קציצות דגים בקארי עם דלעת וקישוא

אושר אידלמן מגלה לנו מתכון משגע של קציצות דגים בקארי שלמד מאחד הטבחים התאילנדיים במסעדה שבה עבד. רק מוסיפים ירקות שאוהבים ואוכלים בליווי אורז לבן
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    25 דקות
  • זמן כולל
    25 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    18

את המתכון של קציצות דגים בקארי למדתי להכין משוטף כלים תאילנדי (או בשמו: נאטאוואט) במסעדה שעבדתי בה. הוא היה מכין אותה לפעמים לארוחת עובדים שמוגשת אחרי סרוויס הצהריים. זה תמיד היה טעים וחריף מדי, מהסוג ששורף אבל אי אפשר להפסיק. אז הנה הגרסה המתונה יותר.

מצרכים

קציצות

  • 4 פילה דג לבן
  • 1 כפית קורנפלור
  • 1 ביצה L
  • 4 גבעולי בצל ירוק
  • 1/2 כפית ממרח קארי צהוב
  • 1 קורט מלח דק

קארי

  • 1 תרסיס שמן קנולה
  • 1 בצל סגול בינוני
  • 1 גבעול למון גראס
  • 2 קישואים בינוניים
  • 200 גרם דלעות
  • 1 כף ממרח קארי צהוב
  • 1
    קופסת שימורים או 400 מ"ל קרם קוקוס
  • 1/2 כוס מים

הגשה

  • אורז לבן מבושל
  • 1 חופן כוסברה
  • 1 חופן אגוזי קשיו קלויים
  • 1 פלפל צ’ילי אדום בינוני

אופן הכנה

  1. חותכים את הדג לחתיכות גדולות. קוצצים דק את הבצל הירוק וקוצצים גס את הכוסברה.
  2. מעבירים את הדגים למעבד המזון יחד עם שאר רכיבי הקציצות וטוחנים בפולסים רק עד שהתערובת אחידה.
  3. מכינים את הירקות לתבשיל: חותכים את הבצל לקוביות. חוצים ופורסים את הקישואים. חותכים את הדלעת לקוביות.
  4. מחממים סיר סוטאז’, מוסיפים את הבצל ומתיזים את תרסיס השמן. מועכים מעט את גבעול הלמון גראס ומוסיפים אותו בשלמותו לסיר. מקפיצים מעט ומוסיפים את שאר הירקות.
  5. מוסיפים את שאר הרכיבים ומביאים לרתיחה עדינה.
  6. משמנים מעט את הידיים ויוצרים כדורים קטנים בגודל כדור פינג פונג מתערובת הדגים. מוסיפים בזהירות לסיר.
  7. מבשלים כ-20 דקות ללא מכסה.
  8. מבשלים את האורז לפי הוראות היצרן.
  9. קוצצים את הכוסברה והקשיו ופורסים דק את הצ’ילי.
  10. מגישים עם האורז, הכוסברה, הקשיו והצ’ילי.

הערות

  • אפשר להשתמש בדגים לבנים כמו בורי, דניס, לברק

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 605.2 קק״ל 2420.6 קק״ל
פחמימות 20.2 גרם 80.8 גרם
שומן 35.0 גרם 140.0 גרם
נתרן 1286.4 מ״ג 5145.6 מ״ג
חלבון 59.4 גרם 237.7 גרם
סיבים תזונתיים 4.7 גרם 18.8 גרם
שומן רווי 22.8 גרם 91.1 גרם
כולסטרול 186.0 מ״ג 744.0 מ״ג
סידן 121.6 מ״ג 486.6 מ״ג
ברזל 5.0 מ״ג 19.9 מ״ג
אשלגן 2015.5 מ״ג 8062.1 מ״ג
אבץ 3.1 מ״ג 12.5 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody