קוסקוס אמיתי של אלופת הקוסקוס יונית צוקרמן

תמיד רציתם לדעת איך מכינים קוסקוס אמיתי ואוורירי כמו ענן? יונית צוקרמן, אלופת הקוסקוס, מלמדת את כל ההכנה, שלב אחרי שלב. מי ידע שקוסקוס אמיתי מכינים בכזו קלות?
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    שעה
  • זמן כולל
    3 שעות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    4

אחרי שתכינו פעם אחת קוסקוס בבית עם המתכון שלי, תשכחו מכל גרסה אחרת שהכרתם עד היום. מרקם המשי ממכר והטעם גן עדן. אל תשכחו להצטייד מראש בנפה ייעודית לקוסקוס, ותעמידו כבר מרק ירקות טעים שתוכלו להגיש איתו.

מצרכים

אופן הכנה

  1. מערבבים בקערה גדולה את הסולת והמלח.
  2. מתחילים להוסיף 1 כוס מים בהדרגה, תוך כדי לישה של הסולת. ביד אחת מוסיפים את המים וביד השנייה מערבבים.
  3. חוזרים על אותה הפעולה עם כוס השמן.
  4. מעבירים את התערובת לנפה או מסננת ייעודית לקוסקוס שעומדת מעל קערה גדולה, ומתחילים לסנן ולהעביר את התערובת דרכה.
  5. מעבירים את התערובת לסיר אידוי לקוסקוס. ממלאים את חלקו התחתון של הסיר במים ומביאים לרתיחה. אפשר גם להשתמש במרק ירקות או עוף כדי להוסיף טעמים לקוסקוס. מכסים במכסה ומאדים במשך שעה.
  6. בתום השעה, מעבירים את התערובת בחזרה לקערה הגדולה. שופכים על התערובת שתי כוסות מים ומכסים במגבת לחה ל-30 דקות.
  7. מעבירים את התערובת בחזרה לסיר האידוי ומאדים מכוסה 30 דקות.
  8. מעבירים את התערובת לקערה עד שהיא מתקררת מעט, ומעבירים שוב בנפה או במסננת ייעודית לקוסקוס ליצירת גרגירים מושלמים.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 8 מנות
קלוריות 690.9 קק״ל 5527.1 קק״ל
פחמימות 91.0 גרם 728.0 גרם
שומן 28.6 גרם 229.0 גרם
נתרן 679.5 מ״ג 5436.1 מ״ג
חלבון 15.9 גרם 127.0 גרם
סיבים תזונתיים 4.9 גרם 39.0 גרם
שומן רווי 3.1 גרם 24.5 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 23.1 מ״ג 184.4 מ״ג
ברזל 1.5 מ״ג 12.0 מ״ג
אשלגן 232.5 מ״ג 1860.0 מ״ג
אבץ 1.3 מ״ג 10.5 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (5)

    Avatar
    שמרית מאור שלי

    תודה רבה על המתכון. רציתי לשאול לגבי 2 כוסות המים שמוסיפים ואז מכסים במגבת לחה. האם לערבב את הקוסקוס עם המים או רק לשפוך מים וזהו?

      Avatar
      תמר שורצברד

      לערבב מעט ולכסות

      Avatar
      מיקה

      סליחה על הבורות… אבל כשאת אומרת לאדות, הכוונה להשאיר על אש נמוכה או רק לכסות במגבת ולכבות את האש..?

      Avatar
      Foody Foody

      מאדים כל הזמן על אש נמוכה, המים צריכים להעלות אדים

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody