רקע עוף טוב - מהמשק לצלחת

אמיר ויונית מקצקצים – קציצות שווארמה הודו וארטישוקים

קציצות בשר הודו ברוטב חמצמץ עם ארטישוקים, כוסברה וזיתים שבא לאכול כל יום כל היום. מכינים את הקציצות מבשלים עוד קצת ברוטב ומתענגים על צלחת של בית
קציצות בשר הודו ברוטב חמצמץ עם ארטישוקים, כוסברה וזיתים שבא לאכול כל יום כל היום. מכינים את הקציצות מבשלים עוד קצת ברוטב ומתענגים על צלחת של בית
  • יונית צוקרמן ואמיר דן
שמרו
כשר
2 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    19
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • קלוריות
    297
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 297.2 קק״ל 2972.1 קק״ל
    פחמימות 19.8 גרם 198.2 גרם
    שומן 17.6 גרם 175.9 גרם
    נתרן 574.4 מ״ג 5744.4 מ״ג
    חלבון 6.2 גרם 61.8 גרם
    סיבים תזונתיים 12.4 גרם 124.4 גרם
    שומן רווי 2.7 גרם 26.9 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 268.1 מ״ג 2680.8 מ״ג
    ברזל 2.3 מ״ג 23.4 מ״ג
    אשלגן 1681.8 מ״ג 16817.9 מ״ג
    אבץ 0.8 מ״ג 7.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    19
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • קלוריות
    297
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 297.2 קק״ל 2972.1 קק״ל
    פחמימות 19.8 גרם 198.2 גרם
    שומן 17.6 גרם 175.9 גרם
    נתרן 574.4 מ״ג 5744.4 מ״ג
    חלבון 6.2 גרם 61.8 גרם
    סיבים תזונתיים 12.4 גרם 124.4 גרם
    שומן רווי 2.7 גרם 26.9 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 268.1 מ״ג 2680.8 מ״ג
    ברזל 2.3 מ״ג 23.4 מ״ג
    אשלגן 1681.8 מ״ג 16817.9 מ״ג
    אבץ 0.8 מ״ג 7.6 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
2 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

קציצות

רוטב


אופן ההכנה

  1. שמים בקערה את מצרכי הקציצות: הבשר, הפטרוזיליה, מלח, פלפל, חצי מכמות השום, בצל קצוץ ומעט שמן זית.
  2. במעבד מזון מעבדים הכל למסה אחידה ובמקביל מחממים מחבת עם שמן לטיגון הקציצות.
  3. יוצרים קציצות בגודל אחיד ומטגנים משני הצדדים קלות. הימנעו מטיגון יתר כדי לא לייבש אותן.
  4. מוציאים את הקציצות מהמחבת לנייר סופג ושמים בצד.
  5. מכינים את הרוטב: מוסיפים לסיר את הארטישוקים, הסלרי, הזיתים, הכוסברה וגרידת הלימון ומטגנים קלות, מוסיפים את המים ומתבלים.
  6. מניחים את הקציצות בתוך הרוטב ומבשלים לעוד 15 דק ומגישים.

    קציצות ארטישוק. צילום: צילום גואטה
    קציצות ארטישוק. צילום: צילום גואטה

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
אמיר ויונית מקצקצים – קציצות שווארמה הודו וארטישוקים

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (18)

Avatar

    Avatar
    Bracha Segal

    המתכון אינו כתוב בדיוק כפי שאתם מציגים בסרטון. לא כתבתם שמכניסים את הקציצות לארטישוק , טובלים בבלילה ורק אז מטגנים. ומה הרכב הבלילה. כדאי שתערכו שוב את המתכון. שמתם את הארטישוקים תחת הכותרת רוטב שגם מטעה

      Avatar
      Foody Foody

      המתכון ייבדק ויתוקן בהתאם. תודה!

    Avatar
    אופירה שכטר

    האם אפשר להכין את הקציצות ללא ארטישוק?

      Avatar
      Foody Foody

      בטח.

    Avatar
    אלה

    בתכנית הם טובלים את הקציצות בתערובת של קמח ומים. אין פה את האיזכור הזה

      Avatar
      Foody Foody

      אפשר, לא חייב.

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות