אוכל של סבתא – קובה חמוסטה במרק חמצמץ
במיוחד לימי החורף - זה הזמן למרק קובה! קבלו מתכון לקובה חמוסטה, כדורים מושלמים מבורגול וסולת במילוי בשר טחון במרק לימוני חמצמץ. מתכון בריא וטעים מאוד!
במיוחד לימי החורף - זה הזמן למרק קובה! קבלו מתכון לקובה חמוסטה, כדורים מושלמים מבורגול וסולת במילוי בשר טחון במרק לימוני חמצמץ. מתכון בריא וטעים מאוד!
- נעמה פלד
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 148.9 קק״ל 5211.9 קק״לפחמימות 15.4 גרם 537.4 גרםשומן 5.7 גרם 199.5 גרםנתרן 196.4 מ״ג 6875.6 מ״גחלבון 9.8 גרם 344.5 גרםסיבים תזונתיים 1.9 גרם 67.0 גרםשומן רווי 1.1 גרם 37.2 גרםכולסטרול 13.0 מ״ג 455.0 מ״גסידן 28.2 מ״ג 987.2 מ״גברזל 1.2 מ״ג 43.6 מ״גאשלגן 221.5 מ״ג 7754.2 מ״גאבץ 1.2 מ״ג 42.8 מ״גסגור
-
מרכיבים25
-
הכנה 20 דק׳כולל שעתיים ו-15 דק׳
-
קלוריות149
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 148.9 קק״ל 5211.9 קק״לפחמימות 15.4 גרם 537.4 גרםשומן 5.7 גרם 199.5 גרםנתרן 196.4 מ״ג 6875.6 מ״גחלבון 9.8 גרם 344.5 גרםסיבים תזונתיים 1.9 גרם 67.0 גרםשומן רווי 1.1 גרם 37.2 גרםכולסטרול 13.0 מ״ג 455.0 מ״גסידן 28.2 מ״ג 987.2 מ״גברזל 1.2 מ״ג 43.6 מ״גאשלגן 221.5 מ״ג 7754.2 מ״גאבץ 1.2 מ״ג 42.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 25 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-15 דק׳ | קלוריות 149 | כמות מנות 35 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
מילוי
-
1/2 ק"ג בשר בקר טחון
-
4 כפות שמן זית
-
1 בצל גדולקצוץ דק
-
4 שיני שוםכתושות
-
1 כף שטוחה בהרט
-
1 קורט פלפל שחור גרוס
-
1 כפית שטוחה מלח דק
-
1 כוס פטרוזיליהקצוצה
מרק
-
1/4 כוס שמן קנולה
-
4 בצלים גדוליםקצוצים
-
6 שיני שוםכתושות
-
1 צרור סלריגבעולים חתוכים גס
-
1 חופן עלי סלרי
-
2 חבילות עלי מנגולדחתוך לרצועות דקות, בלי החלק הלבן
-
4 גבעולי בצל ירוקקצוץ - לא חובה
-
2 1/2 ליטר ציר ירקותאו עוף או מים
-
1 כפית כורכום
-
1 קורט מלח דקלפי הטעם
-
1 קורט פלפל שחור טחוןלפי הטעם
-
1/2 כוס מיץ לימוןאו לפי הטעם
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: שוטפים את הבורגול כמה פעמים במים ומסננים עד שהמים צלולים. מסננים מהמים, מעבירים לקערה, מוסיפים שתי כוסות מים, כורכום, מערבבים ומניחים בצד עד שכל המים נספגים 20-30 דקות). מים זה עניין טריקי בקובה, אבל ממש לא להבהל. בגדול, מכסים את הבורגול במים בערך כס”מ מעל התערובת.
- אחרי שהמים נספגו, מוסיפים את הסולת והמלח ולשים בידיים לבצק אחיד ונוח (שלא יהיה דביק מדי, אם הוא דביק אפשר להוסיף עוד קצת סולת). אם הבצק גרגרי ויבש מוסיפים עוד טיפה מים. תמיד אפשר לתקן.
- מכינים את המילוי: על כיריים מחממים במחבת את השמן, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שקיפות. מוסיפים את השום ומערבבים, מוסיפים את הבשר הטחון, מפוררים היטב ומבשלים עד שמשנה את צבעו.
- מוסיפים את התבלינים והפטרוזיליה, מערבבים, מעבירים לקערה ומניחים בצד.
- מכינים את המרק: מחממים בסיר גדול על כיריים, מוסיפים את השמן ומטגנים את הבצל עד שקיפות. מוסיפים את השום ומערבבים.
- מוסיפים את הסלרי (הגבעול והעלים) והמנגולד ומערבבים כדקה.
- מוסיפים בצל ירוק, ציר או מים, כורכום, מלח ופלפל מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים ברתיחה עדינה כחצי שעה.
- אחרי חצי שעה מוסיפים את מיץ הלימון, טועמים ומתקנים תיבול.
- מכינים את הקובות: מכינים מראש על משטח העבודה את הקערה עם הבצק, הקערה עם הבשר המבושל וקערה עם מים להרטבת הידיים תוך כדי ההכנה.
