-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 24.1 קק״ל 289.4 קק״לפחמימות 1.6 גרם 18.9 גרםשומן 2.2 גרם 26.8 גרםנתרן 204.2 מ״ג 2450.3 מ״גחלבון 2.3 גרם 28.2 גרםסיבים תזונתיים 0.9 גרם 10.5 גרםשומן רווי 0.7 גרם 8.0 גרםכולסטרול 42.6 מ״ג 510.8 מ״גסידן 32.7 מ״ג 392.2 מ״גברזל 1.2 מ״ג 14.3 מ״גאשלגן 108.8 מ״ג 1305.6 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 7.1 מ״גסגור
-
מרכיבים6
-
הכנה 20 דק׳כולל 20 דק׳
-
קלוריות24
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 24.1 קק״ל 289.4 קק״לפחמימות 1.6 גרם 18.9 גרםשומן 2.2 גרם 26.8 גרםנתרן 204.2 מ״ג 2450.3 מ״גחלבון 2.3 גרם 28.2 גרםסיבים תזונתיים 0.9 גרם 10.5 גרםשומן רווי 0.7 גרם 8.0 גרםכולסטרול 42.6 מ״ג 510.8 מ״גסידן 32.7 מ״ג 392.2 מ״גברזל 1.2 מ״ג 14.3 מ״גאשלגן 108.8 מ״ג 1305.6 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 7.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 6 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 20 דק׳ | קלוריות 24 | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1חבילה או 400 גרם עלי תרד
-
3 גבעולי בצל ירוק
-
1/2 כפית מלח דק
-
2 ביצים M
-
2 כפות שיבולת שועל דקה (אינסטנט)
אופן הכנה
- חותכים את התרד לרצועות עבות, קוצצים דק את הבצל הירוק.
- מתיזים את תרסיס השמן בסיר ומחממים על להבה בינונית. מוסיפים את התרד ומבשלים 3-4 דקות עד שהתרד מצטמק ומאבד את מרבית נפחו.
- מעבירים את העלים למסננת צפופה להגרת נוזלים ונותנים להם להתקרר מעט.
- סוחטים היטב את העלים ומעבירים לקערה.
- מוסיפים את שיבולת השועל הדקה, את הבצל הירוק וביצה אחת. מערבבים היטב לתערובת אחידה. אם התערובת רטובה מדי, מוסיפים מעט פירורי לחם, ואם יבשה מדי מוסיפים את הביצה הנוספת.
- מתיזים את תרסיס השמן במחבת רחבה ומחממים על להבה בינונית. בעזרת כף לוקחים מהתערובת ומניחים במחבת. משטחים מעט ומטגנים מעל להבה בינונית 2-3 דקות מכל צד עד הזהבה. חוזרים על הפעולה עם יתר התערובת.
- מוציאים את הקציצות לנייר סופג ומגישים.
אופן הכנה
- חותכים את התרד לרצועות עבות, קוצצים דק את הבצל הירוק.
- מתיזים את תרסיס השמן בסיר ומחממים על להבה בינונית. מוסיפים את התרד ומבשלים 3-4 דקות עד שהתרד מצטמק ומאבד את מרבית נפחו.
- מעבירים את העלים למסננת צפופה להגרת נוזלים ונותנים להם להתקרר מעט.
- סוחטים היטב את העלים ומעבירים לקערה.
- מוסיפים את שיבולת השועל הדקה, את הבצל הירוק וביצה אחת. מערבבים היטב לתערובת אחידה. אם התערובת רטובה מדי, מוסיפים מעט פירורי לחם, ואם יבשה מדי מוסיפים את הביצה הנוספת.
- מתיזים את תרסיס השמן במחבת רחבה ומחממים על להבה בינונית. בעזרת כף לוקחים מהתערובת ומניחים במחבת. משטחים מעט ומטגנים מעל להבה בינונית 2-3 דקות מכל צד עד הזהבה. חוזרים על הפעולה עם יתר התערובת.
- מוציאים את הקציצות לנייר סופג ומגישים.
הערות
- אם רוצים, אפשר להגיש את הקציצות עם שמנת חמוצה
הערות
- אם רוצים, אפשר להגיש את הקציצות עם שמנת חמוצה
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (3)
רוצה לדעת למה מבשלים קודם את התרד
יש לבשל את התרד כדי לאדות ממנו כמה שיותר נוזלים (עלי תרד מכילים כמות גבוהה של נוזלים) לכן גם יש לסחוט אותם היטב ולהניח במסננת להגרת הנוזלים לאחר הבישול. עלי תרד טריים יגירו נוזלים בקציצה וזה יפגע במרקם הקציצות. בהצלחה!
מנה שקל להכין ומנה מאוד בריאה..אני מבינה במטבח ולכן רושמת זאת תודה מראש יפה מרגלית