
-
זמן הכנה20 דקות
-
זמן כולל30 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים12
מצרכים
קציצות
-
4 דג לבן בינוניים
-
1 בצל סגול בינוני
-
1 פלפל צ’ילי אדום בינוני
-
1 חופן כוסברה
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
1/4 כוס פירורי לחם
רוטב
-
2 בצלים בינוניים
-
4 שיני שום
-
1 צנצנת פלפלים קלויים
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
אופן הכנה
- חותכים את הדג לחתיכות גדולות. חותכים את הבצל הסגול גס. חותכים לפרוסות את הבצלים הלבנים והשום. חותכים גס את הפלפלים הקלויים.
- שמים במעבד מזון את הדג, הבצל, הצ’ילי, הכוסברה, מלח ופלפל וטוחנים לתערובת אחידה.
- מעבירים את התערובת לקערה, מוסיפים את פירורי הלחם ומערבבים.
- צרים קציצות בגודל כדור גולף ומסדרים בתבנית. מניילנים ומעבירים לקירור של כ-10 דקות.
- מחממים את שמן הזית במחבת גדולה ומטגנים את הבצל והשום כ-5-6 דקות.
- מוסיפים את הפלפלים הקלויים, מלח ופלפל וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב.
- מוסיפים 1/2 כוס מים וטוחנים בתוך המחבת בעזרת בלנדר מוט לתערובת חלקה.
- מכניסים את הקציצות לרוטב ומבשלים כ-20 דקות. אם הרוטב לא מכסה את הכדורים אחרי 5 דקות של בישול, יש להפוך אותן.
- מגישים לצד אורז.
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
4
מנות
קלוריות
281.0
קק״ל
1124.1
קק״ל
פחמימות
29.2
גרם
116.8
גרם
שומן
2.5
גרם
10.1
גרם
נתרן
1551.9
מ״ג
6207.8
מ״ג
חלבון
34.4
גרם
137.5
גרם
סיבים תזונתיים
3.9
גרם
15.6
גרם
שומן רווי
0.3
גרם
1.2
גרם
כולסטרול
77.4
מ״ג
309.6
מ״ג
סידן
75.6
מ״ג
302.4
מ״ג
ברזל
1.6
מ״ג
6.4
מ״ג
אשלגן
1136.6
מ״ג
4546.5
מ״ג
אבץ
1.2
מ״ג
4.7
מ״ג
תגובות (22)
האמת אחלה מנה, אני חושב אבל שהיו לי כמה שגיאות של מתחילים כי מה לעשות אני די מתחיל. קודם כל בחרתי לעשות 6 מנות, לפי שש מנות הזמנתי מהדייג 6 דגים לבנים ויצא לי כפול מהכמות שנכנסת למחבת, לכן בהערה הזאת אני בכלל לא בטוח אם הטעות אצלי או אצלכם, אבל הטעות הבאה היא בטוח שלי, אל תגידו לדייג לערבב לכם סלמון שהוא טוחן גם אם הוא ממש ממליץ על זה, אשתי לא אוהב טעם פישי ומה זה התבאסתי שזה לא מצא חן בעינייה כי המנה בפני עצמה ממש טובה. תודה בכל מקרה!
לא נורא. לומדים מטעויות וכל הכבוד שניסית והכנת! תודה ששיתפת אותנו ובהצלחה בפעם הבאה (:
ממש טעים!!
איזה כיף לשמוע! תודה רבה!!!
יצא מדהים. פעם ראשונה ובהחלט לא אחרונה, שנושה קציצות דגים. לא מצאתי פלפלים קלויים אז שמתי שתי צנצנות של ממרח פלפלים. וואו.