
-
זמן הכנה25 דקות
-
זמן כוללשעה ו-30 דקות
-
רמת קושיבינונית
-
מרכיבים27
אחד המתכונים שאני מבשלת הכי הרבה בבית שלי הוא קציצות עוף עם אפונה וירקות. הקציצות הרכות מתבשלות ברוטב מדהים עם המון ירקות וסופגות מלא טעמים. אין ספק שזו אחת המנות האהובות על המשפחה שלי.
מצרכים
קציצות
-
1 גזר בינוני
-
1 בצל בינוני
-
1 תפוח אדמה בינוני
-
1 צרור פטרוזיליה
-
1 צרור כוסברה
-
500 גרם עוף טחוןשל עוף טוב
-
1 כף אבקת מרק עוף
-
3/4 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
-
1 כפית פפריקה מתוקה
-
1 כף ראס אל חנות
-
1/2 כפית כורכום
-
1 כף שמן קנולה
-
1/2 כוס פירורי לחם
-
1 ביצה L
אפונה
-
2 כפות שמן קנולה
-
1שקית או 400 גרם אפונה ירוקה קפואה
-
1 קופסה פטריות שמפיניון
-
1 בצל בינוני
-
2 גזרים בינוניים
-
1 תפוח אדמה קטן
-
1 כפית כורכום
-
1 כף אבקת מרק עוף
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
2 1/2 כוסות מים
-
1 כף סוכר לבן
אופן הכנה
- מכינים את הקציצות: שמים במעבד מזון את הגזר, הבצל, תפוח האדמה והירק ומעבדים למשחה פירורית. מעבירים לקערה.
- מוסיפים את העוף הטחון, התבלינים והשמן ולשים היטב לפיזור אחיד של המרכיבים בתערובת. מוסיפים את פירורי הלחם וביצה ולשים היטב.
- עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומקררים במקרר כ-30 דקות.
- מכינים את הרוטב: פורסים את הפטריות לפרוסות דקות, מגררים את הבצל על פומפייה.
- קולפים וחותכים את הגזר ותפוח האדמה לקוביות קטנות (קוצץ ירקות יעשה לכם עבודה קלה).
- מחממים מחבת רחבה או סיר על אש בינונית. מוסיפים את השמן והאפונה ומטגנים כדקה. מוסיפים את הפטריות, הבצל, הגזר, תפוח האדמה, התבלינים ואת המים ומערבבים היטב. מגבירים את האש ומביאים את התבשיל לרתיחה. מוסיפים את הסוכר ומערבבים.
- בידיים רטובות, יוצרים מתערובת הקציצות כדורים בגודל כדורי פינג פונג. מכניסים את כדורי הבשר לתבשיל, מביאים לרתיחה, מכסים במכסה ומבשלים על אש קטנה כ-20 דקות.
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
4
מנות
קלוריות
599.1
קק״ל
2396.4
קק״ל
פחמימות
52.2
גרם
208.8
גרם
שומן
20.5
גרם
81.9
גרם
נתרן
2676.3
מ״ג
10705.2
מ״ג
חלבון
40.2
גרם
160.7
גרם
סיבים תזונתיים
20.7
גרם
82.9
גרם
שומן רווי
5.4
גרם
21.5
גרם
כולסטרול
170.8
מ״ג
683.2
מ״ג
סידן
181.4
מ״ג
725.6
מ״ג
ברזל
9.0
מ״ג
36.1
מ״ג
אשלגן
2194.8
מ״ג
8779.3
מ״ג
אבץ
5.2
מ״ג
21.0
מ״ג
תגובות (20)