- מרטיבים את הידיים ויוצרים מהבצק כדורים בגודל כדור פינג-פונג.
- ביד אחת מחזיקים את הכדור ובעזרת 2 אצבעות מהיד השנייה יוצרים מכתש בכדור (דוחפים 2 אצבעות לכדור תוך כדי סיבוב מתמיד של הכדור ומצמידים את הדפנות הפנימיות של הכדור לכף היד השנייה. עד שמתקבל כדור חלול שדפנותיו דקות ככל האפשר) אפשר להרטיב את האצבעות תוך כדי אם מרגישים שהבצק מתחיל להדבק ליד.
- ממלאים כל כדור בתערובת הבשר (בערך כף, לא למלא יותר מדי) וסוגרים את הבצק בצביטות מסביב לבשר. מכדררים את הכדור הממולא בידיים רטובות עד שהופך לעגול ויפה ופוחסים מעט את הקובה לצורה של דיסקית. ממשיכים כך עם כל הבצק והמילוי.
- אחרי חצי שעה שהמרק על האש, פותחים את המכסה, ומכניסים את הקובות למרק. מבשלים כרבע שעה (עד שהקובות צפות) אפשר להוסיף עוד מיץ לימון אם אוהבים ממש חמצמץ ומגישים.
החמוסטה עשתה לכם חשק לאוכל חמוץ ומנחם? מתכון לעוף ברוטב לימוני הכי טעים שיש
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: שוטפים את הבורגול כמה פעמים במים ומסננים עד שהמים צלולים. מסננים מהמים, מעבירים לקערה, מוסיפים שתי כוסות מים, כורכום, מערבבים ומניחים בצד עד שכל המים נספגים 20-30 דקות). מים זה עניין טריקי בקובה, אבל ממש לא להבהל. בגדול, מכסים את הבורגול במים בערך כס”מ מעל התערובת.
- אחרי שהמים נספגו, מוסיפים את הסולת והמלח ולשים בידיים לבצק אחיד ונוח (שלא יהיה דביק מדי, אם הוא דביק אפשר להוסיף עוד קצת סולת). אם הבצק גרגרי ויבש מוסיפים עוד טיפה מים. תמיד אפשר לתקן.
- מכינים את המילוי: על כיריים מחממים במחבת את השמן, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שקיפות. מוסיפים את השום ומערבבים, מוסיפים את הבשר הטחון, מפוררים היטב ומבשלים עד שמשנה את צבעו.
- מוסיפים את התבלינים והפטרוזיליה, מערבבים, מעבירים לקערה ומניחים בצד.
- מכינים את המרק: מחממים בסיר גדול על כיריים, מוסיפים את השמן ומטגנים את הבצל עד שקיפות. מוסיפים את השום ומערבבים.
- מוסיפים את הסלרי (הגבעול והעלים) והמנגולד ומערבבים כדקה.
- מוסיפים בצל ירוק, ציר או מים, כורכום, מלח ופלפל מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים ברתיחה עדינה כחצי שעה.
- אחרי חצי שעה מוסיפים את מיץ הלימון, טועמים ומתקנים תיבול.
- מכינים את הקובות: מכינים מראש על משטח העבודה את הקערה עם הבצק, הקערה עם הבשר המבושל וקערה עם מים להרטבת הידיים תוך כדי ההכנה.
- מרטיבים את הידיים ויוצרים מהבצק כדורים בגודל כדור פינג-פונג.
- ביד אחת מחזיקים את הכדור ובעזרת 2 אצבעות מהיד השנייה יוצרים מכתש בכדור (דוחפים 2 אצבעות לכדור תוך כדי סיבוב מתמיד של הכדור ומצמידים את הדפנות הפנימיות של הכדור לכף היד השנייה. עד שמתקבל כדור חלול שדפנותיו דקות ככל האפשר) אפשר להרטיב את האצבעות תוך כדי אם מרגישים שהבצק מתחיל להדבק ליד.
- ממלאים כל כדור בתערובת הבשר (בערך כף, לא למלא יותר מדי) וסוגרים את הבצק בצביטות מסביב לבשר. מכדררים את הכדור הממולא בידיים רטובות עד שהופך לעגול ויפה ופוחסים מעט את הקובה לצורה של דיסקית. ממשיכים כך עם כל הבצק והמילוי.
- אחרי חצי שעה שהמרק על האש, פותחים את המכסה, ומכניסים את הקובות למרק. מבשלים כרבע שעה (עד שהקובות צפות) אפשר להוסיף עוד מיץ לימון אם אוהבים ממש חמצמץ ומגישים.
החמוסטה עשתה לכם חשק לאוכל חמוץ ומנחם? מתכון לעוף ברוטב לימוני הכי טעים שיש
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (48)
האם אפשר לשמור במקרר את המרק עם הקובות בתוכו אחרי שבושלו , או רק לבשל את הקובות במרק סמוך לאכילה ?
היי מאיר, ניתן לשמור את המרק במקרר יחד עם הקובות
אפשר לטגן את הקובות מהמתכון הזה?
היי יפה, לא מומלץ
מושלם