קטאייף במילוי אנטריקוט ושומן טלה של מאיר אדוני
קטאייף הוא קינוח מתוק המוגש במגזר הערבי בעיקר בתקופת הראמאדן. מאיר אדוני מכין בהשראת הקינוח קטאייף במילוי אנטריקוט ושומן טלה
קטאייף הוא קינוח מתוק המוגש במגזר הערבי בעיקר בתקופת הראמאדן. מאיר אדוני מכין בהשראת הקינוח קטאייף במילוי אנטריקוט ושומן טלה
- מאיר אדוני
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 940.6 קק״ל 5643.7 קק״לפחמימות 64.6 גרם 387.9 גרםשומן 66.4 גרם 398.1 גרםנתרן 878.5 מ״ג 5271.3 מ״גחלבון 26.7 גרם 160.1 גרםסיבים תזונתיים 9.5 גרם 56.9 גרםשומן רווי 23.4 גרם 140.6 גרםכולסטרול 62.5 מ״ג 375.0 מ״גסידן 80.5 מ״ג 483.3 מ״גברזל 24.9 מ״ג 149.2 מ״גאשלגן 569.7 מ״ג 3418.3 מ״גאבץ 4.5 מ״ג 27.0 מ״גסגור
-
מרכיבים23
-
הכנה 40 דק׳כולל 3 שעות
-
קלוריות941
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 940.6 קק״ל 5643.7 קק״לפחמימות 64.6 גרם 387.9 גרםשומן 66.4 גרם 398.1 גרםנתרן 878.5 מ״ג 5271.3 מ״גחלבון 26.7 גרם 160.1 גרםסיבים תזונתיים 9.5 גרם 56.9 גרםשומן רווי 23.4 גרם 140.6 גרםכולסטרול 62.5 מ״ג 375.0 מ״גסידן 80.5 מ״ג 483.3 מ״גברזל 24.9 מ״ג 149.2 מ״גאשלגן 569.7 מ״ג 3418.3 מ״גאבץ 4.5 מ״ג 27.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 23 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל 3 שעות | קלוריות 941 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
בלילה
-
100 גרם סולת
-
300 גרם קמח לבן
-
20 גרם סוכר לבן
-
5 גרם מלח דק
-
3 גרם שמרים יבשים
-
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
-
1/4 כוס שמן קנולהלטיגון
מילוי
-
500 גרם אנטריקוטטחון גס
-
100 גרם שומן טלה
-
1/2 כוס שמן זית
-
2 בצלים בינונייםקצוצים דק
-
1 כף זרעי שומר
-
1 כף שבבי צ’ילי יבש
-
1 כף בהרט
-
1/2 כף קינמון טחון
-
1 כף אבקת שום
-
1 כפית הל טחון
-
1/2 כוס צנוברים קלויים
-
1 צרור פטרוזיליהקצוצה דק
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
-
1/4 כפית סומאק
אופן הכנה
- מכינים את הבלילה: מעבדים את כל החומרים (למעט השמן לטיגון) בבלנדר כ־4 דקות לבלילה אחידה ומניחים לשעה בטמפרטורת החדר. מחממים שמן במחבת בקוטר כ־12 ס”מ, יוצקים מהבלילה ליצירת מעין פנקייק בעובי כ־1/2 ס”מ ומטגנים כל פנקייק על צד אחד בלבד (לא הופכים).
- מכינים את המילוי: מחממים בסיר רחב את השומן ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים כ־10 דקות תוך על מנת ערבוב כדי לפורר אותו. מוסיפים את התבלינים הטחונים למעט הסומק, טועמים ומתקנים תיבול. מעבירים למסננת כדי להיפטר מהנוזלים. מצננים ומוסיפים את הצנוברים הקלויים והפטרוזיליה.
- ממלאים כל חביתית בכף מהמילוי, מקפלים לשניים ומהדקים את הקצוות היטב. שומרים במקרר עד להגשה.
- להגשה: מחממים שמן ומטגנים כ־2 דקות עד להזהבה. מספיגים בנייר סופג. בוזקים מעט סומק ומגישים מיד.
אופן הכנה
- מכינים את הבלילה: מעבדים את כל החומרים (למעט השמן לטיגון) בבלנדר כ־4 דקות לבלילה אחידה ומניחים לשעה בטמפרטורת החדר. מחממים שמן במחבת בקוטר כ־12 ס”מ, יוצקים מהבלילה ליצירת מעין פנקייק בעובי כ־1/2 ס”מ ומטגנים כל פנקייק על צד אחד בלבד (לא הופכים).
- מכינים את המילוי: מחממים בסיר רחב את השומן ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים כ־10 דקות תוך על מנת ערבוב כדי לפורר אותו. מוסיפים את התבלינים הטחונים למעט הסומק, טועמים ומתקנים תיבול. מעבירים למסננת כדי להיפטר מהנוזלים. מצננים ומוסיפים את הצנוברים הקלויים והפטרוזיליה.
- ממלאים כל חביתית בכף מהמילוי, מקפלים לשניים ומהדקים את הקצוות היטב. שומרים במקרר עד להגשה.
- להגשה: מחממים שמן ומטגנים כ־2 דקות עד להזהבה. מספיגים בנייר סופג. בוזקים מעט סומק ומגישים מיד.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן