אמיר ויונית מקצקצים – קציצות שווארמה הודו וארטישוקים

קציצות בשר הודו ברוטב חמצמץ עם ארטישוקים, כוסברה וזיתים שבא לאכול כל יום כל היום. מכינים את הקציצות מבשלים עוד קצת ברוטב ומתענגים על צלחת של בית
  • יונית צוקרמן ואמיר דן
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    40 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    18

מצרכים

קציצות

רוטב

אופן ההכנה

  1. שמים בקערה את מצרכי הקציצות: הבשר, הפטרוזיליה, מלח, פלפל, חצי מכמות השום, בצל קצוץ ומעט שמן זית.
  2. במעבד מזון מעבדים הכל למסה אחידה ובמקביל מחממים מחבת עם שמן לטיגון הקציצות.
  3. יוצרים קציצות בגודל אחיד ומטגנים משני הצדדים קלות. הימנעו מטיגון יתר כדי לא לייבש אותן.
  4. מוציאים את הקציצות מהמחבת לנייר סופג ושמים בצד.
  5. מכינים את הרוטב: מוסיפים לסיר את הארטישוקים, הסלרי, הזיתים, הכוסברה וגרידת הלימון ומטגנים קלות, מוסיפים את המים ומתבלים.
  6. מניחים את הקציצות בתוך הרוטב ומבשלים לעוד 15 דק ומגישים.

    קציצות ארטישוק. צילום: צילום גואטה
    קציצות ארטישוק. צילום: צילום גואטה

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 10 מנות
קלוריות 221.6 קק״ל 2216.1 קק״ל
פחמימות 11.4 גרם 114.4 גרם
שומן 18.1 גרם 181.3 גרם
נתרן 613.2 מ״ג 6132.3 מ״ג
חלבון 2.5 גרם 24.5 גרם
סיבים תזונתיים 3.9 גרם 39.0 גרם
שומן רווי 2.5 גרם 24.5 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 56.1 מ״ג 561.3 מ״ג
ברזל 1.3 מ״ג 13.2 מ״ג
אשלגן 302.8 מ״ג 3027.7 מ״ג
אבץ 0.1 מ״ג 1.1 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (8)

    Avatar
    יוני

    במתכון המצולם יש עוד מרכיבים שאין אותם במתכון הכתוב

      Avatar
      Foody Foody

      תודה רבה. נבדוק ונתקן.

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody