קאפקייקס ארץ זבת חלב ודבש

קאפקייקס ארץ זבת חלב ודבש זה עוגות אישיות, קטנות וחמודות, בטעם ווניל עם קרם גבינת שמנת עשיר בתוספת דבש וקישוט של פירורי עוגיות דובשניות
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-40 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    13

לכבוד החג “גיירתי” את הקאפקייקס והכנתי אותן בטעמי ארץ זבת חלב ודבש - עוגת וניל עם קרם גבינת שמנת ודבש וקישוט של פירורי עוגיות דובשניות. הלוק - אמריקאי, המצרכים - משולבים: קצת אמריקאיים (גבינת פילדלפיה - כי היא מוצקה מאוד ו”מחזיקה” את הקרם יציב - מנסיוני גבינת נפולאון לא מספיק יציבה) והרבה מקומיים (חלב ודבש כבר אמרתי?), הטעם - חגיגי, ולגבי המראה - עיניכם הרואות כמה זה חמוד.

שימו לב - הקאפקייקס מאבדים די מהר מטריותם כי העוגה הקטנה מתייבשת, לכן אם אתם מתכננים להכין אותם בתור מתנה לחג, לכו על זה בערב החג עצמו, או מקסימום יום קודם. אין בעיה להכין את הקאפקייקס ללא הציפוי והקישוט אפילו שבוע לפני החג ולהקפיא בקופסא אטומה. מפשירים לילה במקרר (כשהמאפים בתוך הקופסה הסגורה, שלא יתייבשו) ומקשטים בקרם ודובשניות ברגע האחרון. ושתהיה לנו שנה מתוקה.

מצרכים

קאפקייקס

קרם דבש

קישוט

אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק, מרכיבים ואופים: מחממים תנור ל-190 מעלות.
  2. במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה וסוכר לתערובת קרמית. מוסיפים את הביצים אחת אחת ואת תמצית הווניל. בקערה נפרדת מנפים קמח, אבקת אפייה ומלח. מוסיפים את תערובת הקמח לסירוגין עם החלב בפעמיים-שלוש.
  3. ממלאים תבנית שקעים מרופדת מנז’טים בתערובת כמעט עד הסוף.
  4. אופים כ-20 דקות עד שהעוגות זהובות ותפוחות וקיסם יוצא יבש. מצננים לחלוטין לפני הציפוי והקישוט.
  5. מכינים את הקרם: במיקסר עם וו גיטרה מעבדים גבינת שמנת, חמאה ודבש עד לקבלת קרם אחיד. מסננים פנימה את אבקת הסוכר ומעבדים עוד דקה. מעבירים את הקרם לשקית זילוף (רצוי עם פייה משוננת).
  6. מרכיבים ומקשטים: מזלפים גבעה של קרם מעל כל קאפקייק, מפזרים פירורי דובשניות מעל. אורזים יפה ושומרים במקרר עד שעושים למישהו את החג עם המתנה המתוקה הזו.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 18 מנות
קלוריות 336.3 קק״ל 6053.5 קק״ל
פחמימות 44.1 גרם 793.6 גרם
שומן 16.8 גרם 302.3 גרם
נתרן 350.1 מ״ג 6301.4 מ״ג
חלבון 4.6 גרם 82.5 גרם
סיבים תזונתיים 0.5 גרם 8.6 גרם
שומן רווי 9.9 גרם 178.5 גרם
כולסטרול 76.8 מ״ג 1381.7 מ״ג
סידן 44.7 מ״ג 804.5 מ״ג
ברזל 0.6 מ״ג 10.5 מ״ג
אשלגן 72.6 מ״ג 1307.6 מ״ג
אבץ 0.4 מ״ג 7.2 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (2)

    Avatar
    רחלי

    היי אשמח לדעת מנ אני יכולה להחליף את הביצים בעוגה, פשוט יש לי ילד אלרגי לביצים

      Avatar
      Foody Foody

      היי, אפשר אולי ליצור ביצת פשתן מפשתן ומים. נסי לחפש בגוגל כיצד יוצרים את זה

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody