קערה חורפית ומפנקת – מרק מינסטרונה עשיר בירקות של הילה סער
- הילה סער
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 358.7 קק״ל 2152.0 קק״לפחמימות 50.3 גרם 301.9 גרםשומן 2.6 גרם 15.8 גרםנתרן 1102.4 מ״ג 6614.4 מ״גחלבון 17.3 גרם 103.6 גרםסיבים תזונתיים 18.8 גרם 112.9 גרםשומן רווי 0.6 גרם 3.6 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 380.1 מ״ג 2280.4 מ״גברזל 5.4 מ״ג 32.2 מ״גאשלגן 2620.9 מ״ג 15725.6 מ״גאבץ 2.2 מ״ג 12.9 מ״גסגור
-
מרכיבים17
-
הכנה 10 דק׳כולל שעה
-
קלוריות359
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 358.7 קק״ל 2152.0 קק״לפחמימות 50.3 גרם 301.9 גרםשומן 2.6 גרם 15.8 גרםנתרן 1102.4 מ״ג 6614.4 מ״גחלבון 17.3 גרם 103.6 גרםסיבים תזונתיים 18.8 גרם 112.9 גרםשומן רווי 0.6 גרם 3.6 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 380.1 מ״ג 2280.4 מ״גברזל 5.4 מ״ג 32.2 מ״גאשלגן 2620.9 מ״ג 15725.6 מ״גאבץ 2.2 מ״ג 12.9 מ״גסגור
החורף סוף סוף הגיע! בינינו, אני לא טיפוס של חורף, אבל אני כן אוהבת בישולי חורף, ובעיקר מרקים עשירים ומנחמים.
קוצצים ירקות, מוסיפים קטניות ותבלינים טובים, ומקבלים סיר צבעוני שמאכיל את כל המשפחה במשך יומיים לפחות וכל צלחת מרק היא ארוחה בפני עצמה. מושלם!
מינסטרונה הוא אחד המרקים האהובים עליי, ויש לו מאות גרסאות שונות. מדובר במרק איטלקי שמכיל ברוב המקרים: ירקות, שעועית ופסטה. השעועית ביחד עם הפסטה מספקות חלבון מלא שמיתרגמים לארוחה שלמה ומזינה.
הכנתי כבר לפחות עשר גרסאות שונות של מינסטרונה, כל אחת מהן הייתה טעימה בדרכה. כשהגעתי למתכון הזה מיד ידעתי שהפעם זה זה, המתכון הזה ואני זה לתמיד.
המרקם שלו קרמי ועשיר, התיבול מדויק והטעמים של כל הירקות משתלבים ביחד בצורה מושלמת.
במתכון הזה יש המון קיצורי דרך שיאפשרו לכם לתקתק סיר מרק בעשר דקות, בלי להתפשר על הבריאות ועל הטעם.
רק אל תוותרו על זמן הבישול המלא – זה חשוב כדי להגיע לתוצאה מקסימלית.
הבונוס של מרק מינסטרונה הוא שילדים ממש אוהבים אותו, בזכות הפסטה. ועל הדרך הם נהנים מהיתרונות של כל הירקות והקטניות שבו.
אתם יכולים להשתמש בכל סוג של פסטה קטנה שאתם אוהבים – פנה, פוזילי, צדפים וכו’… אני השתמשתי הפעם בפסטה מעדשים אדומות, כדי שהמרק יהיה נטול גלוטן. בכל מקרה, מבטיחה שייצא טעים!
שיהיה לנו חורף חם, נעים וטעים לפחות כמו המרק הזה.
מרכיבים 17 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 359 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 כף שמן זית
-
1 בצל בינוני
-
3 שיני שום
-
2 גבעולי סלרי
-
3 גזרים בינוניים
-
2 זוקיני ירוק בינוניים
-
1 עגבנייה גדולה
-
1 כוס שעועית ירוקה קפואה
-
1 כוס עלי תרדכוס דחוסה (אפשר להשתמש בקפואים)
-
1 כוס שעועית לבנה קפואהאו שעועית לבנה יבשה שהושרתה 12 שעות מראש
-
2 כפיות אורגנו יבש
-
6 עלי בזיליקום
-
1 כפית גדושה מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
-
4 כוסות מים
-
2 כוסות פאסאטה עגבניות
-
100 גרם פסטה קצרהכל פסטה קטנה
אופן הכנה
- על הכיריים, מחממים סיר למרק, קוצצים את הבצל והשום דק ומטגנים על להבה בינונית, כמה דקות עד לריכוך.
- קולפים וחותכים את הגזר לקוביות, חותכים את הסלרי לקוביות, מוסיפים לסיר ומטגנים 2 דקות נוספות.
- חותכים את הזוקיני (עם הקליפה) לקוביות, חותכים את העגבנייה לקוביות, ומוסיפים יחד עם השעועית הירוקה + הלבנה, והתרד לסיר.
- קוצצים 4 עלי בזיליקום ויחד עם התבלינים והנוזלים מוסיפים לסיר, מגבירים את האש ומביאים לרתיחה (אם משתמשים בשעועית יבשה, מוסיפים את המלח רק בסוף הבישול).
- לאחר הרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים במשך 45-50 דקות על אש קטנה, בבעבוע עדין. אפשר לבשל גם יותר, הבישול הארוך רק משביח את המרק.
- בעשר הדקות האחרונות של הבישול, מגבירים מעט את האש ומוסיפים את הפסטה. טועמים ומתקנים תיבול. מוזגים לקערות ומגישים עם בזיליקום טרי קצוץ.
אופן הכנה
- על הכיריים, מחממים סיר למרק, קוצצים את הבצל והשום דק ומטגנים על להבה בינונית, כמה דקות עד לריכוך.
- קולפים וחותכים את הגזר לקוביות, חותכים את הסלרי לקוביות, מוסיפים לסיר ומטגנים 2 דקות נוספות.
- חותכים את הזוקיני (עם הקליפה) לקוביות, חותכים את העגבנייה לקוביות, ומוסיפים יחד עם השעועית הירוקה + הלבנה, והתרד לסיר.
- קוצצים 4 עלי בזיליקום ויחד עם התבלינים והנוזלים מוסיפים לסיר, מגבירים את האש ומביאים לרתיחה (אם משתמשים בשעועית יבשה, מוסיפים את המלח רק בסוף הבישול).
- לאחר הרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים במשך 45-50 דקות על אש קטנה, בבעבוע עדין. אפשר לבשל גם יותר, הבישול הארוך רק משביח את המרק.
- בעשר הדקות האחרונות של הבישול, מגבירים מעט את האש ומוסיפים את הפסטה. טועמים ומתקנים תיבול. מוזגים לקערות ומגישים עם בזיליקום טרי קצוץ.
הכנתם את המתכון?
תגובות (7)
האם אפשרי להשתמש בפסטה רגילה ולא קצרה?
במרק מינסטרונה מומלץ להשתמש בפסטה קצרה כדי שהפסטה לא תשלט על כל המרק.
המרק מתאים לימים הללו