קומזיץ בבית – תפוח אדמה מדורה בתנור עם מלא תוספות שוות

השנה נאסרה עלינו הדלקת המדורות אבל אף אחד לא מונע באיתנו את הקרטושקעס, תפוחי האדמה הלוהטים שאנחנו כל כך אוהבים. מה לשים לכם בפנים? שעועית, שקשוקה או שמנת?!
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    5 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    3

תכלס אנחנו לא ממש חייבים מדורה, זה הדבר הכי מזהם בעולם, הכי תוקע אצבע בעין של העולם שמנסה להתאושש מזיהום ועשן והכי מטנף את הכביסה. השנה ביקשו מאיתנו לוותר על הכיבוי הצופי של המדורות, אבל אף אחד לא אמר שצריך לוותר על הדבר השווה באמת - על תפוחי האדמה של המדורה (קרטושקעס).

נחשו מה? אפשר להכין אותם בבית, בתנור הביתי בקלי קלות. מעל תפוחי האדמה מוסיפים כל מה שבא: כמה שיותר חמאה, שעועית אפויה מקופסה (הכי אנגליה הישנה והטובה והכי טעים ביקום) או פטריות מוקפצות בשום ופטרוזיליה או שמנת חמוצה מעורבבת בעירית קצוצה, אפשר כמובן להכין תבשיל שקשוקה ולשים מעל כל תפוח אדמה ביצה עם רוטב עגבניות. אפשר כל מה שרוצים!

הקרטושקע הזה הוא ארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות.

מצרכים

לתפוחי האדמה:

למריחה לפני הכנסת המליות:

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  2. שוטפים היטב את תפוחי האדמה.
  3. מפזרים את המלח הגס בתבנית האפייה.
  4. מניחים את תפוחי האדמה בתבנית האפייה על המלח.
  5. אופים את תפוחי האדמה בחום של 200 מעלות כשעה וחצי.
  6. בודקים בעזרת קיסם או מזלג אם תפוחי האדמה התרככו, אם הם רכים בפנים מוציאים בזהירות רבה את התבנית מן התנור (המלח לוהט! היזהרו!).
  7. חוצים כל תפוח אדמה לחצי, ממליחים מעט ומכניסים לתוכו קוביית חמאה.
    תפוח אדמה מדורה עם שעועית אפויה מקופסה - טעים טעים!
    תפוחי אדמה מדורה עם תירס, בצל מטוגן וגבינות - סטייל מקסיקו

    איזו קלאסיקה - תפוח אדמה במילוי חמאה, שמנת חמוצה, מעט שום ועירית קצוצה

  8. עכשיו מוסיפים כל מה שבא: שעועית אפויה מקופסה (הכי אנגליה הישנה והטובה והכי טעים ביקום) או פטריות מוקפצות בשום ופטרוזיליה או שמנת חמוצה מעורבבת בעירית קצוצה, אפשר כמובן להכין תבשיל שקשוקה ולשים מעל כל תפוח אדמה ביצה עם רוטב עגבניות. אפשר כל מה שרוצים! תפוח האדמה הזה הוא ארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות.
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 179.3 קק״ל 717.0 קק״ל
פחמימות 0.0 גרם 0.1 גרם
שומן 20.3 גרם 81.1 גרם
נתרן 48752.8 מ״ג 195011.0 מ״ג
חלבון 0.2 גרם 0.9 גרם
סיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרם
שומן רווי 12.8 גרם 51.0 גרם
כולסטרול 53.8 מ״ג 215.0 מ״ג
סידן 6.0 מ״ג 24.0 מ״ג
ברזל 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
אשלגן 6.0 מ״ג 24.0 מ״ג
אבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג

קטגוריות

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (3)

    Avatar
    נירית

    למה לא כל יום לג בעומר?! ממש טעים

    Avatar
    רבקה בן בסט

    אני מכינה לנכדים בצורה הזו והם אוכלים ומבקשים עוד

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody