קטנות ומושלמות: קציצות בשר ומשמשים ברוטב מתקתק על אורז לבן
קציצות בשר בתיבול מתקתק עם משמשים ברוטב מדהים של צ'ילי וקרם קוקוס זה בדיוק מה שאתם רוצים לאכול! רוצו להכין עכשיו!
קציצות בשר בתיבול מתקתק עם משמשים ברוטב מדהים של צ'ילי וקרם קוקוס זה בדיוק מה שאתם רוצים לאכול! רוצו להכין עכשיו!
- נעמה רן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 801.6 קק״ל 3206.3 קק״לפחמימות 62.5 גרם 250.0 גרםשומן 41.2 גרם 164.8 גרםנתרן 1579.7 מ״ג 6318.9 מ״גחלבון 41.7 גרם 166.8 גרםסיבים תזונתיים 4.4 גרם 17.6 גרםשומן רווי 15.0 גרם 60.0 גרםכולסטרול 136.5 מ״ג 546.0 מ״גסידן 72.0 מ״ג 287.8 מ״גברזל 6.2 מ״ג 25.0 מ״גאשלגן 1160.6 מ״ג 4642.2 מ״גאבץ 10.1 מ״ג 40.3 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-15 דק׳
-
קלוריות802
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 801.6 קק״ל 3206.3 קק״לפחמימות 62.5 גרם 250.0 גרםשומן 41.2 גרם 164.8 גרםנתרן 1579.7 מ״ג 6318.9 מ״גחלבון 41.7 גרם 166.8 גרםסיבים תזונתיים 4.4 גרם 17.6 גרםשומן רווי 15.0 גרם 60.0 גרםכולסטרול 136.5 מ״ג 546.0 מ״גסידן 72.0 מ״ג 287.8 מ״גברזל 6.2 מ״ג 25.0 מ״גאשלגן 1160.6 מ״ג 4642.2 מ״גאבץ 10.1 מ״ג 40.3 מ״גסגור
הן כל כך קטנות שלא תשימו לב שכבר חיסלתם לא מעט מהן עוד לפני שהספקתם להגיש אותן עם אורז לשולחן! קציצות בשר מעולות ורכות ברוטב צ’ילי, סויה וקרם קוקוס, עם טוויסט של משמשים מיובשים שמוסיפים מרקם מעניין וכיפי לביס.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-15 דק׳ | קלוריות 802 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
כדורי בשר
-
600 גרם בשר בקר טחוןטחון פעמיים
-
1 בצל קטןקלוף וחתוך גס
-
4 שיני שוםקלופות
-
2/3 כוס כוסברה
-
2 כפות מים
-
3 כפות פירורי פנקומזרח מערב
-
1 כפית שטוחה מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
רוטב
-
1/3 כוס רוטב סויהמזרח מערב
-
1 כוס רוטב צ’ילי מתוקמזרח מערב
-
1 כוס מים
-
1/2 כוס קרם קוקוסמזרח מערב
טיגון
-
1/4 כוס שמן קנולה
-
1 כוס משמשים מיובשים
הגשה
אופן הכנה
- שמים במעבד מזון את הבצל, השום והכוסברה ומעבדים בפולסים עד שהכל קצוץ דק. מעבירים לקערה ומערבבים עם יתר מרכיבי הקציצות לתערובת אחידה.
- מחממים את שמן הקנולה בסיר. יוצרים מתערובת הבשר קציצות קטנות בגודל אגוז מלך ומטגנים מכל הצדדים להשחמה (הן לא חייבות להיות מוכנות מבפנים).
- נפטרים מרוב השמן שבסיר ומוסיפים לו את מרכיבי הרוטב. מביאים לרתיחה ומגרדים את התחתית בכף עץ.
- מוסיפים את הקציצות והמשמשים ומבשלים כ-30 דקות עד שהקציצות מוכנות והרוטב מסמיך.
- מגישים על אורז לבן.
אופן הכנה
- שמים במעבד מזון את הבצל, השום והכוסברה ומעבדים בפולסים עד שהכל קצוץ דק. מעבירים לקערה ומערבבים עם יתר מרכיבי הקציצות לתערובת אחידה.
- מחממים את שמן הקנולה בסיר. יוצרים מתערובת הבשר קציצות קטנות בגודל אגוז מלך ומטגנים מכל הצדדים להשחמה (הן לא חייבות להיות מוכנות מבפנים).
- נפטרים מרוב השמן שבסיר ומוסיפים לו את מרכיבי הרוטב. מביאים לרתיחה ומגרדים את התחתית בכף עץ.
- מוסיפים את הקציצות והמשמשים ומבשלים כ-30 דקות עד שהקציצות מוכנות והרוטב מסמיך.
- מגישים על אורז לבן.
בשיתוף עם מזרח מערב
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (7)
חייבים שהקציצות יהיו בגודל אגוז מלך ? זה נשמע ממש ממש קטן אפילו יותר מביס אחד ?
היי ליאור, ניתן להגדיל את הקציצות