קציצות דגים ברוטב עגבניות לארוחת שישי

השבת תכף נכנסת ואתם רוצים להכין תבשיל טעים וזריז לארוחה משפחתית? משה שגב מכין קציצות דגים ברוטב עגבניות שמכינים בקלי קלות. אל תשכחו את החלה לניגוב הרוטב
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    35 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    20

מצרכים

קציצות

רוטב

אופן הכנה

  1. מכינים את הקציצות: משרים קלות את הלחם במים קרים וסוחטים.
  2. קוצצים דק את השמיר, הכוסברה והפטרוזיליה והשום.
  3. בעזרת סכין חד קוצצים את הדג. לחלופין, אפשר לטחון את הדג במעבד מזון.
  4. מניחים את כל רכיבי הקציצות בקערה גדולה ומערבים היטב. מעבירים למקרר.
  5. מכינים את הרוטב: מגררים את העגבניות בפומפייה.
  6. קולפים וקוצצים את השום.
  7. מחממים את השמן במחבת עמוקה ומטגנים את השום עד להזהבה.
  8. מוסיפים את רסק העגבניות, העגבניות והאריסה, מערבבים ומביאים לרתיחה.
  9. מוסיפים את התבלינים והמים, מערבבים, מביאים לרתיחה ומבשלים 15 דקות. ברגע שהרוטב מסמיך, מוסיפים את עשבי התיבול בשלמותם, מבשלים כ-5 דקות ושולפים החוצה.
  10. יוצרים קציצות קטנות מתערובת הדגים, מכניסים בזהירות לסיר עם הרוטב ומבשלים ללא ערבוב כ-15 דקות.
  11. מגישים עם לחם או חלה טרייה.

הערות

  • אפשר להשתמש בכל דג לבן שאוהבים: בורי, לברק, דניס או לוקוס

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 363.7 קק״ל 1455.0 קק״ל
פחמימות 26.1 גרם 104.4 גרם
שומן 15.1 גרם 60.3 גרם
נתרן 1147.9 מ״ג 4591.6 מ״ג
חלבון 30.2 גרם 121.0 גרם
סיבים תזונתיים 5.2 גרם 20.7 גרם
שומן רווי 2.3 גרם 9.0 גרם
כולסטרול 117.2 מ״ג 468.8 מ״ג
סידן 174.2 מ״ג 696.7 מ״ג
ברזל 7.0 מ״ג 28.0 מ״ג
אשלגן 2214.3 מ״ג 8857.0 מ״ג
אבץ 2.1 מ״ג 8.6 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (2)

    לידור

    בטוח שיש שמיר בקציצות? אני אוכלת את המנה הזאת הרבה במסעדה ולא זכור לי טעם של שמיר..ואני ממש רוצה להכין את הקציצות..

      מערכת Foody

      ממש לא חייבים, אפשר להחליף בכל עשב תבלין אחר שאוהבים – כוסברה, פטרוזיליה וכן הלאה.

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody