קומזיץ בבית – תפוחי אדמה מדורה בתנור עם מלא תוספות שוות

למען כדור הארץ כדאי שנפחית את מדורות ל"ג בעומר, אבל אל תוותרו על הקרטושקעס, תפוחי האדמה הלוהטים שאנחנו כל כך אוהבים. נלמד אתכם איך מכינים בבית, בלי מדורה
למען כדור הארץ כדאי שנפחית את מדורות ל"ג בעומר, אבל אל תוותרו על הקרטושקעס, תפוחי האדמה הלוהטים שאנחנו כל כך אוהבים. נלמד אתכם איך מכינים בבית, בלי מדורה
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
15 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    3
  • הכנה 5 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    264
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 264.3 קק״ל 1057.0 קק״ל
    פחמימות 85.0 גרם 340.1 גרם
    שומן 105.3 גרם 421.1 גרם
    נתרן 48837.8 מ״ג 195351.0 מ״ג
    חלבון 85.2 גרם 340.9 גרם
    סיבים תזונתיים 85.0 גרם 340.0 גרם
    שומן רווי 97.8 גרם 391.0 גרם
    כולסטרול 138.8 מ״ג 555.0 מ״ג
    סידן 91.0 מ״ג 364.0 מ״ג
    ברזל 85.0 מ״ג 340.0 מ״ג
    אשלגן 91.0 מ״ג 364.0 מ״ג
    אבץ 85.0 מ״ג 340.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    3
  • הכנה 5 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    264
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 264.3 קק״ל 1057.0 קק״ל
    פחמימות 85.0 גרם 340.1 גרם
    שומן 105.3 גרם 421.1 גרם
    נתרן 48837.8 מ״ג 195351.0 מ״ג
    חלבון 85.2 גרם 340.9 גרם
    סיבים תזונתיים 85.0 גרם 340.0 גרם
    שומן רווי 97.8 גרם 391.0 גרם
    כולסטרול 138.8 מ״ג 555.0 מ״ג
    סידן 91.0 מ״ג 364.0 מ״ג
    ברזל 85.0 מ״ג 340.0 מ״ג
    אשלגן 91.0 מ״ג 364.0 מ״ג
    אבץ 85.0 מ״ג 340.0 מ״ג
    סגור

תכלס אנחנו לא ממש חייבים מדורה, זה הדבר הכי מזהם בעולם, הכי תוקע אצבע בעין של העולם שמנסה להתאושש מזיהום ועשן והכי מטנף את הכביסה. גם השנה ביקשו מאיתנו לוותר על הכיבוי הצופי של המדורות, אבל אף אחד לא אמר שצריך לוותר על הדבר השווה באמת – על תפוחי האדמה של המדורה (קרטושקעס).

נחשו מה? אפשר להכין אותם בבית, בתנור הביתי בקלי קלות. מעל תפוחי האדמה מוסיפים כל מה שבא: כמה שיותר חמאה, שעועית אפויה מקופסה (הכי אנגליה הישנה והטובה והכי טעים ביקום) או פטריות מוקפצות בשום ופטרוזיליה או שמנת חמוצה מעורבבת בעירית קצוצה, אפשר כמובן להכין תבשיל שקשוקה ולשים מעל כל תפוח אדמה ביצה עם רוטב עגבניות. אפשר כל מה שרוצים!

הקרטושקע הזה הוא ארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות.

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
תפוחי אדמה
מערכת Foody
X

15 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

לתפוחי האדמה:

למריחה לפני הכנסת המליות:


אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  2. שוטפים היטב את תפוחי האדמה.
  3. מפזרים את המלח הגס בתבנית האפייה.
  4. מניחים את תפוחי האדמה בתבנית האפייה על המלח.
  5. אופים את תפוחי האדמה בחום של 200 מעלות כשעה וחצי.
  6. בודקים בעזרת קיסם או מזלג אם תפוחי האדמה התרככו, אם הם רכים בפנים מוציאים בזהירות רבה את התבנית מן התנור (המלח לוהט! היזהרו!).
  7. חוצים כל תפוח אדמה לחצי, ממליחים מעט ומכניסים לתוכו קוביית חמאה.
  8. עכשיו מוסיפים כל מה שבא לכם: פטריות מוקפצות בשום ופטרוזיליה או שמנת חמוצה מעורבבת בעירית קצוצה, אפשר כמובן להכין תבשיל שקשוקה ולשים מעל כל תפוח אדמה ביצה עם רוטב עגבניות. אפשר כל מה שרוצים! תפוח האדמה הזה הוא ארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
קומזיץ בבית – תפוחי אדמה מדורה בתנור עם מלא תוספות שוות

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    jenny salomon

    ביס שווה לגמרי! ?

תגובות (6)

Avatar

    Avatar
    דרור

    יש אפשרות למילוי טבעוני במקום חמאה ומחמאה

      Avatar
      מערכת Foody

      פשוט להחליף את החמאה בשמן זית.
      אפשר להקפיץ פטריות ובצל, אפשר למלא בשעועית ירוקה מוקפצת בשום או אפילו בשעועית אדומה מקופסא.

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות