אוכל של סבתא – קובה חמוסטה במרק חמצמץ

במיוחד לימי החורף - זה הזמן למרק קובה! קבלו מתכון לקובה חמוסטה, כדורים מושלמים מבורגול וסולת במילוי בשר טחון במרק לימוני חמצמץ. מתכון בריא וטעים מאוד!
במיוחד לימי החורף - זה הזמן למרק קובה! קבלו מתכון לקובה חמוסטה, כדורים מושלמים מבורגול וסולת במילוי בשר טחון במרק לימוני חמצמץ. מתכון בריא וטעים מאוד!
  • נעמה פלד
שמרו
כשר
168 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    25
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעתיים ו-15 דק׳
  • קלוריות
    149
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 148.9 קק״ל 5211.9 קק״ל
    פחמימות 15.4 גרם 537.4 גרם
    שומן 5.7 גרם 199.5 גרם
    נתרן 196.4 מ״ג 6875.6 מ״ג
    חלבון 9.8 גרם 344.5 גרם
    סיבים תזונתיים 1.9 גרם 67.0 גרם
    שומן רווי 1.1 גרם 37.2 גרם
    כולסטרול 13.0 מ״ג 455.0 מ״ג
    סידן 28.2 מ״ג 987.2 מ״ג
    ברזל 1.2 מ״ג 43.6 מ״ג
    אשלגן 221.5 מ״ג 7754.2 מ״ג
    אבץ 1.2 מ״ג 42.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    25
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעתיים ו-15 דק׳
  • קלוריות
    149
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 148.9 קק״ל 5211.9 קק״ל
    פחמימות 15.4 גרם 537.4 גרם
    שומן 5.7 גרם 199.5 גרם
    נתרן 196.4 מ״ג 6875.6 מ״ג
    חלבון 9.8 גרם 344.5 גרם
    סיבים תזונתיים 1.9 גרם 67.0 גרם
    שומן רווי 1.1 גרם 37.2 גרם
    כולסטרול 13.0 מ״ג 455.0 מ״ג
    סידן 28.2 מ״ג 987.2 מ״ג
    ברזל 1.2 מ״ג 43.6 מ״ג
    אשלגן 221.5 מ״ג 7754.2 מ״ג
    אבץ 1.2 מ״ג 42.8 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרקים
נעמה פלד
X

168 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

מילוי

מרק


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: שוטפים את הבורגול כמה פעמים במים ומסננים עד שהמים צלולים. מסננים מהמים, מעבירים לקערה, מוסיפים שתי כוסות מים, כורכום, מערבבים ומניחים בצד עד שכל המים נספגים 20-30 דקות). מים זה עניין טריקי בקובה, אבל ממש לא להבהל. בגדול, מכסים את הבורגול במים בערך כס”מ מעל התערובת.
  2. אחרי שהמים נספגו, מוסיפים את הסולת והמלח ולשים בידיים לבצק אחיד ונוח (שלא יהיה דביק מדי, אם הוא דביק אפשר להוסיף עוד קצת סולת). אם הבצק גרגרי ויבש מוסיפים עוד טיפה מים. תמיד אפשר לתקן.
    מוסיפים את הסולת. צילום: אפיק גבאי
    מוסיפים את הסולת. צילום: אפיק גבאי

    לשים לבצק אחיד. צילום: אפיק גבאי
    לשים לבצק אחיד. צילום: אפיק גבאי

  3. מכינים את המילוי: על כיריים מחממים במחבת את השמן, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שקיפות. מוסיפים את השום ומערבבים, מוסיפים את הבשר הטחון, מפוררים היטב ומבשלים עד שמשנה את צבעו.
  4. מוסיפים את התבלינים והפטרוזיליה, מערבבים, מעבירים לקערה ומניחים בצד.
  5. מכינים את המרק: מחממים בסיר גדול על כיריים, מוסיפים את השמן ומטגנים את הבצל עד שקיפות. מוסיפים את השום ומערבבים.
  6. מוסיפים את הסלרי (הגבעול והעלים) והמנגולד ומערבבים כדקה.
  7. מוסיפים בצל ירוק, ציר או מים, כורכום, מלח ופלפל מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים ברתיחה עדינה כחצי שעה.
  8. אחרי חצי שעה מוסיפים את מיץ הלימון, טועמים ומתקנים תיבול.
  9. מכינים את הקובות: מכינים מראש על משטח העבודה את הקערה עם הבצק, הקערה עם הבשר המבושל וקערה עם מים להרטבת הידיים תוך כדי ההכנה.
  10. מרטיבים את הידיים ויוצרים מהבצק כדורים בגודל כדור פינג-פונג.
  11. ביד אחת מחזיקים את הכדור ובעזרת 2 אצבעות מהיד השנייה יוצרים מכתש בכדור (דוחפים 2 אצבעות לכדור תוך כדי סיבוב מתמיד של הכדור ומצמידים את הדפנות הפנימיות של הכדור לכף היד השנייה. עד שמתקבל כדור חלול שדפנותיו דקות ככל האפשר) אפשר להרטיב את האצבעות תוך כדי אם מרגישים שהבצק מתחיל להדבק ליד.
  12. ממלאים כל כדור בתערובת הבשר (בערך כף, לא למלא יותר מדי) וסוגרים את הבצק בצביטות מסביב לבשר. מכדררים את הכדור הממולא בידיים רטובות עד שהופך לעגול ויפה ופוחסים מעט את הקובה לצורה של דיסקית. ממשיכים כך עם כל הבצק והמילוי.
    במרכז הכדור שמים מהמילוי וסוגרים לכדור חלק ללא חורים. צילום: אפיק גבאי
    במרכז הכדור שמים מהמילוי וסוגרים לכדור חלק ללא חורים. צילום: אפיק גבאי

    במרכז הכדור שמים מהמילוי וסוגרים לכדור חלק ללא חורים. צילום: אפיק גבאי
    במרכז הכדור שמים מהמילוי וסוגרים לכדור חלק ללא חורים. צילום: אפיק גבאי

  13. אחרי חצי שעה שהמרק על האש, פותחים את המכסה, ומכניסים את הקובות למרק. מבשלים כרבע שעה (עד שהקובות צפות) אפשר להוסיף עוד מיץ לימון אם אוהבים ממש חמצמץ ומגישים.

רוצים לרכוש מתנה מיוחדת לעובדים לחג? מארז “שוגר מאמא” - רב המכר החדש של קרין גורן עם המתכונים האהובים מהאוסף הפרטי שלה! לפרטים נוספים לחצו כאן!

החמוסטה עשתה לכם חשק לאוכל חמוץ ומנחם? מתכון לעוף ברוטב לימוני הכי טעים שיש

קובה חמוסטה. צילום: שניר גואטה
קובה חמוסטה. צילום: אפיק גבאי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
אוכל של סבתא – קובה חמוסטה במרק חמצמץ

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    ורד גפן
    Avatar
    בלוג אוכל של מיכל לוי אלחלל michi

תגובות (48)

Avatar

    Avatar
    מאיר

    האם אפשר לשמור במקרר את המרק עם הקובות בתוכו אחרי שבושלו , או רק לבשל את הקובות במרק סמוך לאכילה ?

      Avatar
      מערכת Foody

      היי מאיר, ניתן לשמור את המרק במקרר יחד עם הקובות

    Avatar
    יפה

    אפשר לטגן את הקובות מהמתכון הזה?

      Avatar
      מערכת Foody

      היי יפה, לא מומלץ

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות