
-
זמן הכנה20 דקות
-
זמן כולל45 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים14
מצרכים
קוסקוס
-
1 שקית קוסקוס מלאאו קוסקוס רגיל
-
3/4 כפית כורכום
-
1/2 כפית מלח דק
-
1 כפית אבקת מרק עוףלא חובה אבל מוסיף
-
3 כפות שמן זית
-
מים רותחיםבהתאם להוראות שעל האריזה
קציצות סלמון
-
500 גרם פילה דג סלמוןללא עור ועצמות
-
1/4 צרור כוסברה
-
1/4 צרור נענע
-
3 כפות פירורי לחם
-
1 ביצה L
-
1 בצל סגול קטן
-
2 כפות שמן זית
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
אופן הכנה
- מכינים את הקציצות: קוצצים דק מאוד את הבצל ועשבי התיבול. חשוב שהבצל יהיה קצוץ לקוביות קטנות.
- מערבבים בקערה את כל מצרכי הקציצות.
- מניחים את הסיר הקרמי בתוך המכשיר ומעליו שמים את סלסלת cook and crisp וסוגרים עם מכסה ההשחמה.
- מעבירים למצב בישול/צריבה למשך 30 דקות ולוחצים על התחל. מאפשרים לסיר לעבוד במשך 5 דקות עד שהוא מתחמם.
- בינתיים יוצרים קציצות עם ידיים משומנות.
- פותחים את המכסה, מניחים את הקציצות בתוך הסלסלה וסוגרים. ממתינים 5-7 דקות ופותחים. בודקים אם הקציצות במידת העשייה האהובה עליכם (ניתן לאכול אותן גם כשהן מדיום) ואם לא, אפשר להפוך אותן, לסגור את המכסה ולהמשיך לצרוב עוד 5 דקות עד שמגיעים להזהבה שאוהבים.
- מוציאים את הסלסלה החוצה (משאירים את הסיר הקרמי בפנים).

- מכינים את הקוסקוס: מניחים בתוך הסיר את כל מצרכי הקוסקוס, כולל המים הרותחים, ומערבבים היטב.
- סוגרים עם מכסה סיר הלחץ ומעבירים למצב סיר לחץ. מוודאים שהשסתום על מצב SEAL.
- מפעילים למשך דקה ואז ממתינים 5 דקות במצב שמירת חום. משחררים את לחץ האויר למעלה ומגישים עם הקציצות.

ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
4
מנות
קלוריות
719.2
קק״ל
2876.9
קק״ל
פחמימות
71.6
גרם
286.3
גרם
שומן
27.8
גרם
111.0
גרם
נתרן
1076.2
מ״ג
4304.6
מ״ג
חלבון
46.1
גרם
184.5
גרם
סיבים תזונתיים
9.1
גרם
36.3
גרם
שומן רווי
4.2
גרם
16.8
גרם
כולסטרול
137.4
מ״ג
549.5
מ״ג
סידן
52.0
מ״ג
208.1
מ״ג
ברזל
2.6
מ״ג
10.6
מ״ג
אשלגן
828.4
מ״ג
3313.5
מ״ג
אבץ
1.7
מ״ג
6.7
מ״ג
תגובות (0)