
-
זמן הכנה20 דקות
-
זמן כוללשעתיים ו-15 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים25
מצרכים
בצק
מילוי
-
1/2 ק"ג בשר בקר טחון
-
4 כפות שמן זית
-
1 בצל גדולקצוץ דק
-
4 שיני שוםכתושות
-
1 כף שטוחה בהרט
-
1 קורט פלפל שחור גרוס
-
1 כפית שטוחה מלח דק
-
1 כוס פטרוזיליהקצוצה
מרק
-
1/4 כוס שמן קנולה
-
4 בצלים גדוליםקצוצים
-
6 שיני שוםכתושות
-
1 צרור סלריגבעולים חתוכים גס
-
1 חופן עלי סלרי
-
2 חבילות עלי מנגולדחתוך לרצועות דקות, בלי החלק הלבן
-
4 גבעולי בצל ירוקקצוץ - לא חובה
-
2 1/2 ליטר ציר ירקותאו עוף או מים
-
1 כפית כורכום
-
1 קורט מלח דקלפי הטעם
-
1 קורט פלפל שחור טחוןלפי הטעם
-
1/2 כוס מיץ לימוןאו לפי הטעם
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: שוטפים את הבורגול כמה פעמים במים ומסננים עד שהמים צלולים. מסננים מהמים, מעבירים לקערה, מוסיפים כוס וחצי מים, כורכום, מערבבים ומניחים בצד עד שכל המים נספגים 20-30 דקות). מים זה עניין טריקי בקובה, אבל ממש לא להבהל. בגדול, מכסים את הבורגול במים בערך כס”מ מעל התערובת.
- אחרי שהמים נספגו, מוסיפים את הסולת והמלח ולשים בידיים לבצק אחיד ונוח (שלא יהיה דביק מדי, אם הוא דביק אפשר להוסיף עוד קצת סולת). אם הבצק גרגרי ויבש מוסיפים עוד טיפה מים. תמיד אפשר לתקן.
מוסיפים את הסולת. צילום: אפיק גבאי לשים לבצק אחיד. צילום: אפיק גבאי - מכינים את המילוי: על כיריים מחממים במחבת את השמן, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שקיפות. מוסיפים את השום ומערבבים, מוסיפים את הבשר הטחון, מפוררים היטב ומבשלים עד שמשנה את צבעו.
- מוסיפים את התבלינים והפטרוזיליה, מערבבים, מעבירים לקערה ומניחים בצד.
- מכינים את המרק: מחממים בסיר גדול על כיריים, מוסיפים את השמן ומטגנים את הבצל עד שקיפות. מוסיפים את השום ומערבבים.
- מוסיפים את הסלרי (הגבעול והעלים) והמנגולד ומערבבים כדקה.
- מוסיפים בצל ירוק, ציר או מים, כורכום, מלח ופלפל מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים ברתיחה עדינה כחצי שעה.
- אחרי חצי שעה מוסיפים את מיץ הלימון, טועמים ומתקנים תיבול.
- מכינים את הקובות: מכינים מראש על משטח העבודה את הקערה עם הבצק, הקערה עם הבשר המבושל וקערה עם מים להרטבת הידיים תוך כדי ההכנה.
- מרטיבים את הידיים ויוצרים מהבצק כדורים בגודל כדור פינג-פונג.
- ביד אחת מחזיקים את הכדור ובעזרת 2 אצבעות מהיד השנייה יוצרים מכתש בכדור (דוחפים 2 אצבעות לכדור תוך כדי סיבוב מתמיד של הכדור ומצמידים את הדפנות הפנימיות של הכדור לכף היד השנייה. עד שמתקבל כדור חלול שדפנותיו דקות ככל האפשר) אפשר להרטיב את האצבעות תוך כדי אם מרגישים שהבצק מתחיל להדבק ליד.
- ממלאים כל כדור בתערובת הבשר (בערך כפית, לא למלא יותר מדי) וסוגרים את הבצק בצביטות מסביב לבשר. מכדררים את הכדור הממולא בידיים רטובות עד שהופך לעגול ויפה. ממשיכים כך עם כל הבצק והמילוי.
במרכז הכדור שמים מהמילוי וסוגרים לכדור חלק ללא חורים. צילום: אפיק גבאי במרכז הכדור שמים מהמילוי וסוגרים לכדור חלק ללא חורים. צילום: אפיק גבאי - אחרי חצי שעה שהמרק על האש, פותחים את המכסה, ומכניסים את הקובות למרק. מבשלים כרבע שעה (עד שהקובות צפות) אפשר להוסיף עוד מיץ לימון אם אוהבים ממש חמצמץ ומגישים.
קובה חמוסטה. צילום: אפיק גבאי
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
35
מנות
קלוריות
148.9
קק״ל
5211.9
קק״ל
פחמימות
15.4
גרם
537.4
גרם
שומן
5.7
גרם
199.5
גרם
נתרן
196.5
מ״ג
6877.6
מ״ג
חלבון
9.8
גרם
344.5
גרם
סיבים תזונתיים
2.0
גרם
68.5
גרם
שומן רווי
1.1
גרם
37.2
גרם
כולסטרול
13.0
מ״ג
455.0
מ״ג
סידן
31.9
מ״ג
1116.9
מ״ג
ברזל
1.4
מ״ג
48.9
מ״ג
אשלגן
234.0
מ״ג
8190.9
מ״ג
אבץ
1.3
מ״ג
43.8
מ״ג
תגובות (10)
היי, אפשר את אלה במשקלים? 1חופן עלי סלרי 2חבילות עלי מנגולד חתוך לרצועות דקות, בלי החלק הלבן 4גבעולי בצל ירוק קצוץ – לא חובה. תודה!
היי, קשה מאד לתת משקל מדויק של המצרכים האלו משום שזה מאד תלוי בגודל הירק שנמצא בשוק. בישול איננו מדע מדויק ולכן אין צורך לדייק בגרמים אלא אפשר לשים כפי שכתוב במתכון ולפי טעמכם האישי. בהצלחה(:
וואו מנה פצצה סבתא שלי העיראקית הייתה מכינה ככה
מרק נהדר! הילדים והנכדים שמחו על הגיוון שעשיתי להם