בכוסות אישיות או לא להיות: קרם קרמל-קפה עם קצפת!

סיום מושלם ומפנק לארוחת הערב שלכם - קינוחים אישיים בכוסות עם שכבת עוגיות שוקולד, קרם קרמל-קפה רך ועשיר, קצפת אוורירית וקישוטי תותים טריים ושבבי שוקולד מריר
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    45 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    12

מצרכים

תחתית

קרם קרמל-קפה

קצפת וקישוט

אופן הכנה

  1. מכינים את הקרם: טורפים בקערה את החלמונים, הסוכר, הקורנפלור והמלח.
  2. שמים בסיר בינוני את החלב והאספרסו, מערבבים ומביאים לרתיחה.
  3. מוסיפים חצי מכמות תערובת החלב, בזרם דק, תוך כדי טריפה, לתוך הקערה עם הביצים. ממשיכים לטרוף עוד חצי דקה. מוסיפים את יתר תערובת החלב ומערבבים. מחזירים את הכל חזרה לסיר.
  4. מביאים את המסה לרתיחה ומבשלים עוד דקה תוך ערבוב קבוע, עד שמתקבל קרם חלק. מכבים את הלהבה.
  5. מוסיפים את החמאה וטורפים עד שהיא נטמעת בקרם. מניילנים ומצננים במקרר.
  6. מכינים את הקצפת: מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר עד שמתקבלת קצפת יציבה.
  7. מרכיבים את הקינוחים: שמים בתחתית כלי הגשה עוגיות שבורות. יוצקים מעל את הקרם. ומסיימים עם תלולית גבוהה של קצפת.

    שמים בתחתית הכוסות עוגיות שבורות, יוצקים מעל את הקרם ומעל תלולית גבוהה של קצפת. ציום: אפיק גבאי
    שמים בתחתית הכוסות עוגיות שבורות, יוצקים מעל את הקרם ומעל תלולית גבוהה של קצפת. ציום: אפיק גבאי

  8. מפזרים מעל שבבי שוקולד, מוסיפים תותים ומגישים מיד.

    מפזרים מעל שבבי שוקולד, מוסיפים תותים ומגישים מיד. צילום: אפיק גבאי
    מפזרים מעל שבבי שוקולד, מוסיפים תותים ומגישים מיד. צילום: אפיק גבאי

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 663.4 קק״ל 3980.4 קק״ל
פחמימות 51.3 גרם 307.9 גרם
שומן 43.3 גרם 259.8 גרם
נתרן 216.6 מ״ג 1299.4 מ״ג
חלבון 8.7 גרם 52.2 גרם
סיבים תזונתיים 0.7 גרם 4.3 גרם
שומן רווי 25.8 גרם 154.8 גרם
כולסטרול 218.0 מ״ג 1308.0 מ״ג
סידן 186.4 מ״ג 1118.3 מ״ג
ברזל 1.1 מ״ג 6.6 מ״ג
אשלגן 314.1 מ״ג 1884.7 מ״ג
אבץ 1.0 מ״ג 6.2 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody