק
אופן הכנה
- מטגנים את הבצל עד להזהבה קלה, מוסיפים את הבשר ותוך כדי טיגון מפוררים אותו בעזרת כף עץ עד שצבעו משתנה ומאפיר.
- מוסיפים את המלח, הפלפל השחור, הבהרט או התבלין המעורב הירושלמי ואת הפפריקה.
- מטגנים עד שהנוזלים מתאדים לגמרי והבשר מבריק משמן. טועמים, מתקנים תיבול במידת הצורך ומקררים.
- בקערת מיקסר, או באופן ידני שמים את הקמח, השמרים היבשים והסוכר ומערבבים.
- מוסיפים את המים הפושרים והשמן ולשים בערך 5 דקות. מוסיפים את המלח.
- לשים שוב בערך 12 דקות, מוסיפים מים בטיפות במידת הצורך עד שהבצק חלק נעים וגמיש.
- יוצרים כדור מהבצק, מלטפים אותו בטיפונת שמן, מניחים עליו מגבת למשך 15 דקות ומתפיחים.
- מחלקים את כדור הבצק לחתיכות כך שמשקל כל חתיכה תהיה בין 30-40 גרם.
- מרדדים כל חתיכת בצק לעלה דק מאוד, ממלאים בכף ממלית הבשר, סוגרים לחצי ירח ומהדקים עם מזלג את השוליים.
- מטגנים בשמן חצי עמוק משני הצדדים עד הזהבה.
צ’יבורקי. צילום: מלי מאירוב
הערות
- המתכון נמדד בכוס מדידה.
- לא להתפיח את הבצק לאחר המילוי על מנת להרגיש את הבשר יותר מאת הבצק.
- מי שמעוניין לאפות ולא לטגן יש להתפיח את הבצק לאחר המילוי במשך 45 דקות, להבריש את הבצק בביצה, לפזר שומשום ולהכניס לתנור על 190 מעלות עד הזהבה.
בשיתוף עם ברימאג
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
40
מנות
קלוריות
91.4
קק״ל
3656.0
קק״ל
פחמימות
1.8
גרם
71.8
גרם
שומן
6.1
גרם
245.1
גרם
נתרן
328.0
מ״ג
13120.1
מ״ג
חלבון
6.5
גרם
259.9
גרם
סיבים תזונתיים
0.3
גרם
13.2
גרם
שומן רווי
1.5
גרם
61.4
גרם
כולסטרול
22.8
מ״ג
910.0
מ״ג
סידן
8.5
מ״ג
338.9
מ״ג
ברזל
0.7
מ״ג
29.9
מ״ג
אשלגן
102.5
מ״ג
4101.8
מ״ג
אבץ
1.6
מ״ג
64.9
מ״ג
תגובות (438)