קציצות סלמון עם סלט שעועית ירוקה של תמרה וישראל אהרוני

תמרה וישראל אהרוני עם מנה מפתיעה וטעימה – קציצות סלמון עסיסיות צרובות שמוגשות עם סלט רענן, חמצמץ ופריך של שעועית ירוקה עם שקדים
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    16

מצרכים

אופן הכנה

  1. מסירים את העור מהסלמון.
  2. על קרש חיתוך קוצצים את הסלמון בעזרת סכין עד ליצירת תערובת פירורית. שמים בקערה.
  3. קוצצים דק במעבד מזון את בצלי השאלוט, פלפל הצ’ילי החריף, הג’ינג’ר, הבצל הירוק ועלי הכוסברה ומוסיפים לקערה.
  4. מתבלים במלח, פלפל שחור וכף שמן זית ומערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה. מכסים בניילון נצמד ומקררים במקרר כשעה.
  5. בסיר בינוני מבשלים את השעועית הירוקה.
  6. צרים מהתערובת קציצות פחוסות ומטגנים במחבת משומנת בתרסיס שמן זית משני הצדדים, עד שהקציצות מזהיבות.
  7. מכינים את הסלט: חותכים את השעועית למקטעים, קוצצים את השקדים הירוקים, שיני השום ובצלי השאלוט. מערבבים את כל חומרי הסלט בקערה.
  8. מגישים את קציצות הסלמון לצד סלט בצלחות יפיפיות כאלה.
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 359.8 קק״ל 1439.0 קק״ל
פחמימות 10.1 גרם 40.4 גרם
שומן 21.4 גרם 85.5 גרם
נתרן 535.8 מ״ג 2143.3 מ״ג
חלבון 34.4 גרם 137.4 גרם
סיבים תזונתיים 3.1 גרם 12.5 גרם
שומן רווי 3.0 גרם 12.1 גרם
כולסטרול 81.3 מ״ג 325.0 מ״ג
סידן 72.4 מ״ג 289.5 מ״ג
ברזל 2.3 מ״ג 9.3 מ״ג
אשלגן 656.4 מ״ג 2625.6 מ״ג
אבץ 1.6 מ״ג 6.3 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (5)

Avatar

    Avatar
    אסתי

    האם אפשר לאפות בתנור ? באיזה חום ולכמה זמן?האם אפשר להכניס למקרר לשעה את כל תערובת הקציצות ? או ליצור קודם קציצות ולמקרר ? את אפונת השלג צריך לחלוט ? תודה למענה .

      Avatar
      Foody Foody

      היי, אפשר לאפות את הקציצות בתנור בחום של 190 מעלות (אחרי התייצבות במקרר) כעשר דקות (עד שמזהיבות מעט). מומלץ להכין קודם את הקציצות ואז להכניס למקרר להתייצבות (אם מכניסים את כל התערובת יחד, אז ברגע שמכדררים את הקציצות התערובת מתחממת מעט גם מהידיים בהכנה וגם מטמפ’ החדר ויהיה קשה יותר להכין את הקציצות).לגבי אפונת השלג, אפשר להכניס אותה טרייה לסלט ואז המרקם שלה קריספי ואפשר לחלוט במים רותחים למשך דקה-דקה וחצי לא יותר ולהעביר מיד למי קרח. בהצלחה רבה ((:

    Avatar
    יאיר

    קציצות סלמון מעולות הוספתי לשעועית ברוקולי

      Avatar
      Foody Foody

      רעיון מצויין! שמחים שנהנית

    Avatar
    לידיה

    הקציצות מצויינות!!! החלפתי את הכוסברה בפטרוזיליה כי הנכדות לא אוהבות