רקע ברימאג

בכוסות אישיות או לא להיות: קרם קרמל-קפה עם קצפת!

סיום מושלם ומפנק לארוחת הערב שלכם - קינוחים אישיים בכוסות עם שכבת עוגיות שוקולד, קרם קרמל-קפה רך ועשיר, קצפת אוורירית וקישוטי תותים טריים ושבבי שוקולד מריר
סיום מושלם ומפנק לארוחת הערב שלכם - קינוחים אישיים בכוסות עם שכבת עוגיות שוקולד, קרם קרמל-קפה רך ועשיר, קצפת אוורירית וקישוטי תותים טריים ושבבי שוקולד מריר
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 1]
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 45 דק׳
  • קלוריות
    668
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 668.4 קק״ל 4010.4 קק״ל
    פחמימות 51.7 גרם 310.4 גרם
    שומן 43.3 גרם 259.8 גרם
    נתרן 196.6 מ״ג 1179.4 מ״ג
    חלבון 9.1 גרם 54.7 גרם
    סיבים תזונתיים 0.7 גרם 4.3 גרם
    שומן רווי 25.8 גרם 154.8 גרם
    כולסטרול 123.0 מ״ג 738.0 מ״ג
    סידן 132.2 מ״ג 793.3 מ״ג
    ברזל 1.1 מ״ג 6.6 מ״ג
    אשלגן 250.8 מ״ג 1504.7 מ״ג
    אבץ 0.8 מ״ג 5.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 45 דק׳
  • קלוריות
    668
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 668.4 קק״ל 4010.4 קק״ל
    פחמימות 51.7 גרם 310.4 גרם
    שומן 43.3 גרם 259.8 גרם
    נתרן 196.6 מ״ג 1179.4 מ״ג
    חלבון 9.1 גרם 54.7 גרם
    סיבים תזונתיים 0.7 גרם 4.3 גרם
    שומן רווי 25.8 גרם 154.8 גרם
    כולסטרול 123.0 מ״ג 738.0 מ״ג
    סידן 132.2 מ״ג 793.3 מ״ג
    ברזל 1.1 מ״ג 6.6 מ״ג
    אשלגן 250.8 מ״ג 1504.7 מ״ג
    אבץ 0.8 מ״ג 5.1 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
1 דירג [ציון 1]

מצרכים

מצרכים


plus minus

תחתית

קרם קרמל-קפה

קצפת וקישוט


אופן הכנה

  1. מכינים את הקרם: טורפים בקערה את החלמונים, הסוכר, הקורנפלור והמלח.
  2. שמים בסיר בינוני את החלב והאספרסו, מערבבים ומביאים לרתיחה.
  3. מוסיפים חצי מכמות תערובת החלב, בזרם דק, תוך כדי טריפה, לתוך הקערה עם הביצים. ממשיכים לטרוף עוד חצי דקה. מוסיפים את יתר תערובת החלב ומערבבים. מחזירים את הכל חזרה לסיר.
  4. מביאים את המסה לרתיחה ומבשלים עוד דקה תוך ערבוב קבוע, עד שמתקבל קרם חלק. מכבים את הלהבה.
  5. מוסיפים את החמאה וטורפים עד שהיא נטמעת בקרם. מניילנים ומצננים במקרר.
  6. מכינים את הקצפת: מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר עד שמתקבלת קצפת יציבה.
  7. מרכיבים את הקינוחים: שמים בתחתית כלי הגשה עוגיות שבורות. יוצקים מעל את הקרם. ומסיימים עם תלולית גבוהה של קצפת.

    שמים בתחתית הכוסות עוגיות שבורות, יוצקים מעל את הקרם ומעל תלולית גבוהה של קצפת. ציום: אפיק גבאי
    שמים בתחתית הכוסות עוגיות שבורות, יוצקים מעל את הקרם ומעל תלולית גבוהה של קצפת. ציום: אפיק גבאי

  8. מפזרים מעל שבבי שוקולד, מוסיפים תותים ומגישים מיד.

    מפזרים מעל שבבי שוקולד, מוסיפים תותים ומגישים מיד. צילום: אפיק גבאי
    מפזרים מעל שבבי שוקולד, מוסיפים תותים ומגישים מיד. צילום: אפיק גבאי

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
בכוסות אישיות או לא להיות: קרם קרמל-קפה עם קצפת!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (8)

Avatar

    Avatar
    שפית

    אפשר להחליף את העוגיות בפתי בר לבן?

      Avatar
      מערכת Foody

      כן, אפשר להחליף את העוגיות בפתי בר וניל או שוקולד.

      Avatar
      מערכת Foody

      חבילה של עוגיות תספיק לך (כ-250 גרם).

      Avatar
      מערכת Foody

      חלמונים שמתבשלים אחר כך בחלב הרותח (עושים השוואת טמפ’ לקבלת קרם פטיסייר). בהצלחה!

      Avatar
      יהל

      במה אפשר להחליף את האספרסו? או איך אפשר להכין אותו

      Avatar
      מערכת Foody

      היי, אפשר להכין רבע כוס נס קפה מרוכז (רק קפה ומים, ללא חלב וללא ממתיק). בהצלחה!

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות