קפיצה קטנה לדרום איטליה: פסטה פוטנסקה אמיתית

מנה ים תיכונית קלאסית, קלה להכנה עם טעם נפלא ומעט מעקצץ. פסטה פוטנסקה של דרום איטליה עם שום, צ'ילי, עגבניות, אנשובי, זיתים וצלפים
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    10

מצרכים

רוטב

הגשה

אופן הכנה

  1. מתחילים להכין את הרוטב: קוצצים גס שום, פורסים לעיגולים פלפל צ’ילי ומגלענים זיתים.
  2. מחממים מחבת גדולה ועמוקה או ווק על אש בינונית. מוסיפים שמן זית, שום,  ופלפל צ’ילי ומטגנים כ-2 דקות, תוך כדי בחישה מדי פעם, רק עד שהשום מתחיל להתרכך (נזהרים שלא יישרף).
  3. מוסיפים אנשובי ומטגנים כדקה תוך כדי מעיכה ופירור האנשובי. מוסיפים זיתים וצלפים ומטגנים עוד כדקה.
  4. מוסיפים עגבניות, מערבבים ומביאים לרתיחה. מבשלים כרבע שעה.
  5. מבשלים את הפסטה ומגישים: מרתיחים מי מלח בסיר גדול. מוסיפים פסטה ומבשלים עד לדרגת אל-דנטה. מסננים היטב.
  6. מעבירים את הפסטה המסוננת לרוטב, מוסיפים פטרוזיליה, מערבבים ומסירים מהאש.
  7. מפזרים פיקורינו ומגישים.
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 5 מנות
קלוריות 526.3 קק״ל 2631.6 קק״ל
פחמימות 221.3 גרם 1106.3 גרם
שומן 14.9 גרם 74.7 גרם
נתרן 115.7 מ״ג 578.6 מ״ג
חלבון 14.9 גרם 74.5 גרם
סיבים תזונתיים 5.5 גרם 27.3 גרם
שומן רווי 1.8 גרם 8.9 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 53.5 מ״ג 267.3 מ״ג
ברזל 2.3 מ״ג 11.5 מ״ג
אשלגן 662.3 מ״ג 3311.6 מ״ג
אבץ 1.8 מ״ג 9.0 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (2)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody