קציצות בשר ברוטב עגבניות עם עלי גפן

איילת הירשמן מכינה תבשיל מהמטבח היווני - קציצות בשר ברוטב עגבניות עם עלי גפן שמוסיפים טעם חמצמץ לתבשיל. מגישים עם אורז לספיגת הרוטב
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    25 דקות
  • זמן כולל
    45 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    24

מצרכים

קציצות

אופן הכנה

  1. מכינים את הקציצות: קולפים בצל ושום ושמים אותם במעבד מזון יחד עם שמן הזית ועלי הגפן. מעבדים עד שמתקבלת מחית.
  2. מעבירים לקערה ומוסיפים את כל שאר מרכיבי הקציצות. לשים בידיים לעיסה אחידה ויוצרים כדורים בגודל עגבניות שרי.
  3. מכינים את הרוטב: קולפים וקוצצים את הבצל והשום. קוצצים גס את העגבניות.
  4. מחממים שמן זית בסיר ומטגנים קלות את הבצל הקצוץ עד שהוא שקוף.
  5. מוסיפים את השום הקצוץ ומטגנים קלות, מוסיפים את העגבניות הקצוצות ומבשלים 2-3 דקות, תוך ערבוב.
  6. מוסיפים את רכז העגבניות ומערבבים, מוסיפים את ציר העוף או המים ומביאים לרתיחה.
  7. קוצצים גס את עלי הגפן ומוסיפים לסיר עם הסוכר, התבלינים ומיץ הלימון.
  8. מוסיפים את הקציצות לסיר בשכבה אחת - הרוטב לא אמור לכסות את הקציצות לגמרי. מבשלים על להבה בינונית 3 דקות בלי לערבב.
  9. מכסים את הסיר במכסה, מחלישים את הלהבה ומבשלים 20 דקות עד שהרוטב סמיך והקציצות מוכנות. אפשר לנער מעט את הסיר תוך כדי בישול כדי שהקציצות יתבשלו באופן אחיד.

הערות

  • במקום ציר עוף ניתן לשים ציר ירקות או מים
  • ניתן להחליף את עלי הגפן הטריים בעלי גפן משומרים

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 461.3 קק״ל 2767.6 קק״ל
פחמימות 22.9 גרם 137.3 גרם
שומן 27.3 גרם 163.8 גרם
נתרן 1262.2 מ״ג 7573.0 מ״ג
חלבון 28.1 גרם 168.6 גרם
סיבים תזונתיים 3.4 גרם 20.3 גרם
שומן רווי 7.7 גרם 46.5 גרם
כולסטרול 116.4 מ״ג 698.2 מ״ג
סידן 64.7 מ״ג 388.3 מ״ג
ברזל 4.2 מ״ג 25.2 מ״ג
אשלגן 1225.5 מ״ג 7353.0 מ״ג
אבץ 5.0 מ״ג 30.1 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody