קיש תרד, גבינות ועגבניות מיובשות – ארוחת ערב נפלאה!
מתכון קל להכנה של קיש צבעוני ומרשים עם תרד, גבינות ועגבניות מיובשות. זה כל כך טעים שאם תכננתם שישאר מהקיש הזה לצהריים למשרד כנראה תצטרכו להכין עוד אחד
מתכון קל להכנה של קיש צבעוני ומרשים עם תרד, גבינות ועגבניות מיובשות. זה כל כך טעים שאם תכננתם שישאר מהקיש הזה לצהריים למשרד כנראה תצטרכו להכין עוד אחד
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 314.0 קק״ל 2511.7 קק״לפחמימות 37.5 גרם 300.0 גרםשומן 18.2 גרם 145.7 גרםנתרן 871.7 מ״ג 6973.6 מ״גחלבון 10.6 גרם 85.1 גרםסיבים תזונתיים 1.9 גרם 15.3 גרםשומן רווי 10.6 גרם 84.9 גרםכולסטרול 125.1 מ״ג 1001.0 מ״גסידן 110.4 מ״ג 882.9 מ״גברזל 1.9 מ״ג 15.1 מ״גאשלגן 412.4 מ״ג 3299.4 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 7.7 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-10 דק׳
-
קלוריות314
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 314.0 קק״ל 2511.7 קק״לפחמימות 37.5 גרם 300.0 גרםשומן 18.2 גרם 145.7 גרםנתרן 871.7 מ״ג 6973.6 מ״גחלבון 10.6 גרם 85.1 גרםסיבים תזונתיים 1.9 גרם 15.3 גרםשומן רווי 10.6 גרם 84.9 גרםכולסטרול 125.1 מ״ג 1001.0 מ״גסידן 110.4 מ״ג 882.9 מ״גברזל 1.9 מ״ג 15.1 מ״גאשלגן 412.4 מ״ג 3299.4 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 7.7 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-10 דק׳ | קלוריות 314 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
לבצק
-
100 גרם חמאה רכה
-
1 1/2כוסות או 180 גרם קמח לבן
-
1 כפית שטוחה מלח דק
-
1 חלמון L
-
2 כפות מים פושרים
למלית
-
1 חבילה עלי תרד
-
1/2 כוס גבינת פטה 5%מגוררת
-
1/2 כוס גבינת עיזיםקשה, תום למשל מגוררת (או פרמזן)
-
3/4 כוס גבינת מוצרלהמגוררת
-
2 ביצים M
-
250מ"ל או 1 מיכל שמנת לבישול יטבתה 9%
-
1 כפית שטוחה מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוסאו כמה שאוהבים
-
1 קורט אגוז מוסקט
-
1 כוס עגבניות מיובשותקצוצות גס
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: בקערת המיקסר עם וו גיטרה לשים את החמאה עם הקמח, המלח, החלמון והמים עד שהחומרים מתאחדים לבצק.
- מוציאים מהקערה ולשים עוד קצת בידיים. מכניסים למקרר לכחצי שעה.
- מקמחים מעט את משטח העבודה, מרדדים את הבצק ומעבירים לתבנית. מרפדים את תחתית התבנית והדפנות בבצק (מהדקים היטב עם הידיים, הבצק לא צריך להיות עבה). מחזירים למקרר עד שמסיימים להכין את המלית.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מכינים את המלית: במחבת גדולה מחממים את עלי התרד ומקפיצים מדי פעם, עד שהעלים משנים את צבעם ומאבדים מנפחם. מסננים את העלים מהנוזלים, מצננים מעט וקוצצים גס. מעבירים לקערה.
- מוסיפים לקערה את הגבינות, הביצים, השמנת המתוקה והתבלינים ומערבבים היטב לתערובת אחידה. מוסיפים את העגבניות המיובשות ומערבבים רק שייטמעו בתערובת.
- מוציאים את התבנית עם הבצק מהמקרר, מוזגים לתוכה את המלית מהקערה ומכניסים לתנור ל-40 דקות (עד שהפשטידה מתייצבת ומזהיבה יפה מלמעלה).
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: בקערת המיקסר עם וו גיטרה לשים את החמאה עם הקמח, המלח, החלמון והמים עד שהחומרים מתאחדים לבצק.
- מוציאים מהקערה ולשים עוד קצת בידיים. מכניסים למקרר לכחצי שעה.
- מקמחים מעט את משטח העבודה, מרדדים את הבצק ומעבירים לתבנית. מרפדים את תחתית התבנית והדפנות בבצק (מהדקים היטב עם הידיים, הבצק לא צריך להיות עבה). מחזירים למקרר עד שמסיימים להכין את המלית.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מכינים את המלית: במחבת גדולה מחממים את עלי התרד ומקפיצים מדי פעם, עד שהעלים משנים את צבעם ומאבדים מנפחם. מסננים את העלים מהנוזלים, מצננים מעט וקוצצים גס. מעבירים לקערה.
- מוסיפים לקערה את הגבינות, הביצים, השמנת המתוקה והתבלינים ומערבבים היטב לתערובת אחידה. מוסיפים את העגבניות המיובשות ומערבבים רק שייטמעו בתערובת.
- מוציאים את התבנית עם הבצק מהמקרר, מוזגים לתוכה את המלית מהקערה ומכניסים לתנור ל-40 דקות (עד שהפשטידה מתייצבת ומזהיבה יפה מלמעלה).
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (11)
אבקש לציין קוטר של תוונית אפיה.
היי, תבנית טארט 24 ס”מ
אפשר להחליף בקמח כוסמין מלא?
אפשר להמיר את הקמח בקמח כוסמין מלא אך ללוש למשך זמן ארוך יותר ולקחת בחשבון שהבצק עלול להיות מאד עדין ושברירי. בהצלחה!