
-
זמן הכנה30 דקות
-
זמן כולל45 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים12
מצרכים
תחתית
-
1 חבילה עוגיות שוקולד
קרם קרמל-קפה
קצפת וקישוט
-
500 מ"ל שמנת מתוקה 38%קרה (מיכל אחד גדול)
-
4 כפות אבקת סוכר
-
50 גרם שוקולד מרירמגורר
-
1 סלסילה תותים
אופן הכנה
- מכינים את הקרם: טורפים בקערה את החלמונים, הסוכר, הקורנפלור והמלח.
- שמים בסיר בינוני את החלב והאספרסו, מערבבים ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים חצי מכמות תערובת החלב, בזרם דק, תוך כדי טריפה, לתוך הקערה עם הביצים. ממשיכים לטרוף עוד חצי דקה. מוסיפים את יתר תערובת החלב ומערבבים. מחזירים את הכל חזרה לסיר.
- מביאים את המסה לרתיחה ומבשלים עוד דקה תוך ערבוב קבוע, עד שמתקבל קרם חלק. מכבים את הלהבה.
- מוסיפים את החמאה וטורפים עד שהיא נטמעת בקרם. מניילנים ומצננים במקרר.
- מכינים את הקצפת: מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר עד שמתקבלת קצפת יציבה.
- מרכיבים את הקינוחים: שמים בתחתית כלי הגשה עוגיות שבורות. יוצקים מעל את הקרם. ומסיימים עם תלולית גבוהה של קצפת.
שמים בתחתית הכוסות עוגיות שבורות, יוצקים מעל את הקרם ומעל תלולית גבוהה של קצפת. ציום: אפיק גבאי - מפזרים מעל שבבי שוקולד, מוסיפים תותים ומגישים מיד.
מפזרים מעל שבבי שוקולד, מוסיפים תותים ומגישים מיד. צילום: אפיק גבאי
בשיתוף עם ברימאג
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
6
מנות
קלוריות
663.4
קק״ל
3980.4
קק״ל
פחמימות
51.3
גרם
307.9
גרם
שומן
43.3
גרם
259.8
גרם
נתרן
216.6
מ״ג
1299.4
מ״ג
חלבון
8.7
גרם
52.2
גרם
סיבים תזונתיים
0.7
גרם
4.3
גרם
שומן רווי
25.8
גרם
154.8
גרם
כולסטרול
218.0
מ״ג
1308.0
מ״ג
סידן
186.4
מ״ג
1118.3
מ״ג
ברזל
1.1
מ״ג
6.6
מ״ג
אשלגן
314.1
מ״ג
1884.7
מ״ג
אבץ
1.0
מ״ג
6.2
מ״ג
תגובות (4)
ביצים חיות?
חלמונים שמתבשלים אחר כך בחלב הרותח (עושים השוואת טמפ’ לקבלת קרם פטיסייר). בהצלחה!
במה אפשר להחליף את האספרסו? או איך אפשר להכין אותו
היי, אפשר להכין רבע כוס נס קפה מרוכז (רק קפה ומים, ללא חלב וללא ממתיק). בהצלחה!