קערה חורפית ומפנקת – מרק מינסטרונה עשיר בירקות של הילה סער

הילה סער מכינה מרק מינסטרונה עשיר בירקות עם קיצור דרך שמאפשר להכין מרק ב-10 דקות. מרק צמחוני שיחד עם הפסטה המתבשלת בתוכו הופך לארוחה שלמה
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    17

החורף סוף סוף הגיע! בינינו, אני לא טיפוס של חורף, אבל אני כן אוהבת בישולי חורף, ובעיקר מרקים עשירים ומנחמים.

קוצצים ירקות, מוסיפים קטניות ותבלינים טובים, ומקבלים סיר צבעוני שמאכיל את כל המשפחה במשך יומיים לפחות וכל צלחת מרק היא ארוחה בפני עצמה. מושלם!

מינסטרונה הוא אחד המרקים האהובים עליי, ויש לו מאות גרסאות שונות. מדובר במרק איטלקי שמכיל ברוב המקרים: ירקות, שעועית ופסטה. השעועית ביחד עם הפסטה מספקות חלבון מלא שמיתרגמים לארוחה שלמה ומזינה.

הכנתי כבר לפחות עשר גרסאות שונות של מינסטרונה, כל אחת מהן הייתה טעימה בדרכה. כשהגעתי למתכון הזה מיד ידעתי שהפעם זה זה, המתכון הזה ואני זה לתמיד.
המרקם שלו קרמי ועשיר, התיבול מדויק והטעמים של כל הירקות משתלבים ביחד בצורה מושלמת.

במתכון הזה יש המון קיצורי דרך שיאפשרו לכם לתקתק סיר מרק בעשר דקות, בלי להתפשר על הבריאות ועל הטעם.
רק אל תוותרו על זמן הבישול המלא - זה חשוב כדי להגיע לתוצאה מקסימלית.

הבונוס של מרק מינסטרונה הוא שילדים ממש אוהבים אותו, בזכות הפסטה. ועל הדרך הם נהנים מהיתרונות של כל הירקות והקטניות שבו.

אתם יכולים להשתמש בכל סוג של פסטה קטנה שאתם אוהבים - פנה, פוזילי, צדפים וכו’… אני השתמשתי הפעם בפסטה מעדשים אדומות, כדי שהמרק יהיה נטול גלוטן. בכל מקרה, מבטיחה שייצא טעים!

שיהיה לנו חורף חם, נעים וטעים לפחות כמו המרק הזה.

מצרכים

אופן הכנה

  1. קוצצים את הבצל והשום דק ומטגנים בסיר מרק על להבה בינונית, כמה דקות עד לריכוך.
  2. קולפים וחותכים את הגזר לקוביות, חותכים את הסלרי לקוביות, מוסיפים לסיר ומטגנים 2 דקות נוספות.
  3. חותכים את הזוקיני (עם הקליפה) לקוביות, חותכים את העגבנייה לקוביות, ומוסיפים יחד עם השעועית הירוקה + הלבנה, והתרד לסיר.
  4. קוצצים 4 עלי בזיליקום ויחד עם התבלינים והנוזלים מוסיפים לסיר, מגבירים את האש ומביאים לרתיחה (אם משתמשים בשעועית יבשה, מוסיפים את המלח רק בסוף הבישול).
  5. לאחר הרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים במשך 45-50 דקות על אש קטנה, בבעבוע עדין. אפשר לבשל גם יותר, הבישול הארוך רק משביח את המרק.
  6. בעשר הדקות האחרונות של הבישול, מגבירים מעט את האש ומוסיפים את הפסטה. טועמים ומתקנים תיבול. מוזגים לקערות ומגישים עם בזיליקום טרי קצוץ.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 280.4 קק״ל 1682.2 קק״ל
פחמימות 41.5 גרם 248.8 גרם
שומן 3.4 גרם 20.6 גרם
נתרן 902.2 מ״ג 5413.1 מ״ג
חלבון 14.3 גרם 85.7 גרם
סיבים תזונתיים 9.5 גרם 56.8 גרם
שומן רווי 0.4 גרם 2.4 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 151.5 מ״ג 909.0 מ״ג
ברזל 4.2 מ״ג 25.5 מ״ג
אשלגן 1108.0 מ״ג 6647.9 מ״ג
אבץ 1.5 מ״ג 9.1 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody