במקום חופשה במזרח הרחוק – קציצות סלמון במחית קארי ביתית

נטע לויה מכינה קציצות סלמון במחית קארי ביתית. קציצות אפויות שמכינים עם רוטב קארי פשוט וקל הכנה עם רעננות של כוסברה טרייה ולמון גראס. עם קצת דמיון מודרך תרגישו שאתם על החוף בקופנגן
נטע לויה מכינה קציצות סלמון במחית קארי ביתית. קציצות אפויות שמכינים עם רוטב קארי פשוט וקל הכנה עם רעננות של כוסברה טרייה ולמון גראס. עם קצת דמיון מודרך תרגישו שאתם על החוף בקופנגן
  • נטע לויה
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    23
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    617
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 617.4 קק״ל 2469.7 קק״ל
    פחמימות 33.7 גרם 134.7 גרם
    שומן 38.9 גרם 155.7 גרם
    נתרן 1159.6 מ״ג 4638.5 מ״ג
    חלבון 31.1 גרם 124.5 גרם
    סיבים תזונתיים 3.6 גרם 14.3 גרם
    שומן רווי 25.1 גרם 100.3 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 63.7 מ״ג 254.9 מ״ג
    ברזל 3.5 מ״ג 14.2 מ״ג
    אשלגן 547.0 מ״ג 2188.0 מ״ג
    אבץ 1.0 מ״ג 4.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    23
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    617
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 617.4 קק״ל 2469.7 קק״ל
    פחמימות 33.7 גרם 134.7 גרם
    שומן 38.9 גרם 155.7 גרם
    נתרן 1159.6 מ״ג 4638.5 מ״ג
    חלבון 31.1 גרם 124.5 גרם
    סיבים תזונתיים 3.6 גרם 14.3 גרם
    שומן רווי 25.1 גרם 100.3 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 63.7 מ״ג 254.9 מ״ג
    ברזל 3.5 מ״ג 14.2 מ״ג
    אשלגן 547.0 מ״ג 2188.0 מ״ג
    אבץ 1.0 מ״ג 4.0 מ״ג
    סגור

בואו אספר לכם משהו לגבי קארי – עד לפני שנתיים בכלל לא אהבתי תבשילי קארי, קרם קוקוס ואפילו כוסברה (שהיום זה אחד המרכיבים האהובים עליי!). האסוציאציה שלי כששמעתי את המילה “קארי” הייתה טעמים חזקים מדי ועמוסים בתבלינים. כל זה השתנה לאחר שלקחתי קורס במטבחי דרום מזרח אסיה ולמדתי איך מכינים מחית קארי ביתית אמיתית, בלי משחות מוכנות. האמת? הופתעתי לגלות עד כמה זה פשוט.

המחית הביתית עדינה הרבה יותר מהמחיות הקנויות והיתרון בה הוא שניתן לשלוט בטעמים ולקבוע מה ייכנס למחית לפי מה שאוהבים (לדוגמה, לא אוהבים חריף? השמיטו את הצ’ילי). מאז התחלתי להכין באופן קבוע תבשילי קארי בבית והתאהבתי, במיוחד בקארי הירוק שהוא בעיניי הטעים ביותר מבין כל מגוון מחיות הקארי, בגלל הרעננות של הכוסברה הטרייה.

המהדרין קולים וטוחנים את התבלינים לבד ומשתמשים במספר מרכיבים מעט קשים להשגה כמו גלנגל, עלי כפיר ליים וצ’ילי תאילנדי. אני פיתחתי במיוחד מתכון נגיש ולא פחות טעים עם מרכיבים שניתן לקנות בכל סופר. חלקכם ירימו גבה כשיראו ברשימת המרכיבים למון גראס. נכון, לא תמיד פשוט להשיג למרות שראיתי לאחרונה שהוא נמכר בסופרים הגדולים. אני ממש אוהבת את הטעם הייחודי של הלמון גראס וחושבת שהוא מאוד מוסיף, אך גם אני לא תמיד הצלחתי להשיג אותו, הכנתי את המתכון בלעדיו ועדיין יצא מצוין. אז אם אתם לא מוצאים למון גראס – אל דאגה. אפשר פשוט להשמיט מהמתכון. 

קארי ירוק משתלב נפלא עם המון דברים. רצועות חזה עוף או פרגית, פילה דג שאוהבים ואפילו טופו. ברגע שהכנתם את מחית הקארי יש לכם את הבסיס ואתם יכולים להחליט ולגוון כל פעם לפי מה שאתם אוהבים ולפי מה שזמין לכם באותו היום.

גם מבחינת ירקות אפשר לגוון ולהוסיף – אפונה, שעועית ירוקה, במיה, ברוקולי (אם מוסיפים קפוא אין צורך להפשיר – מהמקפיא ישר לסיר). במתכון הבא שילבתי בתבשיל הקארי קציצות סלמון משגעות וטעימות בטירוף, שדרך אגב טעימות גם בפני עצמן, ישר מהתנור. השידוך בין הקציצות לתבשיל קארי הוא לגמרי מושלם בעיניי ואין לי ספק שגם אתם תתאהבו!

מכינים קציצות
מכינים קציצות
מניחים בתבנית אפייה
מניחים בתבנית אפייה
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

מחית קארי

רוטב

קציצות סלמון


אופן הכנה

  1. מכינים מחית קארי: טוחנים במעבד מזון או בבלנדר את בצלי השאלוט, שום, צ’ילי ירוק, ג’ינג’ר, למון גראס, כוסברה טרייה, כוסברה טחונה, כמון, פלפל שחור ומים עד למחית חלקה ככל שאפשר. אם יש צורך מוסיפים עוד כף או שתיים של מים. מעבירים לקערה.
  2. מכינים את הקציצות- מחממים תנור ל-200 מעלות. במעבד מזון טוחנים את הבצל, שום וכוסברה. מוסיפים את קוביות הסלמון וטוחנים בפולסים עד לתערובת אחידה. 
  3. מעבירים את התערובת לקערה ומוסיפים כפית מלח ופירורי לחם. מערבבים.
  4. יוצרים מהתערובת קציצות ומניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
  5. מברישים את הקציצות בשמן זית בנדיבות ואופים במשך 20 דקות בערך, עד שהן מזהיבות.
  6. בזמן שהקציצות בתנור מחממים בסיר רחב כף שמן קוקוס ומוסיפים את מחית הקארי. מטגנים תוך כדי ערבוב במשך 5 דקות.
  7. מוסיפים לסיר סוכר דמררה, רוטב דגים, מים וחלב קוקוס. מערבבים ומביאים לרתיחה.
  8. מוסיפים לסיר את השעועית הירוקה ואת הקציצות האפויות. מכסים ומבשלים על אש קטנה למשך 10 דקות.

 

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
במקום חופשה במזרח הרחוק – קציצות סלמון במחית קארי ביתית

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות