קוסקוס אמיתי של אלופת הקוסקוס יונית צוקרמן

תמיד רציתם לדעת איך מכינים קוסקוס אמיתי ואוורירי כמו ענן? יונית צוקרמן, אלופת הקוסקוס, מלמדת את כל ההכנה, שלב אחרי שלב. מי ידע שקוסקוס אמיתי מכינים בכזו קלות?
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    שעה
  • זמן כולל
    3 שעות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    4

אחרי שתכינו פעם אחת קוסקוס בבית עם המתכון שלי, תשכחו מכל גרסה אחרת שהכרתם עד היום. מרקם המשי ממכר והטעם גן עדן. אל תשכחו להצטייד מראש בנפה ייעודית לקוסקוס, ותעמידו כבר מרק ירקות טעים שתוכלו להגיש איתו.

מצרכים

אופן הכנה

  1. מערבבים בקערה גדולה את הסולת והמלח.
  2. מוסיפים שמן ומערבבים בידיים. מתחילים להוסיף 1 כוס מים בהדרגה, תוך כדי לישה של הסולת. ביד אחת מוסיפים את המים וביד השנייה מערבבים.
  3. מעבירים את התערובת לסיר אידוי לקוסקוס. ממלאים את חלקו התחתון של הסיר במים ומביאים לרתיחה. אפשר גם להשתמש במרק ירקות או עוף כדי להוסיף טעמים לקוסקוס. מכסים במכסה ומאדים במשך שעה.
  4. בתום השעה, מעבירים את התערובת בחזרה לקערה הגדולה. שופכים על התערובת שתי כוסות מים תוך כדי ערבוב ומכסים במגבת לחה ל-30 דקות.
  5. מעבירים את התערובת בחזרה לסיר האידוי ומאדים מכוסה 30 דקות.
  6. מעבירים את התערובת לנפה או מסננת ייעודית לקוסקוס שעומדת מעל קערה גדולה, ומתחילים לסנן ולהעביר את התערובת דרכה ליצירת גרגירים מושלמים..

 

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 8 מנות
קלוריות 690.9 קק״ל 5527.1 קק״ל
פחמימות 91.0 גרם 728.0 גרם
שומן 28.6 גרם 229.0 גרם
נתרן 679.5 מ״ג 5436.1 מ״ג
חלבון 15.9 גרם 127.0 גרם
סיבים תזונתיים 4.9 גרם 39.0 גרם
שומן רווי 3.1 גרם 24.5 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 23.1 מ״ג 184.4 מ״ג
ברזל 1.5 מ״ג 12.0 מ״ג
אשלגן 232.5 מ״ג 1860.0 מ״ג
אבץ 1.3 מ״ג 10.5 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (22)

    Avatar
    אורית כהן

    אם אני רוצה להכין קוסקוס צהוב, באיזה שלב אני מתבלת בכורכום?

      Avatar
      Foody Foody

      היי אורית,
      בשלב 2, כאשר מוסיפים את השמן.

    Avatar
    דניאלה

    שלום, רציתי לשאול האם בזמן שאני מאדה את הקוסקוס כמות המים או המרק בסיר צריכה להיות בגובה מקסימלי ?

      Avatar
      Foody Foody

      הגובה צריך להיות כחצי סיר. האדים עושים את העבודה.

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody