קציצות עוף עם אפונה וירקות שילדים ממש אוהבים

יונית צוקרמן מכינה סיר מהביל של קציצות עוף עם אפונה וירקות שממש כיף לאכול בצהריים. את הקציצות הרכות רכות האלה כל המשפחה תאהב
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    25 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    27

אחד המתכונים שאני מבשלת הכי הרבה בבית שלי הוא קציצות עוף עם אפונה וירקות. הקציצות הרכות מתבשלות ברוטב מדהים עם המון ירקות וסופגות מלא טעמים. אין ספק שזו אחת המנות האהובות על המשפחה שלי.

מצרכים

אופן הכנה

  1. מכינים את הקציצות: שמים במעבד מזון את הגזר, הבצל, תפוח האדמה והירק ומעבדים למשחה פירורית. מעבירים לקערה.
  2. מוסיפים את העוף הטחון, התבלינים והשמן ולשים היטב לפיזור אחיד של המרכיבים בתערובת. מוסיפים את פירורי הלחם וביצה ולשים היטב.
  3. עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומקררים במקרר כ-30 דקות.
  4. מכינים את הרוטב: פורסים את הפטריות לפרוסות דקות, מגררים את הבצל על פומפייה.
  5. קולפים וחותכים את הגזר ותפוח האדמה לקוביות קטנות.
  6. מחממים מחבת רחבה או סיר על אש בינונית. מוסיפים את השמן והאפונה ומטגנים כדקה. מוסיפים את הפטריות, הבצל, הגזר, תפוח האדמה, התבלינים ואת המים ומערבבים היטב. מגבירים את האש ומביאים את התבשיל לרתיחה. מוסיפים את הסוכר ומערבבים.
  7. בידיים רטובות, יוצרים מתערובת הקציצות כדורים בגודל כדורי פינג פונג. מכניסים את הכדורי הבשר לתבשיל, מביאים לרתיחה, מכסים במכסה ומבשלים על אש קטנה כ-20 דקות.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 582.9 קק״ל 2331.5 קק״ל
פחמימות 50.4 גרם 201.6 גרם
שומן 20.6 גרם 82.2 גרם
נתרן 2209.8 מ״ג 8839.3 מ״ג
חלבון 39.9 גרם 159.8 גרם
סיבים תזונתיים 20.6 גרם 82.2 גרם
שומן רווי 4.4 גרם 17.7 גרם
כולסטרול 171.5 מ״ג 686.0 מ״ג
סידן 177.7 מ״ג 710.9 מ״ג
ברזל 8.4 מ״ג 33.7 מ״ג
אשלגן 2158.7 מ״ג 8634.9 מ״ג
אבץ 5.0 מ״ג 19.9 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody