תבשיל קארי ירוק עם עוף וירקות

איילת הירשמן מכינה תבשיל קארי ירוק עם עוף וירקות - מנה מהמטבח התאילנדי עם חלב קוקוס והמון כוסברה. אל תשכחו להכין אורז לבן לרוטב
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    30 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    12

מצרכים

אופן הכנה

  1. קולפים את הגזר וחותכים למקלונים באורך 4 ס”מ.
  2. חותכים את הפטריות לפרוסות דקות ומפרידים את הכרובית לפרחים. קוצצים דק את הכוסברה.
  3. חותכים את הפרגיות לפרוסות בעובי 3-2 ס”מ.
  4. מחממים את השמן בסיר גדול, מוסיפים את הגזר, הכרובית והפטריות ומטגנים תוך ערבוב על להבה גבוהה כ-5 דקות, עד שהם מתחילים להזהיב אבל לא נחרכים.
  5. מסיטים את הירקות לצד, מוסיפים את נתחי הפרגיות ומטגנים על להבה גבוהה 1-2 דקות, תוך ערבוב וקרצוף תחתית הסיר בכף עץ, עד שהן מזהיבות קצת.
  6. מוסיפים את מחית הקארי, מערבבים ומטגנים יחד כדקה.
  7. מוסיפים חלב קוקוס, מים, רוטב סויה ורוטב צ’ילי המתוק. מביאים לרתיחה ומנמיכים מיד את הלהבה לבינונית, כך שהבישול יהיה בבעבוע עדין אך לא ברתיחה, כ-10 דקות.
  8. מכבים את האש, מוסיפים את הכוסברה ומערבבים. מגישים לצד אורז לבן.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 284.5 קק״ל 1138.0 קק״ל
פחמימות 14.9 גרם 59.8 גרם
שומן 8.9 גרם 35.7 גרם
נתרן 1058.1 מ״ג 4232.4 מ״ג
חלבון 32.9 גרם 131.5 גרם
סיבים תזונתיים 4.6 גרם 18.5 גרם
שומן רווי 0.4 גרם 1.5 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 54.1 מ״ג 216.3 מ״ג
ברזל 1.0 מ״ג 3.9 מ״ג
אשלגן 676.1 מ״ג 2704.2 מ״ג
אבץ 0.4 מ״ג 1.6 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody