צלי בקר עם רוטב בצל מקורמל

עידית נרקיס כ״ץ מכינה מנה עיקרית מחמישה רכיבים בלבד אבל עם המון טעם. צלי בקר שהסוד שלו טמון בכמות גדולה במיוחד של בצל מקורמל
1 Loading... 5
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    7

לפני בערך שנה ההורים של בעלי חזרו מאיטליה, שם ביקרו חברים מבוגרים שהכינו להם ארוחת ערב. חלק מהארוחה היה צלי עם בצל ולפי חמי המתכון הולך כך: מטגנים נתח בשר לבישול ארוך, מוסיפים המון בצלים פרוסים וקצת מים ומלח, ונותנים לזה להתבשל הרבה זמן. זה היה מעדן לפי מה שהם סיפרו.

אז זה מה שעשיתי. את המים החלפתי ביין לבן, הוספתי גם שום ותימין, אבל לא שכחתי להוסיף המון בצל.

כמה זה המון בצל? השתמשתי במתכון הזה בקילו שלם שעמדתי ופרסתי ופרסתי ופרסתי ובכיתי. בדרך כלל כשאני מתחילה לבכות מבצל אני פשוט פותחת ברז מים ובדרך קסם אני מפסיקה לבכות, אבל כנראה כשמדובר בקנה מידה גדול, כלום לא עוזר. פתחתי ברז, לקחתי מסטיק מנטה ולעסתי בפה סגור, אפילו הבאתי משקפי שמש. באיזשהו שלב פשוט התייאשתי וקראתי לבעלי לבוא לסיים את העבודה. תזכורת לעצמי: להגיד לו גם להתחיל אותה להבא.

המתכון הזה מכיל רק 5 מרכיבים בסך הכל (לא כולל שמן ומלח), אבל זה כל מה שצריך בשביל המון המון טעם. רוטב הבצל הזה הוא אחד הממכרים, ואני מאתגרת אתכם לא לאכול חצי ממנו כשהסיר יוצא מהתנור.

מצרכים

אופן הכנה

  1. מוציאים את הבשר מראש ונותנים לו להגיע לטמפרטורת החדר. 
  2. מחממים תנור לחום של 150 מעלות. 
  3. מחממים סיר גדול (שגם מתאים לתנור). מתבלים את הנתח בנדיבות במלח מצד אחד. אם משתמשים בנתח בעל שומן חיצוני מצד אחד - מתבלים את הצד הזה. 
  4. מחממים כף שמן בסיר ומניחים את הנתח כשהצד המומלח נוגע בשמן. נותנים לו להשחים כ-5 דקות, ממליחים את הצד השני והופכים. משחימים את הנתח מכל הצדדים, גם מהצדדים. כשמסיימים, מוציאים את הנתח מהסיר לצלחת או תבנית. 
  5. בינתיים קולפים את הבצלים, חוצים לשניים ופורסים לפרוסות דקות. 
  6. אם נשאר שומן מהצלייה בסיר - אין צורך להוסיף עוד שמן. אם לא - מוסיפים עוד כף או שתיים של שמן ומטגנים את הבצלים ושיני השום על אש בינונית תוך כדי ערבוב, עד שהם מתחילים להתקרמל. מוסיפים מלח תוך כדי טיגון הבצלים. 
  7. מחזירים את הנתח למרכז הסיר, מפזרים מסביב ענפי תימין ומוסיפים כוס יין לבן ורבע כוס מים. מכסים ומביאים לרתיחה. 
  8. כשהסיר מגיע לרתיחה, מכבים את האש ומעבירים לתנור. אופים כשעה-שעה וחצי עד שהבצלים מזדגגים ומתרככים מאוד. 
  9. מחכים לפחות 15 דקות לפני שפורסים את הנתח. מגישים עם הבצלים ונוזלי הבישול. 

הערות

  • אפשר להשתמש במתכון הזה בכל נתח בשר שמתאים לבישול ארוך בתנור. בקשו מהקצב המלצות לזמן מדויק לצלייה. הזמן נע בדרך כלל בין שעה לשלוש שעות, תלוי בנתח. אני השתמשתי בנתח צ'אך שהיה זקוק לכמעט שעה וחצי בחום הזה
  • אם לנתח יש שכבת שומן, מספיק להשתמש בכף שמן בודדת לצלייה שלו מאחר והוא יגיר שומן. אם הנתח רזה, שימו כ-3 כפות שמן זית
  • אפשרי וכדאי אפילו להכין מראש את המתכון הזה. אחרי יום-יומיים במקרר טעם הבשר משתבח. אפשר לפרוס אותו קר, לחמם אותו בפרוסות בתוך הרוטב ולהגיש

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 734.0 קק״ל 4403.9 קק״ל
פחמימות 3.3 גרם 19.5 גרם
שומן 22.6 גרם 135.5 גרם
נתרן 1502.7 מ״ג 9016.1 מ״ג
חלבון 77.5 גרם 464.9 גרם
סיבים תזונתיים 0.1 גרם 0.9 גרם
שומן רווי 1.0 גרם 5.8 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 16.5 מ״ג 98.9 מ״ג
ברזל 0.4 מ״ג 2.7 מ״ג
אשלגן 57.7 מ״ג 346.3 מ״ג
אבץ 0.1 מ״ג 0.5 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody