קלאסיקה של ילדות – ביצה בקן

אין דבר יותר קלאסי מביצה בקן. זה מאכל שרק המחשבה עליו מחזירה את החיוך ללב ואת הרצון לטבול את צידי הלחם בחלמון הנוזלי שבמרכז. אז יאללה, הכינו עם הילדים!
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    5 דקות
  • זמן כולל
    10 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    4

מצרכים

אופן הכנה

  1. בוחרים שתי פרוסות לחם, עדיף בכיוון המרובע, מניחים אותן על קרש חיתוך ובעזרת כוס או חותכן עוגיות עושים חור עגול במרכז כל פרוסת לחם.
  2. מחממים במחבת כף חמאה או שמן.
  3. מניחים פרוסת לחם במרכז המחבת ומטגנים. הופכים את הפרוסה לצד השני כך שהצד המטוגן הוא העליון.
  4. שוברים את הביצה לתוך צלוחית קטנה ושופכים אותה לעיגול שבמרכז הפרוסה המטוגנת.
  5. מנמיכים מעט את האש, מכסים את המחבת במכסה ומטגנים 3-5 דקות עד שהביצים עשויות לפי טעמכם.
  6. מוציאים את הביצה בקן בעזרת מרית, מניחים אותה בצלחת וממליחים. נפלא להגיש עם סלט ירקות וגבינות.

לא חייבים להשתמש בחותכן עגול, תראו כמה אהבה אתם יכולים להעביר בעזרת המנה הזו (ובעזרת חותכן בצורת לב…)

 

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 2 מנות
קלוריות 167.4 קק״ל 334.8 קק״ל
פחמימות 16.7 גרם 33.4 גרם
שומן 6.5 גרם 13.0 גרם
נתרן 471.7 מ״ג 943.4 מ״ג
חלבון 10.3 גרם 20.6 גרם
סיבים תזונתיים 0.5 גרם 1.0 גרם
שומן רווי 1.9 גרם 3.8 גרם
כולסטרול 253.8 מ״ג 507.6 מ״ג
סידן 31.8 מ״ג 63.6 מ״ג
ברזל 1.1 מ״ג 2.2 מ״ג
אשלגן 80.4 מ״ג 160.9 מ״ג
אבץ 0.6 מ״ג 1.2 מ״ג

קטגוריות

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (7)

    Avatar
    רונה שלו

    וואו זרקתם אותי לילדות! הכנתי לילדים, השתגעו על זה!

      Avatar
      Foody Foody

      איזה כייף! שימחת אותנו 🙂

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody