קציצות דגים ברוטב עגבניות לארוחת שישי

השבת תכף נכנסת ואתם רוצים להכין תבשיל טעים וזריז לארוחה משפחתית? משה שגב מכין קציצות דגים ברוטב עגבניות שמכינים בקלי קלות. אל תשכחו את החלה לניגוב הרוטב
השבת תכף נכנסת ואתם רוצים להכין תבשיל טעים וזריז לארוחה משפחתית? משה שגב מכין קציצות דגים ברוטב עגבניות שמכינים בקלי קלות. אל תשכחו את החלה לניגוב הרוטב
  • משה שגב
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    20
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 35 דק׳
  • קלוריות
    342
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 342.2 קק״ל 1368.8 קק״ל
    פחמימות 28.4 גרם 113.6 גרם
    שומן 12.4 גרם 49.7 גרם
    נתרן 1184.2 מ״ג 4736.9 מ״ג
    חלבון 30.2 גרם 120.8 גרם
    סיבים תזונתיים 4.6 גרם 18.6 גרם
    שומן רווי 1.9 גרם 7.7 גרם
    כולסטרול 127.6 מ״ג 510.4 מ״ג
    סידן 159.7 מ״ג 638.7 מ״ג
    ברזל 6.6 מ״ג 26.3 מ״ג
    אשלגן 2114.6 מ״ג 8458.2 מ״ג
    אבץ 2.1 מ״ג 8.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    20
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 35 דק׳
  • קלוריות
    342
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 342.2 קק״ל 1368.8 קק״ל
    פחמימות 28.4 גרם 113.6 גרם
    שומן 12.4 גרם 49.7 גרם
    נתרן 1184.2 מ״ג 4736.9 מ״ג
    חלבון 30.2 גרם 120.8 גרם
    סיבים תזונתיים 4.6 גרם 18.6 גרם
    שומן רווי 1.9 גרם 7.7 גרם
    כולסטרול 127.6 מ״ג 510.4 מ״ג
    סידן 159.7 מ״ג 638.7 מ״ג
    ברזל 6.6 מ״ג 26.3 מ״ג
    אשלגן 2114.6 מ״ג 8458.2 מ״ג
    אבץ 2.1 מ״ג 8.3 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

קציצות

רוטב


אופן הכנה

  1. מכינים את הקציצות: משרים קלות את הלחם במים קרים וסוחטים.
  2. קוצצים דק את השמיר, הכוסברה והפטרוזיליה והשום.
  3. בעזרת סכין חדה קוצצים את הדג. לחלופין, אפשר לטחון את הדג במעבד מזון.
  4. מניחים את כל רכיבי הקציצות בקערה גדולה ומערבים היטב. מעבירים למקרר.
  5. מכינים את הרוטב: מגררים את העגבניות בפומפייה.
  6. קולפים וקוצצים את השום.
  7. מחממים את השמן במחבת עמוקה או סוטאז’ ומטגנים את השום עד להזהבה.
  8. מוסיפים את רסק העגבניות, העגבניות והאריסה, מערבבים ומביאים לרתיחה.
  9. מוסיפים את התבלינים והמים, מערבבים, מביאים לרתיחה ומבשלים 15 דקות. ברגע שהרוטב מסמיך, מוסיפים את עשבי התיבול בשלמותם, מבשלים כ-5 דקות ושולפים החוצה.
  10. יוצרים קציצות קטנות מתערובת הדגים, מכניסים בזהירות לסיר עם הרוטב ומבשלים ללא ערבוב כ-15 דקות.
  11. מגישים עם לחם או חלה טרייה.

הערות

  • אפשר להשתמש בכל דג לבן שאוהבים: בורי, לברק, דניס או לוקוס
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
קציצות דגים ברוטב עגבניות לארוחת שישי

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (4)

Avatar

    Avatar
    נחלון כרמלה

    לא הבנתי כמה קציצות למנה, צריכה לבשל קציצות דגים ל-20 איש, כמה דג טחון צריכה להשתמש. לפי איזה יחס

      Avatar
      מערכת Foody

      כדאי להכפיל את המתכון בשניים.

    Avatar
    לידור

    בטוח שיש שמיר בקציצות? אני אוכלת את המנה הזאת הרבה במסעדה ולא זכור לי טעם של שמיר..ואני ממש רוצה להכין את הקציצות..

      Avatar
      מערכת Foody

      ממש לא חייבים, אפשר להחליף בכל עשב תבלין אחר שאוהבים – כוסברה, פטרוזיליה וכן הלאה.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות