קבב עסיסי עם מג’דרה וטחינה ביתית

שוב מתלבטים מה להכין לארוחת צהריים? השף משה שגב מכין לכם ארוחה שלמה, טעימה ובריאה של קבב עסיסי עם מג׳דרה וטחינה ביתית. מנה נהדרת לגדולים ולקטנים
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    שעה
  • זמן כולל
    שעה ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    26

מצרכים

אופן הכנה

  1. מרתיחים את המים. פורסים את הבצל לפרוסות דקות. קוצצים את עשבי התיבול והפיסטוק. משרים קלות את פרוסות הלחם במים קרים. טורפים את הביצה.
  2. מכינים את האורז: מחממים סיר על להבה בינונית. מתיזים תרסיס שמן, מוסיפים את האורז ומטגנים כדקה. מוסיפים את המים הרותחים, מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 18 דקות. מכבים ושומרים בצד.
  3. מכינים את המג’דרה: יוצקים את המים לסיר ומביאים לרתיחה. מוסיפים את העדשים ומבשלים עד לריכוך. מסננים ושומרים בצד. מטגנים את הבצל על מחבת פסים משומנת עד שהוא נחרך מכל הצדדים. מוסיפים את כל רכיבי המג’דרה לאורז המבושל ומערבבים היטב.
  4. מכינים את הטחינה: טוחנים את כל רכיבי הטחינה למשחה חלקה בעזרת בלנדר מוט.
  5. מכינים את הקבב: שמים את כל הרכיבים בקערה גדולה ולשים היטב. יוצרים קציצות בגודל כדורי פינג פונג, משטחים מעט ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מחממים מחבת פסים על אש גבוהה, מתיזים תרסיס שמן ומטגנים את הקציצות משני הצדדים עד שהן מוכנות.
  6. מסדרים את המג’דרה על צלחת הגשה, מניחים מעל את הקבב, מוסיפים טחינה ומגישים.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 1496.4 קק״ל 5985.5 קק״ל
פחמימות 130.9 גרם 523.4 גרם
שומן 78.6 גרם 314.5 גרם
נתרן 4938.6 מ״ג 19754.6 מ״ג
חלבון 64.3 גרם 257.4 גרם
סיבים תזונתיים 29.4 גרם 117.7 גרם
שומן רווי 20.8 גרם 83.2 גרם
כולסטרול 173.0 מ״ג 691.8 מ״ג
סידן 230.1 מ״ג 920.5 מ״ג
ברזל 14.3 מ״ג 57.1 מ״ג
אשלגן 1620.4 מ״ג 6481.7 מ״ג
אבץ 10.8 מ״ג 43.1 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody