קלאסי עם טוויסט: מרק עוף של סבתות עם ירקות ועוף מפורק

מנה קלאסית שמפיצה ניחוח מנחם של בית - מרק עוף עשיר בטעמים, עם עוף מפורק ורך וירקות מעולים - בדיוק כמו של סבתות רק עם טוויסט!
מנה קלאסית שמפיצה ניחוח מנחם של בית - מרק עוף עשיר בטעמים, עם עוף מפורק ורך וירקות מעולים - בדיוק כמו של סבתות רק עם טוויסט!
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
22 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 35 דק׳
    כולל שעה ו-45 דק׳
  • קלוריות
    466
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 466.2 קק״ל 4662.2 קק״ל
    פחמימות 38.5 גרם 385.3 גרם
    שומן 13.1 גרם 130.8 גרם
    נתרן 936.9 מ״ג 9369.2 מ״ג
    חלבון 31.9 גרם 319.4 גרם
    סיבים תזונתיים 18.4 גרם 184.0 גרם
    שומן רווי 3.2 גרם 31.6 גרם
    כולסטרול 0.1 מ״ג 0.7 מ״ג
    סידן 453.4 מ״ג 4533.6 מ״ג
    ברזל 3.1 מ״ג 30.6 מ״ג
    אשלגן 2876.2 מ״ג 28761.9 מ״ג
    אבץ 1.5 מ״ג 14.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 35 דק׳
    כולל שעה ו-45 דק׳
  • קלוריות
    466
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 466.2 קק״ל 4662.2 קק״ל
    פחמימות 38.5 גרם 385.3 גרם
    שומן 13.1 גרם 130.8 גרם
    נתרן 936.9 מ״ג 9369.2 מ״ג
    חלבון 31.9 גרם 319.4 גרם
    סיבים תזונתיים 18.4 גרם 184.0 גרם
    שומן רווי 3.2 גרם 31.6 גרם
    כולסטרול 0.1 מ״ג 0.7 מ״ג
    סידן 453.4 מ״ג 4533.6 מ״ג
    ברזל 3.1 מ״ג 30.6 מ״ג
    אשלגן 2876.2 מ״ג 28761.9 מ״ג
    אבץ 1.5 מ״ג 14.6 מ״ג
    סגור

מנה חובה בכל שולחן חג – מרק עוף לוהט עם עוף איכותי ועסיסי ושלל ירקות – גזר, תפוחי אדמה, קישואים ועוד. התבלינים והשמיר מקפיצים את המרק פלאים והופכים אותו מעוד מרק עוף פשוט למרק עוף שייכנס לתפריט החגים שלכם באופן קבוע!

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
22 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

מרק עוף

אטריות

הגשה

  • קצוץ, או עשבי תיבול אחרים לפי הטעם

אופן הכנה

  1. מחממים את השמן בסיר גדול על כיריים ומטגנים את חלקי העוף מכל הצדדים עד ל”סגירה” והזהבה קלה. מוציאים לצלחת ושומרים בצד.
  2. מוסיפים לסיר את הבצל והסלרי ומטגנים תוך כדי ערבוב להזהבה קלה. מוסיפים את השום, מערבבים וממשיכים לטגן עוד דקה.
  3. מוסיפים לסיר את הגזר, תפוחי האדמה והקישואים או הזוקיני, מתבלים במלח, פלפל, כורכום וכמון, מערבבים וממשיכים לטגן 3-4 דקות לאיחוד הטעמים.
  4. מחזירים את העוף לסיר, יוצקים מעל מים רותחים לכיסוי העוף והירקות ועוד כמה ס”מ מעל, מוסיפים את צרור השמיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים את המרק כ-40 דקות, או עד שהעוף והגזר מתרככים ומוכנים. טועמים ומתקנים את התיבול.
  5. מבשלים את האטריות בסיר נפרד עם מים רותחים במשך 5 דקות ומסננים (לא מבשלים את האטריות בתוך המרק כדי לשמור על טריות המרק).
  6. מוציאים מהמרק את השמיר ונפטרים ממנו. בשלב זה ניתן להוציא גם את העוף, לפרק אותו, להיפטר מהעצמות ולהחזיר לסיר, או להשאיר את שוקי העוף שלמים.
  7. מוסיפים את השמיר הטרי למרק ומגישים עם האטריות.

לטיפ מהקצב על חיתוך קצה שוקיים לחצו כאן>>

הערות

  • ניתן להשתמש גם בירכיים או כנפיים או לערבב בין חלקי העוף
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
קלאסי עם טוויסט: מרק עוף של סבתות עם ירקות ועוף מפורק

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (4)

Avatar

    Avatar
    נעמה

    למרות שרות אוליבר בשלנית מעולה, מוזר לי קצת הסיפור של בישול העוף מיד בהתחלה – אם מכניסים אותו אחרי שירקות השורש התבשלו קצת – מתקבל עוף הרבה יותר טעים מסתם עוף מכובס.

      Avatar
      מערכת Foody

      היי נעמה, ככה באמת מכינים מרק עוף, זו הדרך הקלאסית והנכונה מבחינת מיצוי טעמי העוף.

    Avatar
    סער

    לא מספיק המלחמה בין רוסיה לאוקראינה? רוצים גם מלחמה עם האשכנזים? מה לכמון ולמרק עוף? וממתי מטגנים את העוף לפני הבישול? מי זה המתחזה לטבח או שף כאן?

קטגוריות

אביזרים

טכניקות