רקע הייסנס Hisense

יונית צוקרמן מכינה קציצות עוף עם אפונה וירקות שילדים ממש אוהבים

יונית צוקרמן מכינה סיר מהביל של קציצות עוף עם אפונה וירקות שממש כיף לאכול בצהריים. את הקציצות הרכות רכות האלה כל המשפחה תאהב
יונית צוקרמן מכינה סיר מהביל של קציצות עוף עם אפונה וירקות שממש כיף לאכול בצהריים. את הקציצות הרכות רכות האלה כל המשפחה תאהב
  • יונית צוקרמן
שמרו
כשר
28 דירגו [ציון 3.5]
  • מרכיבים
    25
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    646
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 646.4 קק״ל 2585.5 קק״ל
    פחמימות 59.2 גרם 236.8 גרם
    שומן 14.2 גרם 56.9 גרם
    נתרן 2010.1 מ״ג 8040.4 מ״ג
    חלבון 56.0 גרם 223.9 גרם
    סיבים תזונתיים 20.7 גרם 82.9 גרם
    שומן רווי 3.7 גרם 14.9 גרם
    כולסטרול 73.9 מ״ג 295.4 מ״ג
    סידן 183.5 מ״ג 733.9 מ״ג
    ברזל 8.0 מ״ג 32.1 מ״ג
    אשלגן 1177.6 מ״ג 4710.3 מ״ג
    אבץ 3.3 מ״ג 13.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    25
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    646
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 646.4 קק״ל 2585.5 קק״ל
    פחמימות 59.2 גרם 236.8 גרם
    שומן 14.2 גרם 56.9 גרם
    נתרן 2010.1 מ״ג 8040.4 מ״ג
    חלבון 56.0 גרם 223.9 גרם
    סיבים תזונתיים 20.7 גרם 82.9 גרם
    שומן רווי 3.7 גרם 14.9 גרם
    כולסטרול 73.9 מ״ג 295.4 מ״ג
    סידן 183.5 מ״ג 733.9 מ״ג
    ברזל 8.0 מ״ג 32.1 מ״ג
    אשלגן 1177.6 מ״ג 4710.3 מ״ג
    אבץ 3.3 מ״ג 13.1 מ״ג
    סגור

אחד המתכונים שאני מבשלת הכי הרבה בבית שלי הוא קציצות עוף עם אפונה וירקות. הקציצות הרכות מתבשלות ברוטב מדהים עם המון ירקות וסופגות מלא טעמים. אין ספק שזו אחת המנות האהובות על המשפחה שלי.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
28 דירגו [ציון 3.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

קציצות

אפונה


אופן הכנה

  1. מכינים את הקציצות: שמים במעבד מזון את הגזר, הבצל, תפוח האדמה והירק ומעבדים למשחה פירורית. מעבירים לקערה.
  2. מוסיפים את העוף הטחון, התבלינים והשמן ולשים היטב לפיזור אחיד של המרכיבים בתערובת. מוסיפים את פירורי הלחם וביצה ולשים היטב.
  3. עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומקררים במקרר כ-30 דקות.
  4. מכינים את הרוטב: פורסים את הפטריות לפרוסות דקות, מגררים את הבצל על פומפייה.
  5. קולפים וחותכים את הגזר ותפוח האדמה לקוביות קטנות (קוצץ ירקות יעשה לכם עבודה קלה).
  6. מחממים מחבת רחבה או סיר על אש בינונית. מוסיפים את השמן והאפונה ומטגנים כדקה. מוסיפים את הפטריות, הבצל, הגזר, תפוח האדמה, התבלינים ואת המים ומערבבים היטב. מגבירים את האש ומביאים את התבשיל לרתיחה. מוסיפים את הסוכר ומערבבים.
  7. בידיים רטובות, יוצרים מתערובת הקציצות כדורים בגודל כדורי פינג פונג. מכניסים את כדורי הבשר לתבשיל, מביאים לרתיחה, מכסים במכסה ומבשלים על אש קטנה כ-20 דקות.

 

הערות

  • להעלאת השובע והגשת מנה מאוזנת ניתן לשלב בצד תוספת פחמימה לבחירתכם.
  • במידה והקטנטן שלך בשלב המעבר למוצקים ואוכל מזון טחון, ניתן לטחון את הקציצות עם רוטב עגבניות או עם מרק ירקות.
tip

טיפ מקרר Hisense

אפשר לשמור את בלילת קציצות העוף מראש להכנה ולשמור אותה במגירת האפס שמתאימה גם לנתחי בשר.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
יונית צוקרמן מכינה קציצות עוף עם אפונה וירקות שילדים ממש אוהבים

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    Alona Asher

    יצא מעולה לא היה לי גזר אז שמתי תפוחי אדמה וקישואים

    Avatar
    Irena Gershgorina

    יצאה מעולה !??? ילד ישר נישק אותי אמר זה משהו משהו ) תודה אל המתכון 🙂

    Avatar
    יעקב פוטרמן
הצג עוד

תגובות (31)

Avatar

    Avatar
    שירן

    יצא פצצה!! חוסל ואכין עוד בהזדמנות הקרובה ♥️

      Avatar
      מערכת Foody

      כיף לקרוא, שירן!

    Avatar
    דיאנה

    האם ניתן להחליף את הבשר עוף בבקר ?

      Avatar
      מערכת Foody

      כן, אין שום בעיה

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות