![קציצות בשר ומשמשים4](https://d3o5sihylz93ps.cloudfront.net/wp-content/uploads/2022/09/06121427/SAU_2443-Medium-1100x733.jpg)
קטנות ומושלמות: קציצות בשר ומשמשים ברוטב מתקתק על אורז לבן
- נעמה רן
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 801.6 קק״ל 3206.3 קק״לפחמימות 62.5 גרם 250.0 גרםשומן 41.2 גרם 164.8 גרםנתרן 1579.7 מ״ג 6318.9 מ״גחלבון 41.7 גרם 166.8 גרםסיבים תזונתיים 4.4 גרם 17.6 גרםשומן רווי 15.0 גרם 60.0 גרםכולסטרול 136.5 מ״ג 546.0 מ״גסידן 72.0 מ״ג 287.8 מ״גברזל 6.2 מ״ג 25.0 מ״גאשלגן 1160.6 מ״ג 4642.2 מ״גאבץ 10.1 מ״ג 40.3 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-15 דק׳
-
קלוריות802
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 801.6 קק״ל 3206.3 קק״לפחמימות 62.5 גרם 250.0 גרםשומן 41.2 גרם 164.8 גרםנתרן 1579.7 מ״ג 6318.9 מ״גחלבון 41.7 גרם 166.8 גרםסיבים תזונתיים 4.4 גרם 17.6 גרםשומן רווי 15.0 גרם 60.0 גרםכולסטרול 136.5 מ״ג 546.0 מ״גסידן 72.0 מ״ג 287.8 מ״גברזל 6.2 מ״ג 25.0 מ״גאשלגן 1160.6 מ״ג 4642.2 מ״גאבץ 10.1 מ״ג 40.3 מ״גסגור
הן כל כך קטנות שלא תשימו לב שכבר חיסלתם לא מעט מהן עוד לפני שהספקתם להגיש אותן עם אורז לשולחן! קציצות בשר מעולות ורכות ברוטב צ’ילי, סויה וקרם קוקוס, עם טוויסט של משמשים מיובשים שמוסיפים מרקם מעניין וכיפי לביס.
מרכיבים 15 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-15 דק׳ | קלוריות 802 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
![plus](https://foody.co.il/app/themes/Foody/resources/images/icons/plus.png)
![minus](https://foody.co.il/app/themes/Foody/resources/images/icons/minus.png)
כדורי בשר
-
600 גרם בשר בקר טחוןטחון פעמיים
-
1 בצל קטןקלוף וחתוך גס
-
4 שיני שוםקלופות
-
2/3 כוס כוסברה
-
2 כפות מים
-
3 כפות פירורי פנקומזרח מערב
-
1 כפית שטוחה מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
רוטב
-
1/3 כוס רוטב סויהמזרח מערב
-
1 כוס רוטב צ’ילי מתוקמזרח מערב
-
1 כוס מים
-
1/2 כוס קרם קוקוסמזרח מערב
טיגון
-
1/4 כוס שמן קנולה
-
1 כוס משמשים מיובשים
הגשה
![](https://foody-media.s3.eu-west-1.amazonaws.com/w_images/loader.gif)
אופן הכנה
- שמים במעבד מזון את הבצל, השום והכוסברה ומעבדים בפולסים עד שהכל קצוץ דק. מעבירים לקערה ומערבבים עם יתר מרכיבי הקציצות לתערובת אחידה.
- מחממים את שמן הקנולה בסיר. יוצרים מתערובת הבשר קציצות קטנות בגודל אגוז מלך ומטגנים מכל הצדדים להשחמה (הן לא חייבות להיות מוכנות מבפנים).
- נפטרים מרוב השמן שבסיר ומוסיפים לו את מרכיבי הרוטב. מביאים לרתיחה ומגרדים את התחתית בכף עץ.
מוסיפים את כל מרכיבי הרוטב. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: מיכל לוי אלחלל - מוסיפים את הקציצות והמשמשים ומבשלים כ-30 דקות עד שהקציצות מוכנות והרוטב מסמיך.
מבשלים את קציצות הבשר והמשמשים ברוטב. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: מיכל לוי אלחלל - מגישים על אורז לבן.
קציצות בשר ומשמשים ברוטב מתוק. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: מיכל לוי אלחלל
אופן הכנה
- שמים במעבד מזון את הבצל, השום והכוסברה ומעבדים בפולסים עד שהכל קצוץ דק. מעבירים לקערה ומערבבים עם יתר מרכיבי הקציצות לתערובת אחידה.
- מחממים את שמן הקנולה בסיר. יוצרים מתערובת הבשר קציצות קטנות בגודל אגוז מלך ומטגנים מכל הצדדים להשחמה (הן לא חייבות להיות מוכנות מבפנים).
- נפטרים מרוב השמן שבסיר ומוסיפים לו את מרכיבי הרוטב. מביאים לרתיחה ומגרדים את התחתית בכף עץ.
- מוסיפים את הקציצות והמשמשים ומבשלים כ-30 דקות עד שהקציצות מוכנות והרוטב מסמיך.
- מגישים על אורז לבן.
![](https://d3o5sihylz93ps.cloudfront.net/wp-content/uploads/2022/09/06121719/SAU_2433-Medium_720x250_acf_cropped.jpg)
הכנתם את המתכון?
תגובות (5)
מה אפשר לשים במקום קרם קוקוס ?
הי איריס. אפשר להחליף בחלב שקדים, חלב סויה או חלב קוקוס, או כל חלב מן הצומח. רק לשים לב שקרם קוקוס הרבה יותר שמן באחוזי השומן שלו, אז כדאי להשתמש במייצב כלשהו.
הכנתי לשבת את הקציצות.
מה אפשר במקום כוסברה?
לוותר או פטרוזיליה