![קוביות עוף ברוטב סצ'ואן. צילום: שניר גואטה](https://d3o5sihylz93ps.cloudfront.net/wp-content/uploads/2020/06/30160002/%D7%A1%D7%A6%D7%95%D7%90%D7%9F.jpg)
מה לצהריים? קוביות עוף מוקפצות ברוטב סצ׳ואן ופלפלים
- מערכת Foody
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 411.9 קק״ל 1235.7 קק״לפחמימות 10.1 גרם 30.3 גרםשומן 16.0 גרם 48.0 גרםנתרן 525.2 מ״ג 1575.5 מ״גחלבון 50.1 גרם 150.4 גרםסיבים תזונתיים 2.9 גרם 8.6 גרםשומן רווי 2.8 גרם 8.3 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 34.9 מ״ג 104.6 מ״גברזל 2.7 מ״ג 8.2 מ״גאשלגן 252.2 מ״ג 756.5 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 1.3 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 10 דק׳כולל 15 דק׳
-
קלוריות412
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 411.9 קק״ל 1235.7 קק״לפחמימות 10.1 גרם 30.3 גרםשומן 16.0 גרם 48.0 גרםנתרן 525.2 מ״ג 1575.5 מ״גחלבון 50.1 גרם 150.4 גרםסיבים תזונתיים 2.9 גרם 8.6 גרםשומן רווי 2.8 גרם 8.3 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 34.9 מ״ג 104.6 מ״גברזל 2.7 מ״ג 8.2 מ״גאשלגן 252.2 מ״ג 756.5 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 1.3 מ״גסגור
מרכיבים 12 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 15 דק׳ | קלוריות 412 | כמות מנות 3 |
---|
מצרכים
מצרכים
![plus](https://foody.co.il/app/themes/Foody/resources/images/icons/plus.png)
![minus](https://foody.co.il/app/themes/Foody/resources/images/icons/minus.png)
קוביות עוף מוקפצות
-
500 גרם חזה עוף שלםחתוך לקוביות בינוניות
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
-
3 כפות קורנפלור
-
2 כפות שמן קנולה
-
1 כפית שמן שומשוםמזרח מערב
-
1 פלפל אדום בינוניחתוך לרצועות
-
1 פלפל ירוק בינוניחתוך לרצועות
-
3 כפות רוטב סצ’ואןמזרח מערב
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/2 כוס מים רותחיםלפי הצורך
![](https://foody-media.s3.eu-west-1.amazonaws.com/w_images/loader.gif)
אופן הכנה
- מייבשים את העוף עם מגבות נייר, מעבירים לקערה ומתבלים במלח ופלפל. מפזרים מעל את הקורנפלור ומערבבים עד שהוא מצופה היטב.
- מחממים את השמן במחבת ומטגנים את קוביות העוף עד להזהבה קלה. שומרים בצד.
- מוסיפים למחבת את שמן השומשום ושני סוגי הפלפלים ומקפיצים עד שהם מתחילים להתרכך, אבל עדיין נשארים פריכים.
מקפיצים את הפלפלים במחבת. צילום: שניר גואטה - מחזירים את העוף למחבת, מוסיפים את רוטב הסיצ’ואן ומטגנים תוך ערבוב עד שהעוף והפלפלים מתכסים בציפוי.
מחזירים את העוף למחבת עם הפלפלים. צילום: שניר גואטה מוסיפים את רוטב הסיצ’ואן ומטגנים תוך ערבוב. צילום: שניר גואטה - מפזרים מעל שומשום ובצל ירוק ומגישים מיד.
מפזרים מעל שומשום או בצל ירוק ומגישים. צילום: שניר גואטה
אופן הכנה
- מייבשים את העוף עם מגבות נייר, מעבירים לקערה ומתבלים במלח ופלפל. מפזרים מעל את הקורנפלור ומערבבים עד שהוא מצופה היטב.
- מחממים את השמן במחבת ומטגנים את קוביות העוף עד להזהבה קלה. שומרים בצד.
- מוסיפים למחבת את שמן השומשום ושני סוגי הפלפלים ומקפיצים עד שהם מתחילים להתרכך, אבל עדיין נשארים פריכים.
- מחזירים את העוף למחבת, מוסיפים את רוטב הסיצ’ואן ומטגנים תוך ערבוב עד שהעוף והפלפלים מתכסים בציפוי.
- מפזרים מעל שומשום ובצל ירוק ומגישים מיד.
תגובות (6)
![Avatar](https://foody.co.il/app/themes/Foody/resources/images/avatar.png)
בוקר טוב לשבת שלומות, תודה על המתכון, קל ומאד טעים! החלטתי על דעת עצמי להוסיף ג’ינג’ר וזה היה טוב.
![Avatar](https://foody.co.il/app/themes/Foody/resources/images/avatar.png)
לא הבנתי מדוע נרשם פעמיים מלח ולא צויין מה לעשות באחרון מהם. אשמח לתשובה, תודה
היי אילנה, מתנצלים על התקלה. תוקן!
למה החצי כוס מים?
![Avatar](https://foody.co.il/app/uploads/2023/11/avatar_user_7_1701353199-54x54.png)
במידה וחסרים נוזלים לרוטב או שתחתית המחבת מתחילה להתייבש או להתחמם מדי… השימוש במים הוא לפי הצורך. בהצלחה (:
![Avatar](https://foody.co.il/app/uploads/2023/11/avatar_user_7_1701353199-54x54.png)
נראה מושלם! תודה על השיתוף!